Ege Postası
Geri

Fuar İzmir'in açılış töreninde Kılıçdaroğlu'ndan Kocaoğlu'na övgü Gökçek'e gönderme

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki en büyük ve en nitelikli fuar projesi olan Fuar İzmir Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Geçtiğimiz günlerde Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında başlayan tartışmalara da göndermede bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Birileri yönettiği kenti parsel parsel satıyor, pazarlıyor, birileri de yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor” dedi. Fuar İzmir'in açılışında Kocaoğlu'na övgü Gökçek'e gönderme
Fuar İzmir'in açılış töreninde Kılıçdaroğlu'ndan Kocaoğlu'na övgü Gökçek'e gönderme
Haberler / Güncel
25 Mart 2015 Çarşamba 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nın (Fuar İzmir) açılış törenine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, CHP Genel Merkez yöneticileri, CHP İl Yönetimi, İzmir milletvekilleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, belediye bürokratları, sivil toplum örgütü, meslek odaları ve sendika temsilcileri, eğitim kurumlarının rektörleri ve akademisyenler, çeşitli ülkelerin konsolosları ve diplomatlar, ekonomi camiasının önde gelen isimleri, sektör temsilcileri, fuara katılan yerli ve yabancı çok sayıda firma yetkilisi ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 

"Delican: Bakan Zeybekçi Fuar İzmir açılışına katılmadı çünkü..." HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA’DAKİLER GELİP İZMİR’E BAKSINLAR
İzmir'de 2'inci bölgeden milletvekilliği için aday adayı olarak ön seçime girme kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada iktidara yüklendi. Geçtiğimiz yıl tesisin temelini de atan Kılıçdaroğlu, kürsüye “Başbakan Kemal” sloganları eşliğinde çıkarken “Demokrasi ve hukukun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Hepimiz için ortak alandır. Ama biz ekonomiyi asla unutmayız. Atatürk “Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik başarı ile taçlandırılmadıkça o zafer uzun sürmez” demiştir. Eğer güçlü olmak istiyorsanız, ekonominiz güçlü olacak. O zaman dünyaya bakışınız da farklı olur. En büyük arzumuz da budur. Bizi ekonomik açıdan eleştirenler, gelsinler İzmir’e baksınlar, gelsinler Fuar İzmir’e baksınlar” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca geçtiğimiz hafta kente gelen Kocaeli Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’na da sert çıkarak, “Sözde bir büyükşehir belediye başkanı İzmir’e geliyor. Sözde Aziz Bey’e ders verecek… Aziz Bey borçları vadesinden altı ay önce bitirmiş. Türkiye’de borçsuz ender belediyelerden bir tanesidir İzmir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu Türkiye Cumhuriyeti’nin kredi notundan daha iyidir. Ankara’dakiler bunu iyi duysunlar” şeklinde konuştu.
 

“İZMİR ANKARA GİBİ PARSEL PARSEL SATILMADI”
Geçtiğimiz günlerde Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında başlayan tartışmalara da göndermede bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Yüzülebilir körfez projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara’dan iki yıldır onay bekliyor. Sayın Kocaoğlu, “Tek isteğimiz var, bizim için ayrımcılık yapmasınlar” dedi. İki yıldır Ankara’dan ÇED raporu gelmiyor. Hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar, İzmir’i Türkiye’nin incisi yapacağız. Bir de Ankara’yı düşünün… Parsel parsel lafı size bir şey hatırlatıyor herhalde. Ne diyordu hükümet sözcüsü' Kendi Büyükşehir Belediye Başkanı için ne söyled? “Ben onu çok iyi tanırım, Ankara’yı parsel parsel sattı” diyor. Birileri yönettiği kenti parsel parsel satıyor, pazarlıyor, birileri de yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor. CHP olarak bizim bir özelliğimiz var. Her kuruşun hesabını vermek bizim boynumuzun borcudur.”
 
KILIÇDAROĞLU CHP’Lİ BELEDİYELERİ ÖRNEK GÖSTERDİ
İzmir’in Türkiye’nin birçok kentinden daha ileride olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ankara da,İstanbul da metro yapıyor. Onlar uzun yıllar sonra havlu attılar. Ulaştırma Bakanlığı devraldı. Ama İzmir kendi kaynakları ile yaptı. Çünkü burada her kuruşlun hesabı verilir, her kurulun arkasında durulur. İzmir metronun kilometresini 60 milyon TL’ye, Ankara 100 milyon TL, İstanbul ise 150 milyon TL’ye yapıyor. 3 misli fark var. Aydın’a gidin, Muğla’ya gidin, Tekirdağ’a gidin aynı başarıyı görürsünüz. Nerede bir CHP’li belediye başkanı varsa orada hayat var, demokrasi var, özgürlük var… İstanbullu nefes almak için nereye gider. Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş’a gider. Buralarda insana saygı var. Ankara’dan para gelmiyor, engel geliyor. Aziz Bey ile ilgili operasyon yapıldı. İster 400 yıl, ister bin 400 yıl… Biz asla inandığımız yoldan dönmeyeceğiz. Tek hedefimiz halka hizmet etmektir” diye konuştu.
 
“İSTER 400 YIL, İSTER 1400 YIL…”
Sözlerinin devamında İzmir’in yerel yönetim başarısına değinerek kente övgüler düzen Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul ve Ankara yaşanabilir bir kent olmaktan çıktı. Her şeyi sattılar. Her şeyi ranta verdiler. Burada parsel parsel satılmadı. Burada tarihi yerler Eskişehir’de olduğu gibi kültür merkezi yapıldı. En güzel sanat merkezleri burada. İzmir bir dünya kenti olacak. size bunun sözünü veriyoruz. Bu fuar ile İzmir kazandı, İzmirliler kazandı. Herkes kazandı. Kim kaybediyo? Kendi yönettiği kenti parsel parsel satanlar kaybediyor, kaybedecekler. Türkiye’de yerel yönetimlere yenilikleri getirenler CHP’li belediyeler olmuştur. En büyük fuar merkezini açıyoruz. İzmir’le gurur duyuyoruz” dedi.
 
YENİ BİR TÜRKİYE İÇİN 4 YIL VİZE İSTEDİ
“Şimdi sırada 7 Haziran var” diyerek devam eden Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle son verdi: “İzmir’den bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu kabul ediyorsanız, 7 Haziran geliyor, tercihiniz belli olmalı. Türkiye’nin yeniden dirilmesi ve şaha kalkması lazım. Türkiye’den 4 yıl için yetki istiyorum. Özgür, büyüyen, ayrımcılık yapan değil, birleştiren yeni bir Türkiye olacak. Yeni bir siyaset anlayışını egemen kılacağız. Size bunun sözünü veriyorum. Ve bu sözün arkasında duracağız. Daha çok şey yapılacak, daha çok şeyi birlikte başaracağız. İzmir’de başarıyoruz, sıra geldi Türkiye’ye… Uygar dünya ile entegre olacak bir Türkiye yaratarak ülkeyi ayağa kaldıracağız.”
 

“BU BAŞARI TÜM İZMİRLİLERİN”
Türkiye'de tek başına bir belediyenin hiçbir destek almaksızın kendi öz kaynakları ile ilk kez bu büyüklükte bir fuar projesine imza atmanın gururunu yaşadıklarının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Bugün İzmir’in düğün günü, bugün İzmir’in bayramı. Kurtuluş ve var oluş savaşımızı başlatıp bitiren, Türkiye Cumhuriyeti’ne ekonomik bağımsızlık yolunu açan öncü kent İzmir, bugün büyük bir gururu, büyük bir onuru daha yaşıyor. Nasıl sevinmeyelim, nasıl gururlanmayalım k? İzmir Fuarı’nın kurucusu, unutulmaz Belediye Başkanı Dr. Behçet Uz’dan aldığımız bayrağı, bugün çok daha yukarılara taşıdık. “Fuarlar ve kongreler kenti İzmir” hedefi için çalışan merhum Başkanımız Ahmet Piriştina’nın en büyük rüyalarından birini gerçekleştirdik. Ve 1’inci İzmir İktisat Kongresi'nde “Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz İzmirlilere verdiği büyük görevi başarıyla yerine getirdik. Milli Mücadele’yi simgeleyen dev bir anıt ve Cumhuriyetin en önemli eserlerinden biri olan İzmir fuarcılığında çıtayı çok ama çok yukarılara taşıdık. Bu başarı tüm İzmirlilerindir. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.
 
ANKARA’YA SİTEMDE BULUNDU: İZMİR’E AYRIM YAPILMASIN
Yerel yönetimler olarak yeniliklere hızla ayak uydurabilecek ölçüde dinamik, bilgiyle gelişen ve zenginleşen refah düzeyi yüksek, çevresindeki doğal yaşamı, toprağı, suyu ve havası korunmuş bir İzmir için uğraş verdiklerini ifade eden Kocaoğlu, “ Hemşerilerimizin ortak çıkarlarını gözeterek hakça planlama yapıyor, hizmet ve yatırımları adaletli dağıtıyor, herkese aynı nazardan bakıyoruz. Ve bize de “aynı nazardan” bakılsın, ayrım yapılmasın istiyoruz. Borç ödeme ahlakı konusunda gerçekten örnek bir belediyeyiz. Güçlü bir yerel yönetim olabilmenin temel koşulunun “güçlü bir finans yapısı” olduğunu iyi bilmekteyiz. Tüm stratejimizi işte bu ana unsur üzerine kurduk. Hazine’ye olan borcumuzu 2012 yılında, hedefimizden 6 ay daha önce sıfırladık. Kredi notumuzu son 8 yılda tam 9 basamak birden artırdık. 11 kilometre olarak devraldığımız raylı sistem hattını 130 kilometreye kadar çıkardık. Toplu ulaşımı tamamen yüksek teknolojiyle donatılmış, çevreci araçlarla karbon kompozit yolcu gemileri, tramvaylar ve elektrikli otobüslerle takviye ediyoruz. Hemşerilerimiz ve kentimize gelen konuklarımıza 1,5 saat tek biletle “Türkiye’nin en ucuz” toplu ulaşımını sunuyoruz” diye konuştu.
 
KOCAOĞLU’NDAN YERELDE KALKINMA VURGUSU
Kocaoğlu, konuşmasında yerelde kalkınma vurgu yaparak, “Yerelde kalkınmanın topyekün olacağını iyi biliyoruz. Bu nedenle tarımın gelişmesi için samimiyetle çalışıyoruz.Tarla yollarını asfaltlıyor; çiçek, süt ve fidan üreticileriyle sözleşmeli alım sözleşmesi yapıyor, organik tarımı ciddi anlamda destekliyoruz. Üreticilerimize her yıl 1 milyon meyve fidanı dağıtılıyor. Çevre ve arıtma yatırımlarında çok özel bir yere geldik. Körfez’de yeniden yüzebileceğimiz günlere adım adım yaklaşıyoruz. Özetle, bugünün ve yarınların İzmir’i için var gücümüzle çabalıyoruz” diye konuştu.
 
İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
 Fuar İzmir’e “İzmir’in yeni fuarcılık mabedi” benzetmesinde bulunan Kocaoğlu, “İzmir demek, fuar demek! Fuar demek ekonomi demek; ticaret, turizm, istihdam demek! Kazanç, iş, aş, bereket demek! Yatırım demek, rekabet demek! Fuar demek buluşma demek, kaynaşma demek işbirliği, barış ve dostluk demek! İzmir’deki fuarcılık ve hizmet sektörü, çok kısa süre içinde 5 kat büyüyecek bir potansiyele sahip olmuştur. Fuar İzmir, A’dan Z’ye her şeyiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. 337 bin metrekarelik arazisi parsel parsel satın alınmıştır. İlk etapta harcanan para 400 milyon TL’dir. Monoray, kavşak, otel ve kongre merkeziyle birlikte maliyeti 1 milyar lirayı bulacaktır. Sadece Türkiye’de değil, dünyada böyle bir model yok! Eş zamanlı olarak açacağımız 21. Uluslararası  Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Marble ise Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı. Hedefimiz, onu da “dünyanın en büyüğü” yapabilmek. Bu dev fuar için burada tam 1298 adet stant kuruldu. 632 TIR malzeme taşındı. Farklı illerinden 15 bin ton doğal taş, İzmir’e geldi. Türkiye’nin 43 vilayeti, dünyanın 30 ülkesi burada buluştu. Biliyoruz; ilk olmak, öncü olmak önemlidir. Ama bir o kadar önemli olan da, bu önderlik vasfını yaşatabilmek ve geleceğe taşıyabilmektir.  İzmir olarak, İzmirliler olarak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu kararlılığımızdan en küçük bir taviz bile vermeyeceğiz. Mustafa Kemal’in kenti olarak, O’nun bize çizdiği rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürümeye devam edeceğiz. Çok, daha çok çalışacağız. Demokrasiden, özgürlükten, Cumhuriyet ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz” dedi ve İzmirlilere kendisine inandığı için teşekkür etti.
 
 
“İKİSİ BİR ARADA” AÇILIŞ
Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi ‘Fuar İzmir’, 25 Mart’ta Türkiye’nin en büyük fuar organizasyonu MARBLE ‘21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte kapılarını açtı. 2013 yılında temeli atılan yeni fuar kompleksi, İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olma hedefi doğrultusunda Kültürpark’ın inşasından sonraki en büyük adım niteliğini taşıyor. Marble, Fuar İzmir ile birlikte bu yıl metraj olarak yüzde 168, katılımcı sayısı oalrak yüzde 31 ve stant sayısı olarak yüzde 164 oranında büyüdü. 21’incisi düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın 27 ülkeden 373’ü yabancı toplam bin 562 katılımcısı bulunuyor.
 
RAKAMLARLA “FUAR İZMİR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi olanakları ile, 400 milyon TL harcayarak hayata geçirdiği fuar projesinin yanı sıra, ulaşım için yapılacak monoray ve trompet kavşak projeleri ile yatırımızın toplam maliyeti 600 milyon TL’ye çıkacak. Diğer yandan, rezerv alanı da bulunan fuardaki büyüme ile yeni holler, otel, kongre merkezi de yapılacak ve yatırım yaklaşık maliyeti 1 milyar TL’yi bulacak.
 
Toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edildi.
 
Toplam inşaat alanı ise 240 bin metrekare büyüklüğünde.
 
İnşaat alanından 2 milyon 300 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Bu da yaklaşık 200 bin kamyona karşılık geliyor.
 
Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle, yaklaşık 5 adet Eyfel Kulesi inşa edilebilir.
 
Yeni fuar kompleksinin inşaat aşamasında dökülen 300 bin metreküp betonla, 100 metrekarelik 6 bin daire inşa edilebilir.
 
Fuar İzmir için 29 bin metre “fore kazık” yapıldı ki, bu da yaklaşık olarak Konak-Kemalpaşa arasındaki mesafeye karşılık geliyor.
 
İksa duvarı (kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sistem) için, Çeşme-Bergama arasındaki mesafe kadar, yani 200 kilometre uzunluğa denk gelecek miktarda ankraj (betonarme yapılarda çelik donatının beton içerisine bağlanması) yapıldı.
 
 
FUAR İZMİR’DE NELER VAR'
 
Fuar İzmir’de 4 adet kapalı 1 adet açık sergi alanı bulunuyor. Sergi hollerinin toplam alanı 90 bin m² yani 12 futbol sahası büyüklüğünde.
 
A Holü Sergi Salonu:
3 kattan oluşan bu bölümde sergi holü olarak 23 bin m² ayrıldı. Otopark alanının büyüklüğü ise 46 bin 350 m².
 
B Holü Sergi Salonu:
3 kata yayılan bu bölümün sergi hollerinin büyüklüğü 26 bin 600 m². Blokta 11.100 m²’lik sığınak katı ve 6 bin 50 m²’lik tesisat katı bulunuyor.
 
C Holü Sergi Salonu:
15 bin 650 m² büyüklüğünde sergi holüne sahip bu bölümün en önemli özelliği ise, 16 metrelik yüksekliğiyle ‘Tekne, Denizcilik ve Yat Fuarı’ (Boat Show) için özel olarak tasarlanmış olması.
 
D Holü Sergi Salonu:
3 kattan oluşan bu bölümün 11 bin 500 m² ‘si sergi holü, 12 bin 500 m²’si sığınak ve teknik merkez,  800 m² ise görüşme odaları için ayrıldı.
 
Ofis  Bloğu:
8 kattan oluşan Ofis Bloğu’nun 45.600 m’lik bölümünde 6 katlı otopark, ofis, vip salonu ve dinlenme salonu bulunuyor.
12 bin 900 metrekarelik bölümünde ise restoran, mutfak, ofis, seminer salonu, kafeterya ve teras yer alıyor.
 
Fuar Sokağı:
Bu bloğun 14 bin 400 m²’lik bölümünde 4 katlı Fuar Sokağı, 3 katlı otopark ve ofisler var.  10 bin 450 m² ‘lik bölümünde ise 2 adet seminer salonu, kafeterya, görüşme odaları, ofis ve restoran inşa edildi.
 
Seyir Kulesi:
Fuar İzmir’in bu bölümünde 48 metre yüksekliğinde 14 kattan oluşan Seyir Kulesi yer alıyor.
 
Açık Sergi Alanı: 
Komplekste 31.650 m² özel sergi alanı bulunuyor.
 
2500 araçlık kapalı otopark alanı
Alanda 93 bin m² büyüklüğünde toplam 2500 araç kapasiteli kapalı otopark da kuruldu. 
 
Diğer rakamlar:
 
•             Fuar Meydanı : 20.500 m²
•             Fuar Platosu : 12.000 m²
•             2. Etap için ayrılmış arazi: 46.000m²
•             2. Etap için ayrılmış  sergi holü alanı: 33.000 m²
•             Rezerv alan (kongre-otel/ açık otopark) :40.000 m²
•             Kompleks alanının peyzaj çalışmaları için 1545 adet ağaç, 9478 adet bitki dikildi. 4700 m² hazır çim serimi yapıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası