Ege Postası
Geri

Evita Müzikali Efes Antik Tiyatro'da sahnelendi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında, dün akşam, Efes Antik Tiyatro'da, dünyaca ünlü 'Evita' müzikali, sahnelendi.
Evita Müzikali Efes Antik Tiyatro'da sahnelendi
Haberler / Kültür - Sanat
8 Temmuz 2024 Pazartesi 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nde Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 'Evita' müzikaliyle sahne aldı. Müzikal, Andrew Lloyd Webber tarafından, Tim Rice'ın metinleri üzerine bestelendi. Caner Akın rejisiyle sahnelenen eser, Arjantin halkının Evita'sı Eva Perón'un kısa ama etkileyici hayatından kesitleri Efes Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşturdu.

Orkestra şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları, Eva Peron'un halkına yaptığı konuşmalardan esinlenilerek hazırlanan 'Don't Cry for Me Argentina - Benim İçin Ağlama Arjantin) adlı parçanın da içinde olduğu pek çok şarkıyı seslendirdi. Eva Peron rolünü Nihan Çetin Aydın, Che Guevara rolünü Onur Turan, Juan Perón rolünü Kazım Erdem Özdemir, Magaldi rolünü Mustafa Özer, Metres rolünü Ayşe Pınar Balay canlandırdı. Eva Peron'un hayat hikayesini gençlik yıllarından başlayarak her yönüyle müzikal formda sahneye taşıyan eser izleyiciye unutulmaz şarkılar ve danslarla güzel bir yaz akşamı yaşattı.

TOSCA OPERASINI SAHNEYECEKLER

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından, Efes Antik Tiyatro'da, festival çerçevesinde, 10 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00'de ise dünyaca ünlü 'Tosca' operası sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası, şef Andrea Francesco Solinas yönetiminde sahnede olacak. Rejide Kenan Korbek imzası taşıyan Tosca operasında ödüllü ünlü soprano Lilla Lee ve ünlü tenor Enrique Ferrer başrollerde yer alacak. Eserde; görevini kendi kişisel hırs ve çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen polis müdürü Scarpia ile baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve sanatı için yaşayan, duygularının esiri opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan olaylar sahneye taşınacak.

7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali programı, 13 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00'de Efes Antik Tiyatro'da sahnelenecek Zorba balesi ile sona erecek.

Festivaldeki gösterilerin biletleri; Bornova KSM Necdet Aydın Sahnesi gişesinden veya 'biletinial.com'dan alınabilecek.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası