Ege Postası
Geri

Flaş! Akaryakıt zamları iptal edildi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinde 0,79 ve motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamların, ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edildiğini açıkladı.
Flaş! Akaryakıt zamları iptal edildi
Haberler / Ekonomi
9 Mart 2022 Çarşamba 21:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Benzin ve motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere yapılan zamlar iptal edildi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), sosyal medya hesabında bugün yaptığı ilk açıklamada, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 0,79, motorinin litre fiyatına ise 2,25 TL zam yapıldığını duyurmuştu.

EPGİS, sosyal medya hesabında akşam saatlerinde yaptığı ikinci açıklama ise bu zamların geri alındığını bildirdi. EPGİS’in açıklaması şöyle:

"Akaryakıt ürünlerinde fiyat değişim iptali. 10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 0,79, motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamlar, ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir."

Zamlar iptal edildiği için benzinin litresi Ankara'da 20,41, İstanbul'da 20,32 ve İzmir'de 20,44 liradan; motorinin litre ise Ankara'da 22,89, İstanbul'da 22,80 ve İzmir'de 21,89 liradan satılmaya devam edecek.

PETROLDE SERT DÜŞÜŞ

Petrol fiyatları Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası batının getirdiği sert ekonomik yaptırımlar nedeniyle hızla artarken bugün öğleden sonra sert geriledi.

Dün ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus petrollerine yaptırım uygulanacağını açıklaması sonrası petrol 130 doların üzerine çıkmıştı.

Bugün Uluslararası Enerji Ajansı'nın petrol fiyatlarını gevşetmek için bir eylem planı hazırlayacağını ve gerekirse ek stokları serbest bırakabileceğini söylemesinin ardından petrol fiyatlarında yüzde 12'nin üzerinde düşüş yaşandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası