Ege Postası
Geri

Fitch’ten İzmir’e ‘5 yıldızlı’ karne

İzmir'e dair geçen ocak ayında rapor yayımlayan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir’in kredi notunu en yüksek olan ‘AAA’ olarak teyit edildiğini açıkladı.
Fitch’ten İzmir’e ‘5 yıldızlı’ karne
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Kasım 2022 Cuma 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediyesinin CHP'li meclis üyeleri, Seferihisar'da düzenlenen Meclis Üyeleri Kampı'nda bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada yaptığı konuşmada İzmir'in kredi notunun uluslararası finans kuruluşu Fitch Ratings tarafından en yüksek olan ‘AAA’ olarak teyit edildiğini duyurdu.

Soyer, yaptığı açıklamada, “Sabah ofise uğradım ve bana bir rapor verdiler. Fitch İzmir’in kredi notunu AAA olarak teyit etti. Bugünün Türkiye'sinde bunun ne anlama geldiğini takdir ediyorsunuz. Bununla gurur duyuyoruz." dedi.

Soyer ayrıca, İzmir'in güçlü faaliyet dengesi ile mevcut borçların sağlam bir şekilde karşılanacağı ve ekonomi yönetimi ile faaliyet performansının da dirençli kalmaya devam edeceğinin anlaşıldığını belirtti. 

Öte yandan Fitch Ratings tarafından daha önce 'AA' olan kredi notu, geçtiğimiz Mayıs ayında 'AAA' seviyesine yükseltilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası