Ege Postası
Geri

Fethiye'de aynı bölgede 15 dakika arayla iki boğulma yaşandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dün 15 dakika arayla meydana gelen boğulma vakalarında iki yabancı turist hayatını kaybetti. Tatilini Fethiye'de geçiren Kuzey İrlanda vatandaşı Anthony Gissing (57), Ölüdeniz beldesinde bulunan Belcekız plajında...
Fethiye'de aynı bölgede 15 dakika arayla iki boğulma yaşandı
Haberler / Güncel
27 Haziran 2013 Perşembe 00:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dün 15 dakika arayla meydana gelen boğulma vakalarında iki yabancı turist hayatını kaybetti.

Tatilini Fethiye'de geçiren Kuzey İrlanda vatandaşı Anthony Gissing (57), Ölüdeniz beldesinde bulunan Belcekız plajında denize girdi. Eşi Enid Gissing ile bir müddet yüzen İrlandalı turist, kıyıdan 5 metre açıldı. Daha sonra eşinin yüzdüğü bölgeye gelen Enid Gissing, saat 15.15 sıralarında kocasını bayılmış vaziyette buldu. Eşinin plajdaki can kurtaranlardan yardım istemesi üzerine denizden çıkarılan Anthony Gissing'e ilk müdahale burada yapıldı. Daha sonra bölgeye gelen ATV motorlu 112 ekipleri İrlandalı turiste 10 dakika boyunca kalp masajı yaptı. Müdahale devam ettiği sırada ambulansa konulan Anthony Gissing, kaldırıldığı özel hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İrlandalı turistin boğulma olayının üzerinden 15 dakika sonra, bu defa aynı bölgede bulunan Kumburnu plajında ikinci boğulma vakası gerçekleşti. İngiltere'nin Stockport kentinden 5 gün önce tatil için Ölüdeniz'e gelen Martin Webb (59), gün boyu güneşlendikten sonra saat 15.30 sıralarında denize girdi. Alkol aldığı öğrenilen İngiliz turist, kısa süre sonra suyun üzerinde baygın olarak bulundu. Plaj görevlileri tarafından kıyıya çıkarılan Webb'e ilk müdahale bölgede görev yapan 112 ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Kaldırıldığı hastanede yaklaşık 15 dakika kalp masajı yapılan İngiliz turist kurtarılamadı.

Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, boğulma vakaları ile ilgili soruşturma başlattı. Turistlerin cenazeleri de otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası