Ege Postası
Geri

Gazeteci Ayşenur Arslan adliye çıkışı konuştu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, hakkında Halk TV’de İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatılan ve İstanbul Adliyesi'nde ifadesine başvurulan gazeteci Ayşenur Arslan, adliye çıkışında "Ben gerçekten ne anlattığımı, neyi kastettiğimi terörü övmek bir yana dursun bu konudaki kaygıları bir vesileyle paylaştığımı anlattım. Neticede serbest kaldım. Bunun sonucu takipsizlik ya da bir davaya dönüşmesi mi bilmiyorum bunu zaman gösterecek herhalde. Biraz, hatta birazdan da öte yorucu bir süreç" açıklamasını yaptı.
Gazeteci Ayşenur Arslan adliye çıkışı konuştu
Haberler / Güncel
3 Ekim 2023 Salı 21:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında; Halk TV yayınında 1 Ekim’de Ankara’da İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısı ile ilgili sözleri nedeniyle, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından bugün soruşturma başlattı. Arslan, polis eşliğinde ifadesi alınmak üzere Sarıyer'deki evinden alınarak Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. 

"BİR PARÇA KONUŞMA ORUCU İÇİNDE OLACAĞIM. BU NE KADAR SÜRECEK. HATTA BİTECEK Mİ BİLMİYORUM"

Arslan ifadesinin ardından adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Bu bir gözaltı değil. Gözaltı prosedürü uygulanmadı. Mesela hastaneye götürülmedim, herhangi bir emniyet müdürlüğüne götürülüp oradan gelmedim. Nasıl bir prosedür olduğunu çok anlamadığım için izah edemeyebilirim ama neredeyse bir terörle mücadele ekibi bana savcılığa kadar eşlik etti diye özetlesem yeridir herhalde. Savcı sosyal medyada iyice köpürtülmüş olan meselenin deyim yerindeyse köpüğünü alarak bana sorular yöneltti. O sorular karşısında ben gerçekten ne anlattığımı, neyi kastettiğimi terörü övmek bir yana dursun bu konudaki kaygıları bir vesileyle paylaştığımı anlattım. Neticede serbest kaldım. Bunun sonucu takipsizlik ya da bir davaya dönüşmesi mi bilmiyorum bunu zaman gösterecek herhalde. Biraz, hatta birazdan da öte yorucu bir süreç. Zaten şunu da söyleyeyim tam da sağlığımın bozuk olduğu döneme denk geldi bu. O nedenle bir parça konuşma orucu içinde olacağım. Bu ne kadar sürecek, hatta bitecek mi henüz bilmiyorum."

 

Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı
 

 

 

Halk TV'den 'Ayşenur Arslan' kararı
 

 

 

Başsavcılık gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlattı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası