Ege Postası
Geri

Ferdi Tayfur için Marmaris'te mevlit okutulup, lokma döktürüldü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sanatçı Ferdi Tayfur'un ölümünün 40'ıncı gününde mevlit okutulup, lokma döktürülerek anıldı. Anma programında konuşan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, "Ferdi Tayfur, Türk milletinin gönlünde olduğu gibi, bizim de gönlümüzde yer etmiş, severek takip ettiğimiz bir sanatçıydı. Marmaris'e büyük değer katan bir isimdi. Onun ismi geçtiğinde Marmaris de anılıyordu. Bu nedenle kendisine şükran borçluyuz" dedi.
Ferdi Tayfur için Marmaris'te mevlit okutulup, lokma döktürüldü
Haberler / Güncel
13 Şubat 2025 Perşembe 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), dün sanatçı Ferdi Tayfur için İstanbul Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii, Adana Sabancı Merkez Camii ve Marmaris Merkez Eski Camii'nde anma programı düzenledi. Marmaris'teki anma programına , Ferdi Tayfur'un oğlu Taha Ferdi Tayfur, bir süre evli kaldığı eşi Ümmüyani Demir, torunu Ferdi Tayfur, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, MESAM Marmaris Temsilcisi Ümran Akdokur ve çok sayıda hayranı katıldı.

Programda Feardi Tayfur için mevlit okutulup, lokma döktürüldü.

'FERDİ TAYFUR’UN MARMARİS SEVGİSİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, anma programındaki konuşmada, "Görev süremizde kendisi rahatsız olduğu için tanışma fırsatımız olmadı. Ancak, tüm Türk milletinin gönlünde olduğu gibi, bizim de gönlümüzde yer etmiş, severek takip ettiğimiz bir sanatçıydı. Onun her anını yakından takip ettik. Mekanı cennet olsun. Marmaris'e büyük değer katan bir isimdi. Onun ismi geçtiğinde Marmaris de anılıyordu. Bu nedenle kendisine şükran borçluyuz. Ferdi Tayfur'un cenazesi için yurt dışından gelen yüzlerce seveni vardı. Soğuk havaya rağmen sırf ona veda edebilmek için İstanbul’a geldiler. Bu, milletimizin ona olan sevgisini gösteriyor. Onun Marmaris’e olan sevgisini de çok iyi biliyoruz. Ailesine ve tüm sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.

'SANAT CAMİAMIZIN BÜYÜK KAYBI'

MESAM Marmaris Temsilcisi Ümran Akdokur, "Ferdi Tayfur, halkın gönlünde taht kurmuş bir sanatçıydı. Onu kaybetmek sanat camiamız için büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Çocukluğundan beri Ferdi Tayfur hayranı olduğunu belirten Ahmet Mertcan Karabolat da "Ferdi Tayfur, yalnızca müziğiyle değil, aynı zamanda samimiyeti ve içtenliğiyle de gönüllerimizde taht kurmuş bir isimdir. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, onun bize miras bıraktığı eserleri ve hatıralarıyla teselli buluyoruz. Bugün burada, ona olan sevgimizi ve saygımızı bir kez daha dile getirirken, ruhunun şad olmasını diliyorum" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası