Ege Postası
Geri

Fırtınayla ilgili Gökçe'den son dakika uyarısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, tropik fırtınayla ilgili yaptığı açıklamada "Gördüğümüz kadarıyla sıkıntı olmadı. Normal zamanda yaşadığımızdan daha düşük hızla geçen bir rüzgar görünüyor. Bize bildirilen rüzgarın hızı 40 kilometre civarında ki bu çok yüksek bir hız değildir. Seferihisar ve Çeşme'de çok ufak görünen bir risk var. Orada daha fazla önlem almış durumdayız" dedi. Fırtınayla ilgili Gökçe'den son dakika uyarısı
Fırtınayla ilgili Gökçe'den son dakika uyarısı
Haberler / Güncel
30 Eylül 2018 Pazar 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege kıyılarını etkisi altına alması beklenen tropik fırtınanın Ege Denizi üzerinden şiddetini azaltarak kuzeye doğru ilerleyişi devam ederken, Meteoroloji yetkilileri kıyı kesimlerde şiddetli yağışın etkili olacağını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de Orta Akdeniz'de oluşması ve Ege Bölgesi'ni de etkilemesi beklenen ancak hareket yönü değişen tropik fırtınayla ilgili korkulanın olmadığını, ancak şiddetli yağış beklenen Seferihisar ve Çeşme'de küçük de olsa risk oluşabileceğini söyledi. 

Tropik fırtına riski nedeniyle kamera ve uydu görüntülerinin analiz edildiği İzmir Ulaşım Merkezindeki (İZUM) çalışmaları inceleyen Gökçe, gazetecilere açıklama yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün yaptığı açıklamada olduğu gibi tropik fırtınanın yön değiştirdiğini ifade eden Gökçe, bölge genelinde bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, "Belediyenin tüm birimleri teyakkuza geçti ancak tropik fırtınayla ilgili korkulan olmadı." dedi.

Gökçe, öğle saatlerinde başlayacak ve akşam Çeşme ile Seferihisar'da yoğunlaşacak bir yağıştan bahsedildiğini, gerekli önlemlerin alındığını belirtti. 

Gökçe, şunları kaydetti:

"İlk uyarı yapıldığında fırtına hızının 120 kilometreye varacağı tahmin edilmişti. Bize bildirilen rüzgarın hızı 40 kilometre civarında ki bu çok yüksek bir hız değildir. Şu anki haliyle yıkıcı bir etkisi olmayacaktır. Gördüğümüz kadarıyla sıkıntı olmadı. Seferihisar ve Çeşme'de çok ufak görünen bir risk var. Orada daha fazla önlem almış durumdayız. Bunlar da normal zamanlarda yaşadıklarımızdan çok daha üstte daha büyük geçişler olarak görünmüyor. 

Yağış veya sel baskını gibi bir ihbar almadık. Deniz ulaşımımızda da aksama yok. Güzelbahçe vapur seferlerimiz dışında tüm toplu taşıma araçları, görevlerini yapmaya devam ediyor. Şehir içi ulaşımında da herhangi bir problemimiz yok."

Gökçe, ekiplerin fırtına riski tamamen geçene kadar 3 vardiyalı olarak görevlerine devam edeceğini de ifade etti.

METEOROLOJİDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamada Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında beklenen tropik fırtınanın Ege Denizi üzerinde etkisini azaltarak kuzeye doğru ilerlediği belirtildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, fırtınanın Ege kıyılarına ulaşmadan etkisini azaltacağını belirtirken, özellikle Ege kıyılarında şiddetli yağışların etkili olacağını vurguladı. Gün içinde Ege'de rüzgar hızının 40-60 kilometre olacağı tahmin ediliyor. Çeşme Yarımadası, Ayvalık, Dikili ve Edremit Körfezi'nde yağış miktarının metrekareye 50-75 kilogram iç kesimlerde ise 21-50 kilogram olması bekleniyor. Son 24 saatte ise bazı ilçelere düşen yağış miktarı Foça'da 65 kg, Dikili'de 38 kg, Karaburun'da 22.5 kg, Bayındır'da 21 kg. olarak gerçekleşti. Yağışların pazartesi akşamına kadar etkili olması beklenirken, Ege Bölgesi'nin salı gününden itibaren sıcak havanın etkisine gireceği bu durumun hafta boyunca etkili olacağı öğrenildi. (AA-DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası