Ege Postası
Geri

Freni boşalan otobüs vatandaşların arasına daldı

Ümraniye'de park halindeki bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak yaklaşık 100 metre sürüklendi. Bir sitenin bahçesindeki çam ağacına çarparak durabilen otobüs yürekleri ağza getirdi. Biri ağır 2 kişinin yaralandığı olay sırasında...
Freni boşalan otobüs vatandaşların arasına daldı
Haberler / Güncel
27 Mayıs 2013 Pazartesi 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ümraniye'de park halindeki bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak yaklaşık 100 metre sürüklendi. Bir sitenin bahçesindeki çam ağacına çarparak durabilen otobüs yürekleri ağza getirdi. Biri ağır 2 kişinin yaralandığı olay sırasında otobüsün yan taraftaki okul bahçesine düşmemesi ise faciayı önledi.

Kaza saat 10.30 sıralarında Tantavi Mahallesi Şair Akif Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre Çekmeköy-Ümraniye arasında hizmet veren 34 SUC 06 plakalı otobüsün sürücüsü Ali Çubukçu durakta park ederek çay içmeye gitti. Bir süre sonra yerinden hareket eden özel halk otobüsü sokaktaki vatandaşların arasına daldı. Durumu hemen fark eden bir vatandaş bağırarak çevredekileri uyardı. Bu sırada kaçamayan 2 kadın otobüsün yıktığı duvarın altında kaldı. Yardıma koşan mahalle sakinleri, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Yerdeki yaralıya ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Daha sonra gelen sağlık ekipleri ayağından ve başından yaralanan Mihriban Karslı'yı ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kolundan yaralanan diğer yaralı ise kendi imkanlarıyla hastaneye gitti.

Park halindeyken kontrolden çıkan yolcu otobüsünün yan taraftaki Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesine düşmemesi şans olarak değerlendirildi. Faciaya ramak kaldığını belirten vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. Onlarca öğrencinin okul bahçesinde bulunduğu sırada kazanın meydana geldiğini söyleyen veliler, "Burada defalarca kaza oldu. Otobüs okul bahçesine düşebilirdi. Daha önce 4 defa kaza aynı kaza oldu. 3 tanesi okul bahçesine düştü. Önlem alınmıyor. Çocuklarımızın hayati tehlikesi var." diye konuştu.

PARK ETTİĞİ YERDE BULAMADI

Bu arada otobüsünü park ettiği yerde bulamayınca olay yerine gelen sürücü Ali Çubukçu ise, "Park edip istirahate çekilmiştim. Döndüğümde otobüsün yerinde olmadığını gördüm. Aklıma bu durum geldi. Hemen buraya koştum. Freni boşalmış galiba. Yapacak bi şey yok." dedi.

Kaza anında olay yerinde olduğunu söyleyen bir kişi de, "Otobüsün üzerimize doğru hızla geldiğini gördüm. Bağırarak herkesin kaçmasını söyledim. Büyük bir gürültüyle duvara çarptı. Arada kalan bir kadın yaralandı." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası