Ege Postası
Geri

Gazeteci Erbil Tuşalp hayatını kaybetti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci-yazar Erbil Tuşalp'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Soyer, "Dik duruşundan asla taviz vermeden mesleğini yapan, bağımsız gazeteciliğin üstadı Erbil Tuşalp'i İzmir'de yitirdiğimizi üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır diliyor, acılarını paylaşıyorum" dedi. Bilindiği üzere Tuşalp, uzun yıllardır KOAH hastalığı ile mücadele ediyordu.
Gazeteci Erbil Tuşalp hayatını kaybetti
Haberler / Güncel
5 Eylül 2020 Cumartesi 14:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazeteci-yazar Erbil Tuşalp, uzun süredir KOAH hastalığı ile mücadele ediyordu. İzmir Başkent Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırılan Tuşalp’in hayatını kaybettiğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer duyurdu.

ERBİL TUŞALP KİMDİR'

Erbil Tuşalp, 1945 yılında Konya’da doğdu. Çocukluk yıllarını doğduğu yer olan Akşehir’de geçiren Tuşalp, Kara Harp Okulu’nu kazandı ve 1965 yılında mezun oldu. 1974 yılında TRT’de haber kameramanı olarak mesleğine adım atan Tuşalp, ardından Radikal, Dünya, Milliyet, Posta gibi gazetelerde çalıştı.

Cumhuriyet gazetesinde siyasi muhabir olarak da görev yapan Tuşalp, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda da iki dönem Yöntim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda İnsan Hakları Derneği'nin kurucuları arasında da yer aldı. Tuşalp, insan haklarını sorgulayan, yakın dönemin “Susurluk Kazası” gibi karanlıkta kalmış siyasal olaylarına ışık tutan araştırmalarıyla tanındı.

Araştırmacı kimliğiyle tanınan Tuşalp'in Bin İnsan, Bin Tanık, Bin Belge, Eylül İmparatorluğu, Artık Demokrasi İsteyin, Ben Tarihim Bay Başkan, Paşa ile General, Önce Çocuklar Öldü, Evreninki mi Özalınki mi', Çürüme, Plastik Papatya Kokusu, Şeriatı Beklerken, Demokrasi Sizin Neyinize, Şeriat A.Ş, Sen Sofi'nin Oğlusun, İslam Faşizmi, Bozkurtlar, Çete Parti Mafya, Aldanma, Kuklaturka, İslam İmparatorluğu gibi kitapları yazdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası