Ege Postası
Geri

Fethiye'de gergin gece

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında 16 askerin şehit edilmesi Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde sabah saatlerine kadar süren eylemde protesto edildi.
Fethiye'de gergin gece
Haberler / Ege
8 Eylül 2015 Salı 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fethiye'de sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup dün saat 20.00 sıralarında Salı Pazarı Meydanı'nda toplandı. Motosiklet ve otomobillerle Atatürk Caddesi'ne giren yaklaşık 200 eylemci Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.
 


Daha sonra bir araya gelen 120 araçlı bir başka grup ise Türk bayrakları taşıyıp sloganlar atarak şehir turu yapmaya başladı. Polis korteji eşliğinde şehir turu yapan grup saat 01.00 sıralarında Baha Şıkman Caddesi'ne girdi. Geçen yıl 10 Mart'ta HDP ilçe binasının açılışı sonrası işletmecisi Kürt kökenli olduğu için saldırıya uğrayan pastanenin önünden geçmek isteyen protestocular, polis tarafından durduruldu. 'Dağılın' çağrılarına bir süre direnen grup, polisin geçişe izin vermemesi üzerine konvoya devam etti.


Ancak ilçede gerginliğin tırmanması üzerine Muğla'dan Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve çevik kuvvet polisleri ilçeye geldi. Pastane önünde ve çevresinde barikatlar kuran polis, saat 04.00 sıralarında göstericilerle tekrar karşı karşıya geldi. Gruptan 2 kişinin pastane önüne Türk bayrağı asmak istemesine polis tarafından izin verildi. Türk bayrağı asan grup konvoya devam ederken polis ekipleri sabah saatlerine kadar pastane önünde nöbet tuttu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası