Ege Postası
Geri

Gazeteci Solak, CHP'nin İzmir'de aday açıklamamasını değerlendirdi: Geç kalındı

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında, CHP'nin İzmir adaylarını henüz açıklamamasını değerlendirirken, "CHP, dün de 126 adayını açıkladı. İzmir’den hiç aday açıklanmaması dikkat çekti.Ben İzmir’den birkaç belediyenin açıklanmasını bekliyordum. Belediyesi CHP’de olmayan örgütlerde açıklanmasını istiyordu. Kısa bir zaman var, örgütler hemen sokağa çıkmak istiyor.Menemen’de AK Partili Başkan Vekili yaptığı çalışmalarla ön planda. Siz ne zaman adayınızı çıkaracak ve çalıştıracaksınız? Kınık, Kiraz, Bayındır ve Bergama'da da adayların açıklanması gerekiyordu." dedi
Gazeteci Solak, CHP'nin İzmir'de aday açıklamamasını değerlendirdi: Geç kalındı
Haberler / Politika
22 Aralık 2023 Cuma 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında Gönül Morsünbül ile İzmir ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

İZMİR ADAYLARI GEÇ KALDI…

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere aylar kala CHP, dün de 126 adayını açıkladı. İzmir’den hiç aday açıklanmamasına dikkat çeken gazeteci Halil Solak, “Ben İzmir’den bir kaç belediyenin açıklanmasını bekliyordum.  Belediyesi CHP’de olmayan örgütlerde açıklanmasını istiyordu. Kısa bir zaman var, örgütler hemen sokağa çıkmak istiyor. Menemen’de AK Partili Başkan Vekili yaptığı çalışmalarla ön planda. Siz ne zaman adayınızı çıkaracak ve çalıştıracaksınız? Kınık, Kiraz, Bayındır ve Bergama'da da adayların açıklanması gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.  

İLÇE BAŞKANLARI TEPKİ GÖSTERMİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği örgüt buluşmasını değerlendiren Gazeteci Solak, “Soyer siyasetin bir ekip işi olduğunu söyledi. Toplantının önce ilçe başkanlarıyla yapılacağını, ardından il yönetimi, kadın ve gençlik kollarını topladılar. Daha sonra ilçe yönetimleri ve gençlik ve kadın kollarını dahil etmişler. Orayı kalabalık tutmak istediler. Orada bir kalabalık gözüktü ama ilçe başkanlarının çoğu katılmadı. Çiğli, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Dikili, Bayraklı ilçe başkanları katıldı. Bazı başkanlar ayıp olmasın diye ilçe yöneticilerini göndermiş.. Çiğli, Karabağlar ve Bayraklı haricindeki diğer başkanların da oraya nezaketen gittiklerini düşünüyorum. Bir çok ilçe başkanı tepki göstererek, ‘biz dolgu malzemesi miyiz?’ diye tepki göstermiş. ‘Soyer, bizim hangi taleplerimizi yerine getirdi’ gibi eleştiriler de yaptılar. Soyer, örgüte hiç karışmadım dese de buna yol açtı. Yakın çevresi sürekli örgütle uğraştı. Kongrede örgüte baskı yapıldı. İl kongresinde CHP İzmir tarihinde bir ilk yaşandı ve blok liste yapıldı. Siz örgüte bu kadar baskı yaptıktan sonra nasıl destek beklersiniz? Örgüte muhtaç kalınca mı örgüt aklınıza geldi? Toplantıda da Soyer 4,5 yılda yaptıklarını anlatmış. İşin ilginç tarafı İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun söylemleri. Yaptığı konuşmalardan Aslanoğlu’nun Soyer’e dolaylı yoldan destek verdiğini düşünüyorum. Diğer adaylar da buna benzer bir organizasyon yapılacak mı?” ifadelerine yer verdi.

30’DA 30 HEDEFİ HAYAL OLUR!

Aslanoğlu’nun örgüt toplantısında yerel seçimler için koyduğu 30 ilçe hedefine ilişkin açıklamalarda bulunan Solak, “Aslanoğlu toplantıda 30’da 30 hedefi koydu. 30 ilçeyi de almak için bütün örgütün çalışması gerekir.  Siz sadece bir kişiye odaklanırsanız 30’da 30 hedefiniz hayal olmaktan öteye geçemez” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’YE SİYASET ALANI AÇTI

Tunç Soyer’in sürekli AK Parti’ye siyaset alanı açtığına dikkat çeken Halil Solak, “AK Parti, Soyer döneminde kendine siyaset alanı buldu. Kocaoğlu işini yapardı ve kimse bir şey diyemezdi. İl Başkanları siyaset yapardı. O dönemlerde bir koordinasyon vardı, şimdi sadece dağınıklık bir savrukluk var. AK Partili isimler sürekli eleştiriyor ve siz onlara alan açıyorsunuz. Koku sorunu, altyapı, battı çıktı gibi projeler hep soruluyor. Görünürde hiçbir şey yokken sudan sebeplerden konuşursanız siyaset alanı açarsınız ve AK Parti harekete geçer. ‘Mutfağı toparladım, salonda ziyafet vermek istiyorum’ söylemi hatalı bir söylem bunu danışmanları söyletiyorsa çok yanlış. Eğer kendi fikriyse birşey diyemem. İzmirli Anadolu seçmenine benzemez. İzmirli gördüğünü söyler” dedi.

SOYER, ÖNCEKİ BAŞKANLARI TÖHMET ALTINDA BIRAKTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan tartışmaları değerlendiren Gazeteci Solak, “Soyer katıldığı her programda 'İzmir’in altyapısı çürümüş, arıtmalar çalışmıyordu' gibi söylemlerde bulunuyor. 25 yıldır İzmir’i CHP’li isimler yönetiyor. Siz bu söylemlerle hem rahmetli Ahmet Piriştina'yı hem de Aziz Kocaoğlu’nu töhmet altında bırakırsınız. Kocaoğlu, Başkanlık dönemi bittikten sonra 2 yıl hiç konuşmayacağını söyledi. Daha sonra İzmir depreminde hasar alan belediye binasının yıkılmaması gerektiğini güçlendirilmesi gerektiğini söyledi, onun dışında herhangi bir açıklaması olmadı. Ben 2002 yılında şehre geldiğimde otogara kadar koku geliyordu. Zamanlar bu koku azaldı ve Kocaoğlu’nun yaptığı arıtma tesisleri Türkiye’de birinci olmuştu.  Biz bir kaç yıldır koku yaşadık. Soyer, ‘arıtmalar bozuktu’ demesi önceki dönem belediye başkanına haksızlık. Kocaoğlu ise, ‘kokuyorsa arıtmaları çalıştıramıyorsunuz’ dedi." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personel sayısı ve Büyükşehir’in borcu kent gündeminde büyük yer buldu. Soyer ve Kocaoğlu’nun konuya ilişkin açıklamalarını değerlendiren Solak, “Kocaoğlu, ‘Bütçenin yüzde 40’ını yatırıma ayırdım.  Ben görevi bıraktığımda '26 bin çalışan vardı, şu an 41 bin işçi var!' dedi. Belediye ise 33-34 bin işçi çalıştırıldığını belirtti. Hal böyle olunca gelen kaynak personele gider. Zaman zaman personellerin yan hakları ödenmiyor ve eyleme çıkıyorlar. Kocaoğlu döneminde hiç mülk satılmadı, hatta mülk alırdı. Soyer ise geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bulunan arsayı dahi satılığa çıkardı. Uzundere’deki konutlardaki daireler bile satıldı." diye konuştu.

YEŞİL DOSTU TUGAY

Karşıyaka Belediye Başkanı ve  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Tugay’ın Karşıyaka ve Konak ilçe örgütü ziyaretlerini değerlendiren Halil Solak, “Cemil Tugay Karşıyaka gibi kolay gözüken ancak zor bir ilçeyi yönetti. Yeşile çok bağlı bir belediye başkanı. Vadi projesi var. İstese orayı ranta açardı ne yaptı bölgeyi ağaçlandırdı. Çok güzel bir alan oldu. Bu açıdan ben ona değer veriyorum. Bunlar önemli. Sitelerin arasında bulduğu küçük arsaları da değerlendirerek yeşillendiriyor” ifadelerine yer verdi.

ALİAĞA VE MENEMEN’E ÖVGÜ, SOYER’E ‘MAZERET’ ELEŞTİRİSİ

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın battı-çıktı projesini değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “Menemen’de 4 dönem Tahir Şahin ile yarım dönem ise Serdar Aksoy başkanlık yaptı. Aydın Pehlivan geldikten sonra şehir bir sıçrama yaşadı. Çanakkale yolunda şu an bir battı çıktı yapıyor. 460 metre uzunluğunda yola kış ayında battı çıktı yapmak büyük bir risk. Kışın yağmur yağdığında çalışma sıkıntı olur. Bu proje biterse Menemen için büyük kazanç. Kendisi vekaleten duruyor ama buna rağmen kentin kanayan yaralarına pansuman yapıyor. Aliağa Belediyesi de kendi öz kaynağı ile köprülü kavşak yaptı. 3 ayda bu projeyi tamamladı. Bunları değerlendirdiğimiz zaman ilçe belediyeleri küçük kaynaklarıyla proje yapıyor. Soyer ise '165 projenin 144’ünü' tamamladım dedi. Basmane Meydanı'nda, Karşıyaka İskelesi önü ve Alsancak Garı'nın orada 3 projesi vardı, yapılmadı. Bu 3 kavşak İzmir’e çok muydu? Bugün onlar yapılsa trafik bir nebze rahatlar. Engelleniyoruz diye mazeretler üretmezsiniz İzmirliler hizmet bekliyor” dedi.

“CHP 3 İLÇEYİ DE KAYBEDEBİLİR”

DEM Parti’nin Menemen, Bayraklı ve Torbalı’da aday çıkarma kararını değerlendiren Gazeteci Solak, “Menemen, Bayraklı ve Torbalı’da AK Parti ve CHP arasındaki fark azdı. Buna rağmen 2 ilçede de CHP adayını açıklamadı. Aday profili çok önemli. 30 ilçe hedefi koymakla olmuyor bu işler. Hedef koymakla olsaydı 6’lı masa iktidar olmuştu” dedi.

KOMÜNİST BAŞKAN BATI’DA BAŞARISIZ OLUR

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun ‘İzmir’de aday olabilirim’ açıklamalarını değerlendiren Halil Solak, “Kendisi Komünist Başkan diye anılır. Tunceli’de bir başarı hikayesi yazdı. Su, ulaşım, tarım gibi uygulamalarla oraya bir ivme kazandırdı ve o bölgede efsane oldu. Batı komün bir yaşama uygun değil. O bölgeden zor bir bölgeye neden gelmek istiyorsun? Burada seçim kazanmak orada kazanmaktan zor. İhtimal bile vermiyorum.” dedi.

“İŞİMİZ TARİKATLARA KALDIYSA, YANDIK!”

MEB Bakanı Yusuf Tekin’in cemaat ve tarikatlara ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Halil Solak, “İlk defa bir Bakan, Meclis'te tarikat ve cemaatlerle ilgili protokol yapıldığını açıkladı.. 15 Temmuz'u yaşayan bir ülkede hala cemaat ve tarikat demeleri manidar. Ben Yusuf Tekin’in özgeçmişine bakınca başarılı bir isim gördüm. Savunmaktan öte bu açıklamada bir meydan okuma var. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ise, ‘biz de meydan okuyoruz, o koltukta kalamayacaksın’ dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel sadece cılız bir tweet attı. Bugün ise CHP 81 ilde basın açıklaması yaptı. Eğitim başka bir şey. Hukuk, yargı, eğitim çok önemli. Eğitim sistemi zaten kırık dökük, ağır aksaktı. Tarikat ve cemaatler ne katabilir? Cemaat ve tarikatların kontrol altına alınmalı. Bakan Tekin’in savunması daha kötü. 'Çocuklar dağa gitmesin' istiyorsanız. Tarikatlarla değil, Savunma Bakanlığı ve Aile Bakanlığı ile iş birliği yapmalısınız. Öyle olunca çocuklar dağa gitmez. Tarikatlara kaldıysa işimiz yandık… Ben de Özgür Özel, Sanatçılar Girişimi ve Ümit Özdağ gibi Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'ın Bakanı görevden alması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir açıklama kabul edilemez” ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası