Ege Postası
Geri

Fransa, Türkiye Festivali'ne ev sahipliği yaptı

Fransa'nın Lyon şehrinde düzenlenen Festiculture Tükiye, Euroexpo Fuar Salonu'nda devam ediyor. 250 Türk şirketinin stant açtığı fuara halkın katılımı yoğun oldu. Açılışını Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen'in yaptığı fuarda...
Fransa, Türkiye Festivali'ne ev sahipliği yaptı
Haberler / Dünya
5 Mayıs 2013 Pazar 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa'nın Lyon şehrinde düzenlenen Festiculture Tükiye, Euroexpo Fuar Salonu'nda devam ediyor. 250 Türk şirketinin stant açtığı fuara halkın katılımı yoğun oldu. Açılışını Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen'in yaptığı fuarda Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Bron Şehri Belediye Başkanı Annie Guillemot, Bölge Parlamentosu Kültür Başkanı Farida Boudaoud ve Lyon Ticaret Odası Başkanı Alain Belioz da hazır bulundu.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na konuşan Festiculture'un Reklam ve Sponsor Sorumlusu Musa Yılmaz, ''Bu sene 3. düzenliyoruz. Fransa’nın en büyük Türk kültür fuarı. Sanatımızı esnaflarımızı Fransa'da tanıtmak istiyoruz.” vurgusunda bulundu. 4 arkadaş gönüllü olarak organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Musa Yılmaz, Bursa Belediyesi'nin yardımı olduğunu ifade ederek, Kültür Bakanlığı'na da organizasyona destek olması yönünde çağrıda bulundu.

Organizasyona Fransızların da yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, ''Buraya gelip Türkiye’mizi tanıyorlar.''diye konuştu.

Bundan sonra bu tür organizasyonların devamının geleceğini de kaydeden Yılmaz, 2012 yılında Fransa meclisinde gündeme gelen Ermeni soykırımından dolayı festivali geçtiğimiz yıl yapmadıklarını hatırlattı. Musa Yılmaz, Türklerin Fransa siyasetine daha aktif katılımıyla ilgili çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, Cuma günü seçmen kartıyla gelenlerden girişte ücret alınmadığını söyledi.

3-5 Mayıs tarihleri arasında 35 bin metre kare alanda düzenlenen organizasyona 100 bin üzerinde katılımcının gelmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası