Ege Postası
Geri

Flaş! Yunanistan'a son darbe Türkiye'den

Türkiye Yunanistan'ın DEPA enerji şirketine karşı açtığı tahkim davasını kazandı. Yunanistan Türkiye'ye 100 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalacak.
Flaş! Yunanistan'a son darbe Türkiye'den
Haberler / Dünya
16 Temmuz 2015 Perşembe 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye 4 yıl önce Yunanistan’ a açtığı tahkim davasını kazandı. Böylece 4 yıl önce Botaş ile Yunanistan’ın DEPA şirketi arasındaki 100 milyon dolarlık anlaşmazlık karara bağlanmış oldu. Yunanistan’ın zor durumda olduğunu biliyoruz. Onlara yardımcı olmak isterdik ama bizim için ülkemizin çıkarları daha ön planda” dedi.
 
UZUN KUYRUKLAR VAR
Temerrüde düşen Yunanistan Temmuz ayının başında IMF’ye olan 1.6 milyar euroluk borcunu ödeyememişti. Bu yüzden temerrüde düşen ülkede sermaye kontrolü uygulanmaya başlanmıştı. Halk bankalardan günde 60 euro çekebilirken emeklilerin banka önünde oluşturduğu uzun kuyruklar dikkat çekiyor.
 
320 MİLYAR EUROYU AŞIYOR
Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras AB yetkilileriyle yeni bir kurtarma paketi üzerinde anlaştı. 86 milyar euroluk bu paket ile AB Yunanistan’da dev bir fon oluşturdu. Yunanistan’ın toplam dış borcu ise 320 milyar euroyu aşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası