Ege Postası
Geri

Evden kaçan 4 kız devlet güvencesinde

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde 'dershaneye gidiyoruz' diyerek evden ayrılan ve 9 gündür haber alınamadıktan sonra Marmaris'te bulunan, üçü mesleki teknik eğitim merkezi öğrencisi 4 kız, devlet güvencesine alındı. Kızların ailelerine teslim edilip edilmeyeceğinin psikologların ve sosyal hizmet uzmanlarının raporuna bağlı olduğu belirtildi.
Evden kaçan 4 kız devlet güvencesinde
Haberler / 3. Sayfa
10 Aralık 2012 Pazartesi 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MUĞLAYatağan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri H.M. (14), M.Y. (17), M.Ç. (16) A.Y. (17) geçen 1 Aralık'ta dershaneye gitmek üzere evlerinden çıktı. Dört genç kızın akşam evlerine dönmemeleri üzerine merak eden aileleri, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendilerine ulaşamadı. Dört genç kızın da telefonlarının kapalı olması üzerine yakınları Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ve savcılığa kayıp başvurusunda bulundu. 

Harekete geçen polis, kızların buluşup en son ilçedeki bir mağazadan valiz ve giyecekler alırken görüldüğünü belirledi. Polis, 4 kızın fotoğraflarını tüm emniyet birimlerine dağıtarak, bulunmaları için çalışma başlattı. Kızların il sınırları içinde bulunduğunun anlaşılması üzerine Bodrum, Marmaris gibi turizm merkezleri üzerinde yoğunlaşıldı. 

MARMARİS'TE MOBESE'DE GÖRÜLDÜLER


Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, garaj ve işlek caddelerdeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerden, kızlardan birinin Marmaris'te olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis kızı takibe aldı. Takip sonucu dört kızın, otobüslerde muvinlik yapan 25 yaşındaki H.K.'nin evinde kaldıkları belirlendi. Evden alınan dört kız Marmaris İlçe emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyete gelen ve kızların kaldığı süre içinde evine gitmediğini söyleyen H.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İşlemlerin tamamlanmasından sonra Muğla'daki Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası'na teslim edilen M.Ç., M.Y., H.M. ve A.Y., polise verdikleri ilk ifadede "Aile baskısından kaçtıklarını" söyledi. Yuvada misafir edilen 4 kızın ailelerine teslim edilip edilmeyeceğinin psikologların ve sosyal hizmet uzmanlarının raporlarına bağlı olduğu belirtildi. Uzmanlar, kız öğrencilerle ve ailelerle ayrı ayrı görüşecek. 

PSİKOLOGLAR GÖRÜŞÜYOR


Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kızları yuvada misafir ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Psikologlarımız ve sosyal hizmetler uzmanlarımız kız öğrencilerle görüşüyor. Daha sonra ailelerle görüşülecek. Kızlar ailelerinden baskı gördüklerini iddia etmişler. Biz ailelerin ihmal ve istismarı olup olmadığını araştıracağız. Aile ihmali varsa bu raporlarla belirlenecek. Kızların ailelerine teslim edilip edilmeyeceğine raporlar sonucunda karar vereceğiz. Raporların değerlendirilmesi ve karara bağlanması birkaç gün sürebilir. Bu süre içinde kız çocuklarını misafir edeceğiz." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası