Ege Postası
Geri

Fen lisesi yerine sağlık meslek lisesini tercih etti

Birçok öğrencinin girmek için yoğun çaba sarf ettiği fen lisesine girmek için yeterli puan alan öğrenci, hemşire olmak için sağlık meslek lisesini seçti.Hemşire ve sağlık personeli ihtiyacını karşılayan sağlık meslek liseleri, mezunlarının...
Fen lisesi yerine sağlık meslek lisesini tercih etti
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birçok öğrencinin girmek için yoğun çaba sarf ettiği fen lisesine girmek için yeterli puan alan öğrenci, hemşire olmak için sağlık meslek lisesini seçti.

Hemşire ve sağlık personeli ihtiyacını karşılayan sağlık meslek liseleri, mezunlarının kolay iş bulabilmeleri dolayısıyla yoğun ilgi görüyor. Aksaray Merkez Hasandağı Ortaokulu'ndan mezun olan Merve Demirel, birçok öğrencinin girmek için yoğun çaba sarf ettiği fen lisesine girmek için yeterli puan aldı, ama o hemşire olmak için sağlık meslek lisesini seçti. Demirel tek tercih yaparak Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne 468 puanla kayıt yaptırdı.

Demirel, "Normalde fen lisesine gidebiliyordum, ama hemşire olmak için burayı tercih ettim. Tek tercih yaptım, buraya geldim." dedi.

Merve Demirel’in babası ve velisi Sedat Demirel, tercih konusunda hiçbir baskı yapmadıklarını, tercihine saygı duyduklarını, istediği meslekte çalışmasının kendisinin en doğal hakkı olduğunu söyledi.

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Malik Dağlı yaptığı açıklamada, genel anlamda sağlık meslek liselerine olan ilginin her yıl arttığını söyledi. Dağlı, öğrencilerin ve ailelerin bu okulları 'garanti meslek' düşüncesiyle tercih ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Sağlık alanında çok fazla eleman açığı olması ve sağlık meslek liselerinden mezun olanların diğer lise ve birçok üniversiteden mezun olanlara göre çok daha kısa sürede iş bulabilmesi nedeniyle bu liselere olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye genelindeki hastanelerde 250 bin hemşire görev yapıyor. Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre 400 bin hemşire olması gerek, dolayısıyla 150 bin hemşireye ihtiyaç varı. Öğrenciler ve aileleri de bu durumdan haberdar. Çok fazla hemşire açığının olması öğrencilerin mezun olduktan sonra daha kolay iş bulmalarına imkan sağlıyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası