Ege Postası
Geri

F.Bahçe ligden çekiliyor mu'

Bugüne kadar karşılaştığımız olaylarda bizim sorunumuz tek tek kurullarla değil. Biz sistemle mücadele ediyoruz. Biz sadece bize uygulanan gerçekle uyuşmayan hakem raporlarını, rakiplere yönelik hata yapıldığında özür dileyen MHK Başkanı'nı, bize aynı durum gerçekleştiğinde suspus olan insanlardan rahatsızız.
F.Bahçe ligden çekiliyor mu'
Haberler / Spor
28 Şubat 2014 Cuma 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Biz bugüne kadar çok konuşmadık. 17 Aralık'tan beri konuştuğumuz söyleniyor. Ama bizim konuşmaya başladığımız tarih 17 Ocak'tır. Çünkü yargıya saygılıyız. Kararları bekledik. o günden sonra da susmama kararı aldık. Bugün bıçağın kemiğe dayandığı değil kesip geçtiği gündür.

Bugüne kadar kaygılarımız haklı bulundu, biz de sesimizi fazla çıkartmadık. Ancak o dönemden sonra yeni bir karar açıklandı. Bu kararlar sadece sahamızın kapanması değil. Rakiplerimize verilmeyen cezalarda ortada. Biz görüntülerle ceza verilmesine karşıydık. Ama Melo'nun ceza almamasına hem de 4-3'lük gibi bir oylama ile bu kararın çıkmasını anlayamadık. Bu kurul daha önce görüntülerden Meireles'e 4 maç ceza vermişti. Biz hakettiğimizden 1 fazlasını istemiyoruz. Ancak kimsenin de hakettiğimizden 1 eksiğini vermeye teşebbüsü olmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"LİG DEVAM EDERKEN KURAL DEĞİŞMEZ"

Lig devam ederken kural ve uygulama değişikliğinin haksızlık doğuracağını belirten Şekip Mosturoğlu ise, "Lig başladıktan sonra hem kurallarda hem uygulamalarda değişiklik olmaz. Hangi eylemin neyle cezalandıralacağı talimatlarla düzenlenmiştir. Ülkemizde malesef TFF kulüp bazında kararlar veriyor. Bu da kararların uyumsuzluğuna sebep oluyor. Bu yarışmaya müdahale etmek demektir.

Biz yarışmaya başladığımızda kırmızı kartın cezasının otomatik bir maç ceza olduğunu biliyoruz. Eğer yarış başladıktan sonra TFF'nin bir organı bu kuralı değiştirirse bir takımın lehine müdahale edilmiş olur. Veya görüntülerden yola çıkarak bir kulübe ceza verir veya vermezseniz bu eşitsizliğe yol açar.

"PFDK CEZA VERİYOR, TAHKİM DÜZELTİYOR"

Hem Ersan Gülüm'ü hem de Cristian'ı haksız şekilde oyundan atan hakemler bu haftada görevli. Çünkü PFDK öncelikle 2 maç ceza verip hakemlerini koruyor. Bunu Tahkim Kurulu düzeltiyor. Böylece hakem hata yapmamış sayılıyor.

PFDK ikiye bölünmüş durumda. Hangi grup kararını kabul ettirebilirse onun dediği oluyor. Bu yüzden de kulüp kulüp farklı kararlar alınıyor. Biz bunu TFF'ye bildirdik. İsim isim hangisinin hangi yönde karar verdiğini söyledik.

Hem Ersan Gülüm'ü hem de Cristian'ı haksız şekilde oyundan atan hakemler bu haftada görevli. Çünkü PFDK öncelikle 2 maç ceza verip hakemlerini koruyor. Bunu Tahkim Kurulu düzeltiyor. Böylece hakem hata yapmamış sayılıyor.

"İNCELEME YAPMAK YERİNE BİZE CEVAP VERMEYİ SEÇTİLER"

Aziz Yıldırım'ın savunmasını biz saat 16:08'de yaptık. Başvuru saatimiz saat 19:00'da doluyordu. O gün Tahkim Kurulu'nun toplantısı başkanın halı saha maçı olması nedeniyle 16:00'da da sona eriyor. Bu olabilir. Ama ertesi gün yeniden toplanmak gerekir. Tahkim Kurulu da ertesi gün toplanmış ama savunmayı incelemek yerine Fenerbahçe'ye basın yoluyla cevap vermeyi seçtiler.

TFF seyircisiz oynama cezasında değişikliğe gitti. Artık kişi sayıysına ve süresine bakılmamaksızın kötü tezahürat olursa seyircisiz ceza alınacak. Göreceksiniz bu karar yüzünden yakında çoğu maç seyircisiz oynanacak" dedi.

"GEREKİRSE LİGDEN ÇEKİLİRİZ VE BU KONUDA ÇOK CİDDİYİZ"

Söz alan Mahmut Uslu daha sert bir açıklama yaparak ligden çekilebileceklerini söyledi:

"Biz bunların neden yapıldığını biliyoruz. Bunu sadece Fenerbahçeliler değil herkes biliyor. Üniversitelere talebe gelmesin istiyorlar. Futbol sahalarına seyirci gelmesin istiyorlar. Başımıza iş gelsin istemiyorlar. Biz bunları federasyona anlattık. Biz kamu yararına bir derneğiz ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüyüz.

30 Mart'a bir seçim var biz bugüne kadar bu durumla ilgili hiç konuşmadık. Biz sadece bu kulübü yönetmeye çalışıyoruz. Ama yönettirilmemeye çalışıyoruz. Bizim buradan maddi bir çıkarımız yok. UEFA'ya gitmememiz için hala uğraşıyorlar. Ama hiçbir basın mensubu bunu işlemiyor.

Bize UEFA'dan 2 yıl ceza çıktı. Biz 3 yıl çekiyoruz. Bizim verdiğimiz vergiler ortada. Bu vergiler 3 tane Anadolu kulübünün tüm bütçenin üzerinde. Biz federasyonlara 30 milyonun üzerinde katkı ödüyoruz. Bu paralar seyirciden ve sponsordan geliyor. Ama siz seyirciye yasaklar getirirseniz biz burayı nasıl yöneteceğiz. Biz zaten tüzük için bir genel kurula hazırlanıyoruz. Gerekirse oraya bir madde koyarız ligden çekiliriz."

"KONUŞMAK İSTEMİYORUM"

"Dün MHK Başkanı beni aradı. 40 dakika konuştuk. Sivasspor maçındaki çizgi hakeminin o topu göğsüne çarpmış olarak görmüş. Ben 30 Mart var diye konuşmak istemiyorum. Ama seçimlerden sonra konuşacağız. Yakında fırınlara haber verecekler bize ekmek vermeyin diye. Buradan açık ve net konuşuyoruz. Biz Kulüpler Birliği'ne gitmiyoruz diye eleştiriliyoruz. Ama orada bir şey çözülmüyor. Orada sadece dedikodu yapılıyor."

"ARTIK YETER"

"Şu anki havuz sisteminde Federasyon yüzde 10 alıyor. Bizden aldıkları para 25 trilyon. Dünyada bu oran yüzde 2 veya 3'ü geçmiyor. Biz bununla da mücadele ediyoruz. Bu değişecek. Bir kulüple bu kadar uğraşılmaz. Kimse Aziz Yıldırım ile taraftarın arasına giremez. Buna rağmen devam ediyorlar. Ama artık yeter. Bunu son uyarı olarak söylüyorum. Bundan sonra bu şekilde konuşmayız."

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ KÜFÜRLE EŞ TUTULAMAZ"

Gözlemci raporlarında yazılanlara büyük tepki gösteren Aytöre, "Sınırların kalması kalmaması şu kadar saniye sınır olması olmaması önemli değil. Bu sadece sezon başında yapılır ve herkes buna göre önlemini alır. Bize asıl sormak istediğiniz siyasi sloganlar. Bizim stadımızda kimseye küfredilmez. Ama hiçbir gözlemci Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında olduğu gibi "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şu kadar dakika diye yazamaz. Aynı şekilde bu ülkenin hiçbir vatandaşına bizim stadımızda hakaret edilemez. Biz bunun mücadelesini vereceğiz.

Havuzdan çıkamayız diye bir kanun olduğu söyleniyor. Ama dağıtım kriterini de federasyon belirliyor. Biz bu konuya yönelik bir çalışma yapıyoruz. Rekabet kuruluna başvuracağız. Bizim elde etmemiz gereken maddi gelirler kısıtlanmaktadır. Biz bu başvurunun sonucuna göre geçmişe yönelik maddi taleplerimizi de isteyeceğiz."

"FEDERASYON BİR KARAR ALDI VE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAZ"

Artık bunun bir onur mücadelesine döndüğünü vurgulayan Uslu, "Biz dün oyuncularla toplandık. Onlardan her şeyi bir yana bırakıp oynamalarını ve kazanmalarını istedik. Zaten şampiyon olsak da maddi bir gelirimiz olmayacak. Bu bir onur mücadelesi.

Biz Fenerbahçe'yiz. Biz spor kulübüyüz. Aramızda her türlü görüşten isnan vardır. Ama Mustafa Kemal Atatürk'ü raporara yazıp ceza almamızı sağlamaya çalışanlara karşıyız. Fenerbahçe'yi de artık daha çok insan seviyor. Basın bizi yazmadıkça bizi daha çok seviyorlar. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

AYTÖRE'DEN MEYDAN OKUMA GELDİ

Diğer 3 büyük kulübün hukuk sorumlularına seslenen Aytöre, son olarak, "İsterseniz şöyle bir şey yapalım. Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray'da hukuk işlerinde çalışan yöneticilerle bir tarışma yapalım. Ama artık her gece tweet atıp konuşmayı bıraksınlar. İstedikleri yerde istedikleri kanalda bir araya gelelim" açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası