Ege Postası
Geri

Feza Lisesi Karadeniz Bölgesi'nin gururu oldu

Bu sene 21.'si düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın birinci aşama sınavında, Samsun Özel Feza Liseleri 12 öğrenci ile Karadeniz Bölgesi’nde en çok derece elde ederek olimpiyata öğrenci gönderen okul oldu. Samsun’da elde...
Feza Lisesi Karadeniz Bölgesi'nin gururu oldu
Haberler / Genel
5 Haziran 2013 Çarşamba 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu sene 21.'si düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın birinci aşama sınavında, Samsun Özel Feza Liseleri 12 öğrenci ile Karadeniz Bölgesi’nde en çok derece elde ederek olimpiyata öğrenci gönderen okul oldu.

Samsun’da elde ettiği başarılar, yaptığı etkinlikler ve projelerle adından sıkça söz ettiren Feza Liseleri, 4’er dalda birincilik, ikincilik ve üçüncülük alarak Karadeniz Bölgesi'ndeki 15 derecenin 12 sini elde etti. 13 - 14 Nisan tarihlerinde yapılan bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik dallarında yapılan sınavlar neticesinde 1. aşama sınavını geçen 12 öğrenci Ağustos - Eylül ayları içerisinde düzenlenecek iki haftalık TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı'na katılmaya hak kazandı. Söz konusu kamplarda Bilkent, ODTÜ, Hacettepe gibi üniversitelerden akademisyenler öğrencilere ders verecek.

Feza Koleji'nin gerek bilim ve proje olimpiyatlarında gerekse üniversite sınavlarında göstermiş olduğu başarıya dikkat çeken Feza Kolejleri Genel Müdürü Nurettin Karabulut, "Son yıllarda hem ulusal hem de uluslararası düzeyde proje ve olimpiyatlarda başarılarımızı artırmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu başarılarda payı olan öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutluyorum." dedi.

Dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle: Matematik dalında Burak Yıldızöz ikinci, fizikte Cihan Server Yılmaz birinci, Hasan Alper Güneş üçüncü. Kimyada ilk üç dereceyi elde edenler Mustafa Çay birinci, Kerem Sağlam ikinci, Ümran Orhan üçüncülük. Biyolojide Ahmet Esat Semiz birinci, Büşranur Durmuş ikinci, Osman Bahadır üçüncü. Bilgisayar dalında Mert Eroğlu birinci, Onurcan Camcı ikinci, Huzeyfe Köklü üçüncü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası