Ege Postası
Geri

FETÖ’nün TSK yapılanmasına soruşturma

FETÖ'nün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik önemli bir operasyon düzenledi. FETÖ'nün ankesörlü telefon yöntemini kullandığı belirlenen 104'ü muvazzaf 170 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.
FETÖ’nün TSK yapılanmasına soruşturma
Haberler / Güncel
20 Şubat 2018 Salı 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM)  ekiplerince gerçekleştirildi.  Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmasına üye olayların,  ankesörlü telefonlarla haberleştiğini belirleyen ekipler, 170 şüpheli isme ulaştı. Üsküdar’daki bir telefonu kullanarak, sözde örgüt abileri ve imamları ile iletişim kurdukları belirlenen şüphelilerin teknik ve fiziki takiple izlemeye alındı.

104 MUVAZZAF

Çalışmalarda isimleri belirlenen, 9’u Albay, 13’ü yarbay,  33’ü binbaşı olan 170 şüphelinin, 104’ünün  muvazzaf 43’ü ihraç edilmiş, 13’ü emekli olduğu tespit edildi. Gözaltı kararı alınan 105 şüphelinin Kara Kuvvetleri  sınıfında olduğu ve  81’inin Subay, 22’sinin assubay, 2’sinin askeri öğrenci olduğu öğrenildi. Diğer şüphelilerin 27’sinin Deniz Kuvvetleri  23’ünün Hava Kuvvetleri, 15’inin ise Jandarma birimi olduğu belirtildi.

13 ALBAYDAN 4’Ü GÖREVDE

Dosyada adı geçen 13 Albay’dan 4’ünün muvazzaf, 4’inin ihraç, 5’nin emekli oldu öğrenildi. Yarbayların ise, 5’inin muvazzaf olduğu, yakalama kararı çıkarılan 33 binbaşının 18’inin ordudan ihraç edilmiş 14’ünün ise görevde olduğu belirtildi.

İSTANBUL’DA 22 GÖZALTI

Araştırmaların tamamlanmasının ardından bu sabah 38 ilde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve TEM Operasyon Timi’nin de katıldığı operasyonda, İstanbul’da şu ana kadar 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası