Ege Postası
Geri

Evrensekili hanımlar, asırlık Yörük-Türkmen kültürü yaşatmak için çalışıyor

Evrensekili hanımlar, beldelerindeki Yörük-Türkmen hayatını izlerini taşıyan izleri toplamak için ev ev dolaşarak bilgilendirme yapıyor. Hanımlar, Manavgat Evrenseki Belediyesi'nin kurduğu Evrenseki Kültür Evi'nde daha fazla Yörük-Türkmen...
Evrensekili hanımlar, asırlık Yörük-Türkmen kültürü yaşatmak için çalışıyor
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 18:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Evrensekili hanımlar, beldelerindeki Yörük-Türkmen hayatını izlerini taşıyan izleri toplamak için ev ev dolaşarak bilgilendirme yapıyor. Hanımlar, Manavgat Evrenseki Belediyesi'nin kurduğu Evrenseki Kültür Evi'nde daha fazla Yörük-Türkmen hayatını anlatan eşya bulunması için çalışma yapıyor. Belediyenin kurduğu kültür evinde 4 yıl içinde 2 binin üzerinde 10 asırlık eşya bulunuyor. Belediye, Türk halk müziği sanatçısı ve halk bilimci Hüseyin Kök ve Evrensekili hanımların topladığı asırlık eşyalar Manavgat'a tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut'un eşi Ayşeğül Barut, kültür evinde sergilenen eserlerin bölgedeki Yörük Türkmen hayatının izlerini taşıdığı için manevi değerini yüksek olduğunu söyledi. Kültür evinde 2 bin Yörük-Türkmen hayatından izler bulunan eserin sergilendiğini anlatan Barut, kendisinin de kayınvalidesinin kendisine hediye ettiği eşyaları sergiye bıraktığını kaydetti.

Belediyenin açtığı kültür evinin Antalya ve Teke yöresinde Yörük-Türkmen kültürünü yansıtan eserlerin bir arada sergilenmesinin 10 asırlık kültürel mirası günümüze taşıdığını aktaran Barut, aynı zamanda bölgenin yöresel kültürünü tanıma adına değerli bir kaynak olduğunu söyledi. Barut, "Evrensekili hanımlar olarak kültür evimizdeki eşya sayısını artırmak istiyoruz. Kültür evinde 2 bin birbirinden değerli Yörük-Türkmen hayatını anlatan yöresel eşya var. Bunu ev ev dolaşarak 3 bine çıkarmak istiyoruz. Bölge insanımızın evinde sergilenmeyi bekleyen manevi değeri yüksek eşyaların olduğuna inanıyoruz. Toplanan eserlerin kültür evinde sergilenmesi Evrenseki'nin asırlık Yörük-Türkmen hayat izlerini dünyanın dört bir yanından gelen turistlerde yakından tanımış olacak. Bu tanımında bir nevi kültür turizmine giriyor." diye konuştu.

Evrenseki Kültür Evi Müdürü Rukiye Barut ise yaptığı açıklamada, kültür evinde eser sayısını çoğaltmaya yönelik Evrenseki Yörük-Türkmen kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere aktarma gönüllüsü hanımlarla çalışma yaptıklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası