Ege Postası
Geri

‘Faaliyet’ görüşmelerinde gerginlik! CHP’li üyeler AK Partili Hızal’ı protesto etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu görüşmelerinde gerginlik yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın İktisat Kongresi’ne katılan konuşmacılara ilişkin sözlerinin ardından CHP’li meclis üyeleri tarafından protesto edildi.
‘Faaliyet’ görüşmelerinde gerginlik! CHP’li üyeler AK Partili Hızal’ı protesto etti
Haberler / Yerel Politika
14 Nisan 2023 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGE POSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 3. Bileşimi, Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de oturum boyunca salonda hazır bulundu.

 Büyükşehir ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü oturuma damgasını vuran konu ise, yatırımlar konusunda yapılan tartışmalar oldu. CHP grubu İzmir’e yatırım yapılacağını söyleyerek merkezi iktidarı eleştirirken AK Parti grubu ise deprem-kentsel dönüşüm ve ulaşım başlıklarında yatırım ve ‘faaliyetsizlik’ eleştirisi yaptı. Oturumda, AK Parti Grup Başkanvekili Hızal’ın konuşmasında kullandığı bazı ifadelerin ardından CHP’li meclis üyeleri tarafından protesto edildi.

AYDIN’DAN İZMİRLİLERE ‘KEŞİF’ ÇAĞRISI

CHP Grubu adına raporu değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, siyasi tercihlerin hizmette ‘kilit belirleyici’ olduğunu ifade ederken Buca Cezaevi planı örneğini vererek “Bugünkü siyasi iktidar da tercihini üretenden değil sermaye ve zenginden yana olduğunu ortaya koymaktadır. Büyükşehir’in 2022 faaliyet yılı bu tercihin tam tersidir. Bugünkü siyasi iktidarın tercihinin çalışandan, üretenden değil sermayeden olduğunu sadece bir veriye bakarak bile söylemek mümkün. Ama biz kamu yararını gözetmeye devam edeceğiz. İzmir’in Buca ilçesinde boşaltılıp yıkılan Buca Cezaevi alanının kamu yararına değil, ranta ve betona teslim edilmesine karlı çıkmaya devam edeceğiz. Bakanlık planının iptali için yaptığımız davada yürütmeyi durdurma kararını Bölge İdare Mahkemesi kaldırdı. Yerinde keşif yapılarak araştırılmasını istedi. İzmir 4. İdare Mahkemesi bu keşif için bir tarih belirleyecek. Buradan İzmir halkına bir çağrı yapıyoruz. Bu keşif gününde Buca Cezaevi arazisinde olalım. Hep birlikte toplumsal talebimizi dile getirelim. Biz o arazinin halka ait olduğunu ve İzmirlilerin kullanımına açılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz o arazinin İzmir’in kurutuluşunu 100. yılında satıldığını unutmayacağız. Siz bulduğunuz her boş alana göz diker, oraları da binayla donatmaya çalışırsınız ve bunu gelişmişlik olarak pazarlarsınız. Sözün özü; kimin yararını gözettiğiniz, gelecekte nasıl bir ülke hayal ettiğinizi ortaya koyan hep tercihleriniz ve bu tercihlerinize göre ürettiğiniz siyasettir. O nedenle hiçbir şey siyaset üstü değildir. Her şey siyasi tercihlerinizle belirlenir. Ben CHP’nin siyasi tercihlerinin Büyükşehir’in faaliyetlerini nasıl etkilediğini anlatacağım. Büyükşehir 2022’de de görev tanımını hayata geçiren faaliyetler ortaya koydu. Tüm baskılara ve engelleme çalışmalarına rağmen geniş halk zümrelerin hayatına dokunacak işler yapıyoruz” dedi.

detail-photo-fancybox-0

“HİÇBİR METROMUZUN GİRİŞİNDE U HARFİ YOK”

Ulaşım projelerini değerlendiren Aydın, Buca Metrosu örneğini vererek “Büyükşehir 2022 yılında ulaşım faaliyetlerine büyük kaynak ayırdı. Büyükşehir, toplu ulaşımı özendirmeyi, toplu ulaşımı büyük oranda raylı siste demir tekerli araçlarla vermeyi benimsedi. Bu kapsamda en büyük yatırım harcamalarını raylı sistemlerin kurulmasına ayırıyor. Bunların bir kısmını öz kaynaklarla yaparken bir kısmı için uluslararası yatırım kredilerine başvurup onları kullanıyor. Buca Metrosu inşaatı 2022 yılında tüm engellemelere rağmen başladı. 4 yılın sonunda İzmir halkının hizmetinde olacak. Büyükşehir inşaata başlayıp parayı yolda buluruz anlayışıyla hareket etmedi. Parayı en başta buldu. Buca Metrosu 1 milyar Avroya yakın bedeliyle İzmir’de yapılmış en büyük kamusal yatırım. Ama biz beklerdik ki hepimizin ödediği vergileri alan ve çarçur eden merkezi hükümetin İzmir’deki en büyük yatırıma sahip olan kurum olmasını isterdik. İZBB ayrıca 2022 yılında Karabağlar-Gaziemir Metrosu için de yola çıktı. Bu yatırımda Buca Metrosu yatırımını 2’ye katladı. 2 milyar 105 milyon avroluk bütçesi ile İzmir’in en büyük yatırımı olacak. Yani kendi yaptığımızın daha iyisini yine biz yaptık. Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim hiçbir metromuzun girişince U harfi yok. Tamamı Büyükşehir tarafından yapıldığı için M harfi vardır. Umarız ki İzmir’de ulaştırma Bakanlığı’na ait metrolar da olsun ve biz de U harfini görelim” diye konuştu.

“PLANLADIKLARI HIZLI TREN, ARTIK HIZLI TREN DEĞİL”

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı projesine ilişkin dikkat çeken bir detayı da paylaşan Aydın, merkezi iktidara yatırım eleştirisinde bulunarak, “Yılan hikayesine dönmüş bir proje… önce şunu soralım: Ankara-İzmir hızlı tren hattı nerede? En son Salihli civarlarında olduğu söylenmişti. Nerede ve ne zaman hizmete açılacak? 10 yıl geçti 5 ulaşım bakanı değiştir ama bir türlü o hızlı tren hattı açılamadı. Tıpkı Bayraklı Şehir Hastanesinde olduğu gibi hızlı trende de açılış tarihi konusunda rivayet muhtelif. En sonunda tarih vermeyi de bıraktılar ve hat açıldığında kaç yolcu taşıyacaklarını söylediler. Ankara-İzmir hızlı tren hattı nerede kaça mal olacak? Proje ilk yapıldığı 2.3 milyar dolardı. Ama bu parayla iş bitmedi. İşi üstlenen firma 19 Mart 2022 tarihinde bir müjde verdi. Hızlı tren için 17 Mart 2022 tarihinde 2,3 milyar dolarlık kredi bulunmuş.  Ne demek bu? Hızlı tren için temel atıldığı tarihte bu projenin finansmanı yokmuş ve 9 yıl sonra para arayışına girilmiş. Tüm konuşmalara bakarsak 2013 yılında temeli atılan hat, bu tarihten 12 yıl sonra açılmış olacak Mayıs’tan itibaren mevcut iktidar olmayacağı için 2025’te tarihinde açılışını yapacağız. İzmirlinin o hatta ihtiyacı var. Ama hepimizin gözden kaçırdığı bir şey var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İzmir’le ilgili yatırımlarını duyurduğu raporda projeyi Ankara – İzmir hızlı tren projesi olarak tanımlıyor ve hattın dizayn edilen hızının saatte 250 Km olduğunu söylüyor. Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesinde 2021 yılında yapılan değişiklikle bu hattın adı artık ‘yüksek standartlı demiryolu’. Yani artık ne zaman İzmir’e geleceği belli olmayan trenimiz hızlı tren değil. Yani devri iktidarlarında yapmayı planladıkları hızlı tren, artık hızlı tren değil. Ama merak etmeyin CHP iktidarında biz tüm ülkeyi demir ağlarla örmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KISA ÇÖP UZUN ÇÖPTEN HAKKINI ALACAK”

Mali yapı ve yatırım konularına da değinen Aydın, vergi ve yatırı kıyası yaparak “Ekonomik gelişme de yerel yönetimler için çok önemli. Şehrin yaşanacak bir şehir olması şehrin değerini artırır. İzmir güzel ve yaşanacak bir şehirdir. Ama bunlar kendiliğinden olmuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi mali yapısını güçlü tutmaya çalışıyor. Ulusalar arası kulunlarlar tarafından en yüksek kredi notunu almak için çalışıyoruz. Güçlü finansal yapımızı ve dinamik ekonomimiz sayesinde Fitch Ratings, İBB’nin kredi notunu dördüncü kez en yüksek kredi notu olan AAA olarak belirledi. Örneğin; İZBB şu anda borçlanma limitinin sadece yüzde 16’sını kullanıyor. Yüzde 86’sını kullanmıyor, kendisi halletmeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi kullandığı kredilerin önemli bir kısmını yatırıma özellikle de metro gibi büyük ulaşım yatırımlarına harcıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi kullandığı kredilerin önemli bir kısmını yatırıma özellikle de metro gibi büyük ulaşım yatırımlarına harcıyor. İZBB harcamalarında yüksek yatırım oranını 2022 yılında da korudu. 2022 yılı harcamalarımızın yüzde 32’si yani yaklaşık 5 milyar lirası yatırıma harcandı. Bu rakam halen İzmir’de yapılan tüm kamu harcamalarının üçte ikisini oluşturmaya devam ediyor. 2022 yılında İzmir’de 186 km otoyol vardı deniliyor. 2023 son raporuna göre bu, 321 km’ye çıkmış. Bu rakam bize şunu söylüyor: Merkezi Hükümet Büyükşehir’e yılda sadece 8 km yol yapmış demek oluyor. İzmir vergi ödemede üçüncü şehir olduğu halde kamu yatırımlarında 70 ile 73 sıralar arasında gidip gelmesini nedenini size hep soracak. İstediğiniz kadar rakam ve kelime oyunu yapın. Bu şehre bu şehrin ödediği verginin kat ve kat altında yatırım yaptığınızı söylemeye devam edeceğiz. Bu partizan tutumu ile getireceğiz Büyükşehir, bu cezalandırma politikalarına daha önce boyun eğmedi bundan sonra da boyun eğmeyecek. En sonunda kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak” dedi.

HIZAL’DAN BAŞKAN SOYER’E 3 SORU

Konuşmasına Başkan Soyer’e soru yönelterek başlayan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise ‘deprem ve kentsel dönüşüm’ odaklı konuşarak şunları söyledi; “Bu faaliyet raporu görüşeceğimiz son faaliyet raporu. Biz bu raporda bu şehri yöneten anlayışı ve bu anlayışın başında bulunan İZBB Başkanının 4 yılını değerlendireceğiz. Belediyecilik denilince akla 2 ana husus gelir. Birincisi; bir şehrin ve o şehirdeki tüm canlıların ve unsurların günlük temel ihtiyaçlarının belediyecilik anlamında karşılanması. İkincisi, günün koşullarına ve çağın gerekliklerine göre ortaya çıkacak yeni ihtiyaçların, problemlerin ve sorunların nasıl giderildiğine bakılır. Bunlar birbirinden ayrılamaz iki önemli unsurdur. Birinden birini yapmazsanız başarısızsınız, ikisini birden yapmazsanız o şehir için facia olur. Biz bugün 4 yılı hatta 25 yılı konuşacağız. Sayın Başkan’a birkaç soru sormak isterim. Başkana göre İzmir’in en temle sorunu nedir ve bu soruna karşı ne gibi adımlar atmıştır. İki… Sayın Başkana göre göreve geldiğinden bu yana ve göreve gelmeden önceki süreçte verdiği vaat ve sözlerin yüzde kaçını yerine getirmiştir? Üç… Başkana göre İzmir temel belediyecilik hizmetleri açısından ileri mi gitmiştir yoksa geri mi gitmiştir? Günümüzde İzmir’in en temel sorunu deprem ve kentsel dönüşümdür. Bu şehrin ne kadar çarpık bir kent yapısı içinde olduğunu bu kenti 25 yıldır CHP anlayışını yönettiğini biliyoruz.

detail-photo-fancybox-2

DEMEK Kİ İZMİR DEPREME HAZIRLIKLI DEĞİLMİŞ

Türkiye’de gecekondulaşma oranının en yüksek olduğu kenttir İzmir. Deprem gerçeği bugün ortaya çıkmış bir gerçek değil. Faylar buğu ortaya çıkmadı. Tunç Soyer’in göreve gelmesinden önce de vardı bunlar. Ama deprem gerçeğiyle ilgili Büyükşehir ne yaptı? 30 Ekim depreminden önce Sayın Başkan   ‘İzmir deprem hazırlıklı’ dedi. Sonra 30 Ekim depremi oldu. Sayın Başkan o gün Kiraz’dan Bayraklı ’ya 4 saatte gelebildi. Demek ki İzmir, depreme hazır değilmiş. Arkasından 6 Şubat’taki asrın felaketi dediğimiz büyük deprem oldu. Bu depremden sonra Sayın Başkan ‘bundan sonra biz İZBB olarak bütçemizin yüzde 10’unu depreme ve kentsel dönüşüme kullanacağız’ dedi. Burada bir tartışma var. Bütçenin mi yoksa yatırım bütçesinin yüzde 10’u mu?

PR BÜTÇESİ ARTIRILMIŞ

Sayın Başkan ayrıca ‘İzmir’in yapı stokunun yüzde 85’i depreme dayanıklı değil’ dedi. Bunu bir başkanın 6 Şubat depreminden sonra dile getirmesi çok acıdır. Peki Büyükşehir deprem için neler yaptı? 201-2021 yılları arasında 8,5 milyar yatırım ayırmış. Bunun yüzde 10’unun depreme ayrışaydı 850 milyon ederdi. Peki ne kadar kullanmış? 33 milyon! Binde 40! 2022 yılında performansınız ne? Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’na 55 milyon bütçe ayarmışsınız ama sonra bunun birazını keserek bu 55 milyonun 30 milyonu kullanılmış. Kapatın o daire başkanlığını. Çünkü onlardan başak uzmanlar var bu şehirde. Sizin İzmirlilere deprem ve kentsel dönüşüm noktasında 2022 yılında İzmirlilere 80 milyon borcunuz var. Siz 2022 yılında PR işlerine 70 milyon yetmemiş 104 milyona çıkarmışsınız. İşte depreme ve kentsel dönüşüme bakış açınızı gösteren rakamlar. Bir işi yapmış olmak için yaparsanız o işlerden sonuç alamazsınız. Sayın Başkan sürekli İzmir’in yapı stokuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz diye övünüyor. Siz bunu yapıyorsunuz da bunu düzeltmek için neler yapıyorsunuz? Fay haritası çıkarıyorsunuz da bunları imar planlarına işliyor musunuz? Yoksa Güzelbahçe Yelki civarında hala imar ruhsatı veriyor musunuz? Veriyorsunuz. İşte bu yüzden –mış gibi yapıyorsunuz.

BÜROKRATLARI UYARIYORUM! ZİMMET ÇIKAR!

6 bölgede 2012 yılından bu yana 6 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürütüyorsunuz. 33 bin bağımsız bölümün dönüştürülmesi gerekirken sadece 970 bölüm dönüştürmüşsünüz. Sizin 4 yılınız… Gerçi siz kendinize İZBETON adında pelerinsiz bir kahraman buldunuz. Örnekköy 4. etap. Gelmesi gereken seviye yüzde 70, gelinen nokta yüzde 15. Sizin bu inşaatları 4 ay sonra bitirmeniz gerekiyor. Bitmezse İZBETON Büyükşehir’e ceza ödemek zorunda kalacak. Ama siz bürokratlarla konuşacaksınız bu ceza ödenmesin diye. Ben bürokratları uyarıyorum. Zimmet çıkar. Sakın yapmayın.  Uzundere’de Mart ayında temel atacaktınız. Ama atmadınız. Kim engelledi? Hiç kimse. Sizin beceriksizliğin yüzünden orada temel atılamadı. Bunlar kentsel dönüşüm faaliyetlerinizden bazıları. Asıl sorun olan yer Ballıkuyu. Oradaki emsalleri Büyükşehir verdi. Hadi yapın kentsel dönüşümü. Kentsel dönüşüm mü yapacaksınız yoksa oranın siluetini mi bozacaksınız? Bu planlamalar bile bize İZBB’nin ne kadar becerisizi olduğunu gösteriyor kentsel dönüşüm konusunda.

DEPREM KADAR CHP’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DA TEHLİKELİ

Siz yüzde 10’u ayırmadığınız gibi göreve geldiğinizden bu yana bazı satışlar oldu. Bin 898 adet Büyükşehir’e ait konut ve mesken varmış. 2022 yılına baktığımda bu sayı 780’e düşmüş. Yani 1 milyar lira değer. Bari konut sattınız keşke konut yapsaydınız. Genel Başkanınız deprem konutlarını ücretsiz yapacağız diyor. Ama partisinin yönettiği İzmir’de ücret lamasına rağmen konut üretemeyen bir yönetim var. Bu kentin başkanı 1 adet anahtar teslim yapılamadı. İzmir için deprem ne kadar tehlikeliyse, deprem gerçeğini ve kentsel dönüşüm ihtiyacını görmeyen CHP belediyecilik anlayışı da o kadar tehlikeli.”

İZMİRLİLERE 2 YIL BORÇLUSUNUZ

Ulaşım ve trafik konularına da değinen Hızal, raylı ulaşım konusunda önemli iddialar ortaya atarak, “Ulaşım, altyapı, çevre, trafik… Son 4 yılda İzmir’in trafik sorunu azaldı mı arttı mı? Büyükşehir bu sorun için İzmirlilere ‘araçlarınızı kullanmayın’ önerisi dışında bir şey yaptı mı? Sayın başkan bu konuda seçilmeden önce onlarca vaatte bulundu. Battı-çıktı, yeni ulaşalım yolları dedi. Hani viyadükler bu yılın başında açılacaktı? Neden açılamadı? Hani tünel inşaatları hızlıca bitecekti. 2016 yılında başlayan inşaat 2025 yılında bitecekmiş. Maliyetler arttı diyorsunuz ama biz kabiliyetsiziz demiyorsunuz. Geçen yıl Mürselpaşa Altgeçidi yapılacak dedin. Yapılamadı. Çünkü ihaleyi yanlış yaptınız. O ihaleye çıkarken sütünden gecen demiryollarını görmediniz. Şimdi yeni ihale için çalışıyorsunuz. Ayrıca… Siz sünger kent deyip yolları köstebek yuvasına çeviriyorsunuz ya… Sünger kent aslında su geçiren asfalt ve kaldırımlardır. Siz daha doğru düzgün asfalt ve kaldırım yapamıyorsunuz sonra da sünger kent diyorsunuz. Bir konuda sizi tebrik etmek istiyorum. Reklamı ve algıyı muhteşem yapıyorsunuz. İzmir’e hiç gelmemiş biri Sayın Başkan’ını bir ulusal kanalda izlese ‘İZBB ne muhteşem metro inşaatları yapıyor’ der. Gelelim gerçeklere… Metro denilince aklımıza Narlıdere Metrosu geliyor. Ben 2021 yılında Narlıdere metrosu çalışmaları durdu dediğimde bu salonda muhteşem bir tiyatro sahnelendi. Ben hala sözümün arkasındayım. Narlıdere Metrosu 2 yıl önce bitmeliydi. İzmirlilere 2 yıl borcunuz var. Şimdi çıkıp önümüzdeki ay deneme seferleri yapılacak diyorsunuz. Sizin Narlıdere Metrosunu bitirmek için 1 milyara ihtiyacınız var. Kasadan kullanamıyorsunuz, çünkü kasa tamtakır. Kredi de alamıyorsunuz çünkü borçlanma limitiniz sizin söylediğiniz gibi değil. Çiğli Tramvayı… Bütçesi projesi hazır değil mi! Şu an Çili Tramvayına canlı bağlanalım. Size telif ediyorum. Durum ortada. Hani bütçesi ve projeniz hazırdı? Çiğli Tramvayı da yapılamıyor. Projenin altından İZSU hattı geçip geçmediğini bilmiyorsunuz. Bu hattın revize edilmesi için biz koşuyoruz. Katip Çelebi ve Lale Durağı ne oldu? Ne zaman yapacaksınız? İhaleye firma girmemiş. Neden girmedi? İZBB güvenilirliğini yitirdi. Çünkü Büyükşehir, firmalara ödemeleri yapmıyor” diye konuştu.

detail-photo-fancybox-3

ÇÖPÜ BERGAMA’YA NASIL TAŞIRIZ DİYE DÜŞÜNÜYORSUNUZ

Harmandalı ve çöp konusuna da değinen Hızal, “İZBB çöp sorununu çözmüş… Ne oldu Harmandalı Tesisi? Oraya artık bir metreküp çöp dökmek bile cinayettir. Şimdi çöpü nereye dökeceğiz düşünüyorsunuz ve Bergama’ya nasıl taşırız diye düşünüyorsunuz. Ödemiş’e yap-işlet devret modeliyle bir çöp tesisi yaptınız. Ama siz bu modeli yanlış anladınız. Size buradan tek kuruş para gelmiyor Harmandalı’ndan kazandığınız 3 kuruş parayı da oraya harcıyorsunuz. Biz burada Büyükşehir’in faaliyet raporunu değil beceriksizlik raporunu görüşüyoruz” dedi.

“FAŞİZAN BİR SÖYLEMDİR”

“Sayın Başkan sürekli ‘40 veriyoruz 1 alıyoruz’ diyor. Bu söylem çok faşizan bir söylem. Ne yani İzmir’de üretilen bir malım vergi ile Mardin’de yardım yapılmasın mı? Bunları söylerken Büyükşehir’in yüzde 94’ünün merkezi bütçeden geldiğini söylemeyin. Ama siz bu parayı İzmir’e ve İzmirlilere harcamıyorsunuz. Bu kadar para geliyor. Yatırım yok. Sosyal yardımlarda durum iç açıcı değil. İzmir’in sorunları çözmüyorsunuz. Elimde bir belge var. İZBB’nin verdiği bir belge. İZBETON, 3 ayda adında İzmir olan ama gazetecilik faaliyeti yapan bir gazeteye 506 milyon para vermiş. Finansal açıdan İZBB’yi iflasa sürüklediniz. Burada Seferihisar’ın büyük örneğini görüyoruz” diye konuştu.

HIZAL PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan; Hızal’ın İktisat Kongresi’ndeki konuşmacıları eleştirdiği bölümde, “Bu iktisat Kongresi’nde 100 yıllık cumhuriyetle hesaplaşacağız diyenlerinledir sözcülerini buraya çıkartıp… Senin masa altına sakladığın ortağın o. Sayın Mustafa Kemal Atatürk’e rüşvetçi suçlamasında bulundunuz. Bunu siz yaptınız” sözlerini kullanmasının ardından Millet İttifakına mensup meclis üyeleri meclis sıralarına vurarak Hızal’ı protesto etti.

Protestoyla birlikte mecliste tansiyon yükselirken kısa süren gerilim sonrasında oturuma devam edildi.

UMUTLU: İZMİRLİLER BU HİZMETSİZLİĞİ HAK ETMİYOR

MHP Grup Başkanvekili Cüneyt Umutlu ise trafik ve çöp sorununa değinerek “İlimiz ve ülkemiz son 4 yılda olağanüstü felaketler ile karşı karşıya kaldı. Belediyeler olarak mazeret makamı değiliz ancak bu şartlarda belediyecilik faaliyetlerini hayata geçirmek kolay değil. Sahada özellikle dile getirilmesi gereken şeyler var. Özellikle İzmir'e dışarıdan gelen vatandaşlarımızın defalarca dile getirdiği sorunlar var. Bunların başında trafik geliyor. Trafik hakkında İZBB  üzerine düşen vazifeleri yerine getirmemiştir. İkinci sorun koku. 35 yıldır bu sorun çözülemedi. Çok basit gibi görünen bu sorun hala devam ediyor. Buna ne zaman çözüm bulacağı merak ediyoruz. Murat Bey aldığımız siyasi kararlarımızı eleştirdi. Bunları bir TBMM'deymiş gibi sundu. Biz kendimiz İZBB'den çok TBMM'de zannettik. Verdiğimiz siyasi kararları sonucu 25 yıldır çektiğimiz koku ve şu an yaşadığımız trafik sorunu. Murat Bey Buca Cezaevi için bir fotoğraf gösterdi. Aslında bu fotoğraf Bergama'daki Millet Bahçesi. Gerçi siz orada Millet Bahçesi'ne iptali için dava açtınız. Burada bir tezatlık var. İzmirli vatandaşların size verdiği bir siyasi kredi var bunun farkındayız. Belki biz düzgün muhalefet yapamadık bilemiyoruz. Ancak bu krediniz bitmek üzere. Hatta eksiye düşmüş diyebiliriz. Yaklaşık 11 ay sonra yeniden kantara çıkacağız yerel seçimlerde. Faaliyet raporlarında orada halkımız vicdanı ile oynayacaktır. Harmandalı’nda vahşi depolama bitti, taşıtı. E Bergama? Orası UNESCO şehri. Biz 110 km Bergama’ya mı taşıyacağız o çöpü? O koku, çöp suyu… Binlerce yabancı turist ağırladığımız Bergama’yı o hale m getirelim? İzmirliler bu hizmetsizliği hak etmiyor. Biz bu nedenle bu faaliyet raporuna olumsuz görüş bildireceğiz” dedi.

detail-photo-fancybox-4

SEVİNÇ: ESHOT GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

İYİ Parti Grubu adına konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, şunları söyledi; “Dile getirilen konulardan idare kendine düşen çalışmaları mutlaka yapacaktır. Hepimizin amacı daha güzel daha sağlıklı bir kenti kurarak. 4 yılımızı geride bıraktık. Son yılın içindeyiz. Salgın, deprem, şiddetli yağmurlara rağmen idare bu süreçlerde gereken önlemleri almış, almaya da devam etmektedir. Belediyemiz 2022-2024 strateji program çerçevesinde arzu edilen hedeflerine ulaşacağına inanıyoruz. ESHOT Genel Müdürlüğümüz, dün olduğu gibi bugün de özverili bir şekilde çalışmalarını yapıyor. Tüm ülkemizi derin bir yasa boğan deprem bölgesindeki çalışmalarıyla göğsümüzü kabartmıştır. Bir fabrika gibi çalışarak kurduğu konteyner alanları, körüklü otobüsleri dönüştürdüğü barınma ve hafta bakım üniteleri gurur verici çalışmalar olmuştur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2022 yılı faaliyet raporuna grubumuzun oyu olumlu olacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası