Ege Postası
Geri

Fıstıkçamı yüz güldürüyor

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Kurttutan ve Kemer köylüleri geçen yıl topladıkları 120 ton fıstıkçamı kozalağından toplam 200 bin TL gelir elde etti.
Fıstıkçamı yüz güldürüyor
Haberler / Ekonomi
2 Aralık 2015 Çarşamba 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fıstıkçamlarının piyasada son tüketiciye kilosu 130 TL gibi fiyatlardan satılan kıymetli ürünü çamfıstığı, üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yıllardır Bergama Kozak Yaylası ile özdeşleşen çamfıstığı üreticiliği Manisa'nın Salihli ilçesinde de yapılmaya başlandı.


Salihli'nin Kurttutan ve Kemer köyleri çevresinde 1994-1998 yıllarında 938 hektar alanda orman teşkilatı tarafından dikilen fıstıkçamı ağaçları geçen yıl meyvelerini vermeye başladı. Köylüler tarafından 2014 yılında toplanan 120 ton fıstıkçamı kozalağı, ailelere toplam 200 bin TL gelir getirdi.



Orman köylüsünün kalkındırılması için fıstıkçamı dikilmesinin, ormandan gelir getirici tür ağaçlandırmaları kapsamında yapılan çalışmalardan sadece birisi olduğunu belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, ceviz, badem, sakız ve benzeri türlere de ağırlık verdiklerini söyledi. Şahin Aybal, Kurttutan ve Kemer köylerinden 40 aileye gelir kapısı olan çamfıstığının ormanlarda birer dumansız fabrika gibi işlev görüp iş ve gelir imkanı sağladığını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası