Ege Postası
Geri

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

İzmir merkezli 6 ilde haklarında yakalama kararı verilen 19 şüpheliden 12'si gözaltına alındı Çok sayıda gözaltı: Muvazzaf askerler de var
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon
Haberler / Güncel
23 Kasım 2018 Cuma 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir merkezli 6 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 kişi hakkında yakalama kararı verildi. 12 kişi gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında görevde olan muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 şüpheli hakkında, yakalama kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için, İzmir merkezli olarak Siirt, Ankara, Çanakkale, İstanbul ve Diyarbakır'da bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. 

7'Sİ MUVAZZAF, 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik, İzmir merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Haklarında yakalama kararı verilen 19 şüphelinin 12'sinin yakalandığı belirtilen açıklamada, bunların 6'sının görevlerine devam eden astsubay, 1'inin ise uzman çavuş olduğu belirtildi.

Açıklamada, "FETÖ silahlı terör örgütünün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde, 23 Kasam 2018 tarihinde yapılan İzmir merkezli, Siirt, Ankara, Çanakkale, İstanbul ve Diyarbakır illerinde yapılan operasyonlarda, halen aktif olarak görevlerine devam eden astsubaylar Y.K., B.S., G.T., B.S., M.Ç., F.Ş., ile emekli astsubay M.K.U., ihraç edilen astsubaylar E.A., M.C.K., uzman çavuş T.A. ile iki sivil şahıs E.A. ve S.Y. yakalanarak, gözaltına alınmış olup, operasyonlar kapsamında 7 askeri personeli yakalamaya yönelik çalışmalar devam etmektedir" denildi. (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası