Ege Postası
Geri

Gazeteci Solak küskünlere seslendi: CHP’ye kaybettirince elinize ne geçecek?

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35’te yayınlanan Haftanın Notları programında AK Parti Adayı Hamza Dağ’ın Alsancak turunu ve logosuz seçim afişlerini değerlendirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de partisinin seçim kampanyasına destek vermediği gerekçesiyle eleştirdi. Öte yandan bazı ilçelerde CHP’nin açıkladığı adaylara kızıp, bağımsız ya da başka partiden aday olan veya olmayı düşünen isimlere seslenen Solak, “CHP’ye kaybettirince elinize ne geçecek? 30 ilçede de belki adaylardan memnun olmayanlar var ama parti böyle bir karar almış. ‘Benim dediğim aday olacak yoksa burayı yakarım, yıkarım. Ben de aday çıkaracağım, partinin ne hali varsa görsün’ demek vicdansızlık. Bu parti size belediye başkanlıkları verdi, bu parti size her şeyi verdi. Bu partiye ihanettir” yorumunda bulundu.
Gazeteci Solak küskünlere seslendi: CHP’ye kaybettirince elinize ne geçecek?
Haberler / Yerel Politika
9 Şubat 2024 Cuma 21:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“İZMİRLİNİN BU TÜR YAKLAŞIMLARA KARNI TOK”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ’ın, Alsancak’ta alkollü mekanların olduğu Gül Sokak’ta yaptığı saha çalışmasını değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “Sosyal demokrat gibi bir hava yaratmaya çalışıyor. İzmirlilerin yaşam tarzı kaygıları olduğundan ötürü AK Parti’ye hep mesafeli kalmışlardır. Gül Sokak’ta seçim çalışması yapması sürpriz değil. Burada yaşam tarzı mesajı veriyor. Daha önce de CHP eski genel başkanı rahmetli Deniz Baykal ve önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da çarşaflı kadınlara rozet takmışlardı. Benzer işler. Seçmene şirin gözükmeye yönelik çalışmalar olarak nitelendiriyorum. AK Parti ve MHP’li seçmenlerin oylarını zaten alıyorlar. İzmir’i kazanmak için CHP seçmeninden oy almak gerekiyor. Ancak biraz samimi olmaları gerekiyor. Türkiye’de gençlik festivalleri iptal edilirken Hamza Bey bu durumlara yönelik açıklamalar yapmadı. Hem de AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı olmasına rağmen. Sadece Gül Sokağı gezmekle İzmirlilere mesaj veremezsiniz. Eylemleriniz ve söylemleriniz bir olmalı. Gürsel Tekin, ‘sarışın kadınlarla fotoğraf vermeniz İzmir’i yansıtmaz ‘ dedi. Bence de bu şekilde. Verdiğiniz mesaj ile kalırsınız. İzmir'i almak istiyorsanız eylemlerinizle söylemlerinizi desteklemeniz lazım. Festivaller yasaklanırken sesiniz çıkmıyor, ondan sonra barda oturan insanlarla oturup görüntü vereyim olmaz. CHP’nin Konya’yı alması ne kadar zorsa, AK Parti’nin de İzmir’i alması o kadar zor. İzmirlinin bu tür yaklaşımlara karnı tok” dedi.

"TUGAY DAHA SAMİMİ"

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın saha çalışmalarını değerlendiren Gazeteci Solak, “Cemil Bey geç açıklandığı için yeni sahaya indi. İzmirlilerin Cemil Bey’e bakış açısı çok önemli. Hamza Dağ’a insanlar nezaketen baş sallıyor ancak Cemil Tugay’ın Güzelbahçe turunda gördüğümüz insanlarla çok daha samimi. Esnafla, vatandaşla kurduğu diyaloglar bana daha samimi geldi” diye konuştu.

"İZMİRLİ SEÇMEN FARKLI HER ŞEYİN FARKINDA"

AK Parti Büyükşehir Adayı Dağ’ın seçim kampanyası için kullandığı materyallerde AK Parti logosu kullanmamasına yönelik açıklamalarda bulunan Solak, “Hamza Bey yeni bir strateji oluşturuyor. İzmirlilerin AK Parti’ye bakış açısı hep mesafeliydi. ‘AK Parti logosu kullanmazsak şansımız olabilir mi?’ stratejisi izliyorlar. Partililer şaşkınlıkla karşıladı, muhalefet ise logosuz afişler üzerinden sıkıştırmaya çalışıyor. Muhalefet doğal olarak eleştiriyor. ‘Parti logonuzu neden kullanmıyorsunuz?’ İzmirlilerden en fazla oyu alalım stratejisi İzmirli seçmen farklı, her şeyin farkında. Binali Yıldırım, Nihat Zeybekci farklı stratejiler uyguladı ancak o mesafeyi aşamadılar. O duvarı bir türlü yıkamadılar. İzmirlilerle AK Parti arasındaki duvarı aşamadılar. AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı da eleştirilere yanıt verirken, Cemil Tugay’ın Abdi İpekçi’nin ölüm yıldönümü için yapılan anma görselini örnek gösterdi. ‘Burada da kullanılmamış’ diye. Bu bir örnek yanlış. Anma etkinlikleri günlük iş. Ben çevreme baktığım zaman Cemil Tugay, CHP logosunu tüm materyallerinde kullanmış. Hamza Dağ’ın ‘yüzde 50 indirimli su vaadinin olduğu görsellerde bile AK Parti logosu yok. Seçim kampanyasının hiçbir yerinde yok. Bazı ilçe belediye başkan adayları küçük bir yerde kullandılar ancak Büyükşehir adayında AK Parti’ye dair hiçbir şey yok” ifadelerine yer verdi.

SOYER, SAHAYA ÇIKMAK İÇİN NEYİ BEKLİYOR?

Aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in DEM Parti’den aday gösterileceği iddialarını değerlendiren Solak, “Soyer söylem ve eylemleriyle CHP’den bağımsız olarak söylüyorum sola daha yakın söylemlerde bulunuyor.. Daha önce HDP’nin mitingine katıldı ve onlara yakın siyaset yaptı. Bu sebeple iddialar birileri tarafından ortaya atıldı. Ancak kestirip attı, ‘Gündemimde yok’ diye… Burada esas önemli nokta. Soyer aday gösterilmedi. Olabilir burada ilçe belediye başkanlarından çoğu aday gösterilmedi ancak onlar belediye başkan adaylarını tebrik etti. Tunç Soyer, AK Parti’nin adayı Hamza Dağ’ın açıklandığı gün Soyer kendisini tebrik etti. Ancak Cemil Tugay açıklanalı 10-12 gün oldu henüz bir paylaşımda bulunmadı. Tebrik yok. Seçim kampanyasına destek vermedi. Parti çok önemli bir değişim yaşadı ve sahaya çıkıldı. Belli yerlerde eleştiriler alıyor. Bir ilçede 30 tane aday adayı var. Bunlardan biri aday olarak gösterilecek. 29 adayın 20’si küsüyor. Bunlar için birlik ve beraberlik çağrısı yapılması ve partiyi ayaklandırması gerekiyor. Bu parti size iki dönem Seferihisar Belediye Başkanlığı, bir dönem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı vermiş. 15 sene başkanlık yapma gururu verdi. Saha çıkmak için daha ne bekliyorsunuz? İlk üzeri çizilen aday gösterilmeyen belediye başkanı siz değilsiniz. Bu sebeple Ankara’ya çağrılmış. Görüşmenin uyarı niteliğinde geçeceği kulislerde konuşuluyor. Bakalım Ankara ziyaretinden sonra sahaya mı çıkacak yoksa bu tavrı devam mı edecek göreceğiz.” dedi.

“YÜKSEL VE SINDIR PARTİYİ TOPARLAR”

Alaattin Yüksel ve Kamil Okyay Sındır’ın partiyi toparlayacağını belirten Solak, “Eski genel başkan yardımcısı üç dönem il başkanlığı yapmış Alaattin Yüksel ve eski Genel Sekreter, eski milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova’da başarılı belediye başkanlığına rağmen üzeri çizilmişti. Buna rağmen Kamil Bey hiç küsmedi, partinin başarısı için çalıştı. Şimdi Kamil Bey Bayraklı’da seçimi koordine edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu isimlerden feyz alması lazım. Partilik böyle bir şeydir. Partililikte küsmek, darılmak olmaz. İçten içe kırılsanız da bunu yansıtmazsınız. Siz bu görevi üstlenirken bunları da göze almanız gerekiyordu. Ayrıca DEM iddialarının hiç çıkmaması gerekiyordu. Tecrübeli bir siyasetçi iddiaların önünü almak için hamle yapardı.  Alattin Yüksel, Kamil Okyay Sındır gibi tecrübeli isimler partiyi toparlayacak. Bu isimler parti için ivme yaratacak ve krizlere pansuman olacaklar” dedi.

OLGUN ATİLA’YA ÖVGÜ

Bornova’da Tugay’ın Çamdibi buluşmasına dikkat çeken Solak, “Bornova’da çok güzel bir görüntü vardı. Cemil Bey halka buluştu. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila geldi. Atila çok başarılı bir başkandı ancak üzeri önceki  yönetim tarafından çizildi. Buna rağmen küsmedi yine aday adayı oldu, aday gösterilmeyince yine birlik ve beraberlik mesajı verdi” diye konuştu.

İYİ PARTİ, CHP KÜSKÜNLERİNİ TOPLUYOR

Suat Nezir’in İYİ Parti’den aday olmasını değerlendiren Solak, “Suat Nezir, 2019 yılında CHP’den Buca Belediye Başkan adayı gösterildi. Bazı durumlardan dolayı adaylığı geri çekildi ve yerine Erhan Kılıç aday oldu. Aradan 5 yıl geçti Suat Bey yeniden aday adaylığı başvurusu yapıyor. Değerlendirilmeyince hemen İYİ Parti’yle dirsek temasına geçiyor. İYİ Parti’nin seçim stratejisi de şunun üzerine kurulmuş galiba! CHP adayları açıklansın bazı yerlerde CHP küskünlerini toplarız stratejisi izliyorlar. Bunun da ne kadar etik olduğuna seçmen karar verecek. Başvuru yapmadan önce İYİ Parti’den aday olabilirdi. CHP’den adaylık başvurusu yaptım. Beni değerlendirmediler. Aday göstermediler. Ee ne yapayım, boşta kalmayayım. Gidip İYİ Parti’den aday olayım. Bu bana mantıklı gelmiyor. CHP’ye kaybettirince elinize ne geçecek? Ergun Özgün ise 3 dönem belediye başkanlığı yaptı. 2014 yılında aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu. CHP 349 oy ile seçimi kaybetti. Ergun Bey o gün 4 bin 361 oy aldı. Ergun Bey ne kendine yar etti ne CHP’ye yar etti. Ne geçti eline… Buna rağmen 2019 yılında CHP’den hiçbir şey olmamış gibi dosya alıyor. Kaybettirmemiş gibi. Şu an Parti Sözcüsü olan dönemin İl Başkanı Deniz Yücel dosyasını reddetti. ‘Sen bize ilçe kaybettiren birisin’ dedi. Bunların stratejileri CHP’ye seçim kaybettirmek üzere. Menderes’te seçim kaybedince elinize ne geçecek. Sadece kendi içinizi soğutacaksınız” dedi.

“PARTİYE İHANETTİR”

Karaburun, Selçuk, Baraklı ve Dikili’de CHP içinde yaşanan gelişmeleri aktaran Solak, “Karaburun’da eski ilçe başkanı Bülent Bey (Çumçum) bağımsız aday olmaya çalışıyor. Selçuk’ta eski başkan Vefa Bey (Ülgür) bağımsız aday olacağı konuşuluyor. Bayraklı’da Hasan Karabağ, pazartesiye kadar partiye zaman verdiğini ve adayı geri çekmedikleri takdirde aday olacağını söylüyor. Dikili’de Osman Özgüven, parti yönetimine ‘adayı çekmezseniz istifa edeceğiz’ diyor. Oğlu Evren  geçtiğimiz günlerde istifa etti. Dikili’de önemli isimlerden Rıza Gök’ün de istifa edeceği öğrenildi. Kemal Doyuran’ın da o oluşum içinde yer aldığı ve Doyuran’ı bağımsız aday çıkaracakları iddia edildi. Meclis üyeliklerine de TİP üzerinden girecekleri konuşuluyor. Evren Özgüven’in de meclise yazılacağı konuşuluyor. 30 ilçede de belki adaylardan memnun olmayanlar var ama parti böyle bir karar almış. ‘Benim dediğim aday olacak yoksa burayı yakarım, yıkarım. Ben de aday çıkaracağım, partinin ne hali varsa görsün’ demek vicdansızlık. Bu parti size belediye başkanlıkları verdi, bu parti size her şeyi verdi. Bu partiye ihanettir” ifadelerine yer verdi.

“BOL KESEDEN VAAT”

Zafer Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Naşit Birgüvi’nin seçim vaatlerine dikkat çeken Gazeteci Halil Solak, “Sayın aday bol keseden dağıtmış. Kazanınca bunları gerçekleştirmesi bir kere mümkün değil. Belediyeler yasası ile gelirler yarı yarıya düşmüşken, bu şartlarda kenti idare edemezsiniz. Bir kişinin günlük ulaşımı 40 liraya varırken bile belediye çarkı zor dönerken bu vaatler bol keseden atmaktır. 90 dakika vaadi verdi. Soyer gelip İzmirlilerin hakkını elinden aldı. Bakın şimdi muhalefet partileri CHP’nin vaatlerini kullanıyorlar. Belki yarın çıkar başka bir aday da kullanır. 90 dakikanın kaldırılması çok büyük stratejik hataydı. Bu vaatlerle olmaz. Neden olmaz. Vaatleri geçtim, insanları kamplaştırdılar. Aday isimleri kimsenin umurunda değil. Kimdir? Necidir? Ne iş yapar? Bunlara kimse bakmıyor. Partilere bakarak oy veriyorlar. Adayların eğitimlerine, kabiliyetlerine, bilgi birikimlerine bakmıyorlar. Türkiye’de siyaset söylemler ve partiler üzerinden yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası