Ege Postası
Geri

Fetih kutlaması bu yıl da Haliç'te yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da İstanbul'un fethinin Haliç-Balat bölgesinde yapılacak havai fişek ve ışık gösterileriyle kutlanacağını açıkladı.Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Sat 21.00'da başlayacak kutlamalarda...
Fetih kutlaması bu yıl da Haliç'te yapılacak
Haberler / Güncel
27 Mayıs 2013 Pazartesi 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da İstanbul'un fethinin Haliç-Balat bölgesinde yapılacak havai fişek ve ışık gösterileriyle kutlanacağını açıkladı.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Sat 21.00'da başlayacak kutlamalarda vatandaşlar, geçen yıllarda olduğu gibi Haliç - Balat bölgesinde su üzerinde kurulacak 200 metre uzunluğundaki platformlara ve 10 tekneye yerleştirilen ışık, ses, su, lazer, video, pyroteknik ve havai fişeklerle yine unutulmayacak bir kutlamaya şahit olacak. Bu yıl farklı bir çalışma ile üzerindeki platforma kurulacak olan 12 metre x 50 metre toplam 600 metrekare büyüklüğündeki dev transparan LED ekran ile fetih öyküsünü ve heyecanını yaşatan 3D fetih filmi izleyenleri adeta 560 yıl öncesine götürecek." denildi.

Açıklamada, "Kutlamalarda, 100 adet yüksek güçlü efekt ve tarama ışığı, 17 adet yüksek güçlü yeşil ve RGB lazer, 147 değişik efektli su fıskiyesi, 220 adet sualtı aydınlatma LED ışığı, 5 adet 12 metre ve 10 adet 8 metre olmak üzere toplam 15 adet alev efekti, 5 adet ekstrem patlama ve alev efekti olan 'benzinatör', 380 adet değişik efektli pyroteknik malzeme binlerce havai fişek kullanılacak. Gösterilere gereken enerji 12 ayrı noktadaki toplam gücü 900KW olan jeneratörlerden sağlanacak. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü deniz üzerinde mehter konseri verecek." ifadelerine yer verildi.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası