Ege Postası
Geri

Ev sahibiyle karşılaşan hırsız 4. kattan atladı (Özel)

Küçükçekmece’de hırsızlık için girdiği evde farkedilen hırsız 4. kattan beton zemine atlayarak kaçtı. Zanlının yaklaşık 15 metreden atlaması binanın güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Aynı binaya 3 gün önce giren hırsızın...
Ev sahibiyle karşılaşan hırsız 4. kattan atladı (Özel)
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2013 Pazartesi 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Küçükçekmece’de hırsızlık için girdiği evde farkedilen hırsız 4. kattan beton zemine atlayarak kaçtı. Zanlının yaklaşık 15 metreden atlaması binanın güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Aynı binaya 3 gün önce giren hırsızın suçunu itiraf etmesine rağmen savcı tarafından serbest bıraklıdığı ileri sürüldü.

Akpınar ailesine ait ve 6 güvenlik kamerası takılı olan apartmana 4 Ağustos günü, binada kimsenin bulunmadığı anda 20’li yaşlarda 2 hırsız girdi. Değişik açılardan güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, akşam saatlerinde aparmanın önüne gelen hırsızlar çevreyi kolaçan ederek dış kapıyı kısa sürede açtı. İçeri giren hırsızlar Akpınar ailesinin damadı Mustafa G.’nin evine girdi. Bilgisayar, yüzük ve birkaç tane altını alan hırsızlar bu sırada binanın bodrum katında bulunan atölyede çalışan F. Ç.’nin apartmanın önüne geldiğini fark etti. Bilgisayarı evdeki sırt çantasına koyan hırsızlardan biri çantayı sırtına taktı. Gayet rahat hareketlerle binadan çıkan hırsızlar F. Ç.’nin bakışları arasında hiçbir şey yokmuş gibi ayrıldı. Tanımadığı kişilerin apartmandan çıktığını görün F. Ç. şüphelendi ve bu kişiler uzaklaştıktan sonra ev sahiplerini aradı. Ev sahipleri ise evi kontrol ettikten sonra hırsızlık olayını anlayıp polise ihbarda bulundu.

Aynı binada ikinci hırsızlık olayı ise arefe günü yaşandı. Olay 2. katta oturan apartmanın sahibi Mustafa Akpınar’ın evde bulunduğu sırada meydana geldi. 2 kişi sabah 09.00 sıralarında binanın önüne geldi. Etrafı kolaçan eden şahıslar kısa bir uğraşın ardından dış kapıyı açtı. Hırsızlardan biri önce kafasını içeri uzattı. Kamerayı fark eden şahıslar başlarını öne eğerek ve elleriyle yüzlerini kapatarak içeri girdi. Eve sahibinin gürültüyü duşup eve çıkması üzerine, kapıda ev sahibi ile kırşılan zanlı kapayı kapattı. Mustafa Akpınar da polisi arayarak durumu bildirdi ancak şahıs 4. kattan atlayarak kaçmayı başardı. Yaşanan olay ise binanın güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.

3 gün arayla 2 hırsızlık olayı yaşayan Akpınar, “Birincisi Pazartesi günüydü. Akşam girip çıkmışlar, alacağını alıp gitmişler. İkincisi, arife günü sabah yatıyordum. Çocuklar dediki ‘ses geliyor yukardan.’ Ben de bu saatte ne hırsızı olacak deyip yattım. Ama rahat edemedim çıktım baktım. Baktım kapı açık. Bunun üzerine çocukları aradım ‘hırsız var herhalde polisi arayın’ dedim. O sırada hırsız geldi kapıyı çarptı yüzüme. Ben de kapıda bekleyim polis gelsin alsın diye düşündüm. Çünkü 4 . kattayız. Atlama şansı yok diye düşündüm. Bu sırada bir gürültü koptu. Dediler ‘hırsız kaçtı.’ ‘Nasıl kaçtı'’ dedim. ‘Atladı kaçtı’ dediler. Aşağı indimki biri yan binanı çatısından kaçmış, bri de yere atlayıp kaçmış.” dedi.

İlk olaydaki şüphelilerin daha sonra çalıntı araçla bir çevirme sırasında yakalandığını belirten Akpınar, “Emniyete gittik görüntülerdeki kişileri teşhis ettik. ‘Sabah savcıya göndereceğiz’ dediler. Savcı nöbetçi mahkemeye sevk ediyor. Mahkeme serbest bırakıyor bunları. Nasıl bir iş anlamadı? Suçlarını itiraf ediyorlar, ‘malzemeleri sattık’ diyorlar, ama nereye sattıklarını söylememişler. Bilgisayar, yüzük, birkaç tane altın 2-3 bin liralık malzeme. Adam suçunu itiraf ediyor ama ne malzemeyi veriyor ne de mahkeme tutukluyor ben anlamadım bu işi.” diye konuştu. Akpınar, şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz edeceklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası