Ege Postası
Geri

Foça hastanesinde yeni birim

İzmir'in Foça ilçesinde geçen 22 Temmuz'da resmi açılışı yapılan yeni Devlet Hastanesi'nde Fizik Tedavi Ünitesi ve Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi.
Foça hastanesinde yeni birim
Haberler / Güncel
31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Küçükdeniz sahilinde 25 yataklı D Grubu bir hastane olarak hizmet veren Foça Devlet Hastanesi için Atatürk Mahallesi sırtlarında yaptırılan ihtiyaç halinde 75 yatak kapasitesine kadar çıkabilen 50 yataklı C sınıfı yeni bir hastane binası geçen 8 Mart'ta hizmete açıldı. Resmi açılışı, geçen 22 Temmuz'da  TBMM eski  Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tarafından telekonferans sistemi ile yapıldı. 12 poliklinik, 3 diş ünitesi,  2 ameliyathane, 1 lokal odası, 10 acil müşahade ve plan aşamasında 4 yoğun bakım yatağı ile açılan hastaneye 8 yataklı Palyatif Bakım Merkezi ve haftanın 3 günü hizmet veren Fizik Tedavi Ünitesi de kazandırıldı. Birimlerin tüm donanımları ve cihazları ilçede benzer sayısız hizmete imza atan Reha - Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı tarafından karşılandı. Bu nedenle açılan ünitelere vakıf kurucuları Reha Necla Midilli Fizik Tedavi Ünitesi ve halen vakıf yönetim kurulu üyesi olan Nedret Çelebi Palyatif Bakım Merkezi adları verildi.

HASTALAR MEMNUN

Pazartesi, çarşamba, cuma günleri poliklinik hizmeti veren Fizik Tedavi Merkezi'nin açılmasıyla Menemen'e gitmekten kurtulduklarını belirten hasta yakınları yaş ortalaması 50'nin üzerinde olan Foçalılar için bu merkezin çok önemli olduğunu söyledi. Kayınpederinin tedavisi için Palyatif Bakım Merkezi'ne Yenifoça'dan geldiklerini, birimin açılmasından son derece memnun olduklarını belirten Pınar Bayman "Bütün birim ve hastane personelinden Allah razı olsun. hastamız ile çok iyi ilgileniyorlar. Evdekine oranla burada hastamızın durumu çok daha iyi. Başka hastanelerede gittik ama yol ve uzaklık büyük problem oluyordu. Hem yakın olması, hem güleryüzlü personelle karşılaşmak şans" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası