Ege Postası
Geri

Futbol aşığı Başkan Atila'dan çim testi

FUTBOL oynarken çapraz bağlarını kopardığı için beş aydır yeşil sahalardan uzak kalan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sağlığına kavuşunca bir ay sonra açılışını yapacağı Doğanlar Stadyumu'nun çimlerini test etti. 45 mahallesinde 38 amatör futbol spor kulübü bulunan Bornova'nın hedefi, milli takım oyuncusu çıkarmak. Atila, yılbaşında takımların Doğanlar Stadyumu'nda maç yapabileceğini söyledi.
Futbol aşığı Başkan Atila'dan çim testi
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2015 Perşembe 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Futbol aşığı olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, geçen mart ayında halı saha maçında futbol oynarken rakip oyuncu ile çarpışınca, sol dizindeki çapraz bağları koptu. Ameliyat olan Atila, sağlığına kavuşunca yeşil sahaya bu kez top oynamak için değil çimleri test etmek için girdi. Bir ay sonra açılışını yapacağı Doğanlar Stadyumu'da büyümekte olan bermuda çimleri inceleyen Atila, yılbaşında profesyonel lig takımlarının bu sahada maç yapabileceğini söyledi. Stadyumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapan Atila, 6 bin 700 seyirci koltuğunun her birinin ayrı bir renk olacağını, böylece tüm takımların renklerine yer verileceğini söyledi. Stadyumun kapasitesi de yılbaşına kadar 12 bin 500 kişiye çıkarılacak. 



Öte yandan Altındağ'da yapımı süren içinde basketbol, voleybol, hentbol oynanabilecek, 2 bin 500 seyirci kapasitesi spor kompleksi de kasım ayında hizmete girecek. Mimar olan Atila, spor salonunun uzay kafes inşaatını da yakından inceledi. 



"KÖTÜLÜKLERİ SPORLA YENİYORUZ"

Belediye Başkanı Atila, Bornova'da sadece futbolda 38 amatör spor kulübünün bulunduğunu, özellikle 10, 11 ve 12 yaşındaki çocukları spora özendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutuklarını vurguladı. Atila, "Türkiye'de futbolun ilk oynandığı kent Bornova. Sporun da başkenti. İstiyoruz ki bu kent hem centilmenliği hem sportif başarılarıyla anılsın. Farklı mahallelerden oluşturudğumuz karma takım futbol turnuvasına katıldı ve Türkiye ikincisi oldu. Çocuklar kendi aralarında da kaynaşıyor, ilk kez denize giren ilk kez sinemaya giden çocuklar hoş anılar biriktiriyor. Bornova'dan Türk milli takımına sporcu yetiştirme ididasındayız. Bu çocuklar Galatasaray Lisesi, gibi Türkiye'nin en önemli okullarına sporcu sertifikalarıyla burslu girebiliyorlar" dedi. (Elif DEMİRCİ /DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası