Ege Postası
Geri

Fatih Altaylı 'yangın uçakları' açıklaması! Bakanlık 'aldık' demişti

Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı, orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı’nı "Uçak aldık dedikleri uçaklar Air Tractor diye bir ilaçlama uçağının versiyonu. 150 litre civarı su taşıyor. 6 bidon su ne işe yarar?" sözleriyle eleştirdi.
Fatih Altaylı 'yangın uçakları' açıklaması! Bakanlık 'aldık' demişti
Haberler / Güncel
29 Temmuz 2025 Salı 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye’de yaz başından bu yana devam eden orman yangınlarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nı sert bir dille eleştirdi. Altaylı, yangın söndürme uçaklarının yetersiz olduğunu, "Uçak aldık dedikleri uçaklar Air Tractor diye bir ilaçlama uçağının versiyonu. 150 litre civarı su taşıyor. 6 bidon su ne işe yarar?" sözleriyle ifade etti.

"AKILLARI İHALEYE ERİYOR"

Bakanlığın kiraladığı uçakların da Türkiye’nin derin vadili ormanlarına uygun olmadığını savunan Altaylı, "Hesap yok, kitap yok, bilgi yok. Akılları ihaleye eriyor" dedi.

Altaylı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmasına atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Eskiden bakan uzman olmasa bile altında tecrübeli bir müsteşar olurdu. Başkanlık sistemiyle bu da bitti. Siyasetçi bakanın yanında müsteşar kalmadı. Yerini yine liyakatsiz ama partili bakan yardımcıları aldı. Sonuç bu oldu. Ancak çok da karamsar olmamak lazım. AKP bir süre daha iktidarda kalırsa orman yangını diye bir sorun kalmayacak. Çünkü ormanlarımızı bir yandan yangına diğer yandan AKP'nin çıkardığı yasalarla müteahitleri peşkeş çekerek yok ediyoruz. Bu gidişte yakında ormanımız kalmayacak. Olmayan orman da yanamayacak. Kim bilir belki iktidarımız maden yasasını orman yangınları ile mücadele maksadıyla çıkarmış olabilir. Yanmadan keselim diyerek bu kafa ile biz daha çok orman kaybederiz."

Evrensel gazetesinin Orman Genel Müdürlüğü’nün kâr açıklamasına işaret eden Altaylı, "Yangına karşı araç, gereç, personel ve uçak alımına para ayırmayan Orman Genel Müdürlüğü bilançosunda ciddi bir kâr açıklanmış. O kârı da hazineye aktarıp faize ödemişlerdir. Devletin düşürüldüğü nokta bu" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası