Ege Postası
Geri

Gazeteci Umutoğulları'ndan 'Aslanoğlu' değerlendirmesi: Kartlar yeniden dağıtılıyor

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Deniz Yücel’in istifasının ardından yerine Şenol Aslanoğlu’nun atanmasını değerlendirdi. İzmir’de Aslanoğlu ile birlikte yeni bir siyasi yapılanmanın başlayacağına işaret eden Gazeteci Umutoğulları, ‘’Aslanoğlu atanırken üzerine Soyer’in adamı olarak geldi. Dışarıda kalan gruplar bir muhalif yapı oluşturacak. Aslanoğlu bu dengeyi nasıl sağlayacağı önemli. 2 ayrı grubu bir araya getirebilecek mi göreceğiz. Aslanoğlu ismi çok kritik genel seçimler için seçim stratejisini götürecek becerilere sahip değil’’ dedi. Öte yandan CHP İzmir İl Yönetimi hakkında açıklamalarda bulunan Umutoğulları, ‘’ Yönetim gidecek mi, kalacak mı kaygısının sebebi Yücel’dir’’ ifadelerini kullandı.
Gazeteci Umutoğulları'ndan 'Aslanoğlu' değerlendirmesi: Kartlar yeniden dağıtılıyor
Haberler / Yerel Politika
10 Ocak 2023 Salı 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

5 yıldır CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Deniz Yücel’in istifasının ardından yerine dün MYK kararı ile Şenol Arslanoğlu atandı. 

ASLANOĞLU, İL BAŞKANLIĞI TABLOSUNA UYMUYOR 

Atama sürecini değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’Niyahet dün CHP İzmir İl Başkanı atandı ve Şenol Aslanoğlu’na büyük destek geldi sosyal medya üzerinden. Dün MYK’da ilk öğrendiğimiz bilgiye göre CHP İzmir il başkanlığı gündemi yoktu. Son dakika gündeme sokarak Şenol Aslanoğlu’nu atandı. Herkes Murat Aydın’ın atanmasını bekliyordu ama onun hakkında çok ciddi dezenformasyon çalışması yapılıyordu. Bu dezenformasyon çalışmaları çok etkili olmuş demek ki, Soyer’in normalde ilk ismi Murat Aydın olmuştu. Mevcut atanmış il başkanı ile ilgili konuşurken, Soyer çerçevesinden bakarak onun doğru aday olmayacağını söylemiştik. Soyer ekibi birlikte siyaset yapacak bir il başkanı istiyordu, Aslanoğlu bu tabloya uyan biri değil.  Aslanoğlu’nun herkele hukuku var. İduğ, Batur, Gümrükçü, Sandal ile arası iyi yani herkesle arası iyi. Doğru olan bu ama atama sürecinde kriterlere uygun bir aday değildi. Soyer istediği adayı çıkarttı. 2 adayı vardı, ve Büyükşehir ekibi Şenol Aslanoğlu ismini atatarak zafer kazandı. Bundan sonra İzmir’in patron Tunç Soyer. İzmir’deki ağırlığını hissettirdi. İlçe başkanları seçilirken de ilçe belediye başkanları  uyumlu insanları koltuğa oturtuyorlardı. İl için de aynısı oldu. Genel Merkez ile Büyükşehir birbirlerine jestler yapıyorlar’’ dedi. 

SOYER’İN İSTEDİĞİ İSİM ATANDI 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın CHP İzmir’de etkili olmasının kaos yaratabileceğine değinen Gazeteci Umutoğulları, ‘’ CHP İzmir’de ikiye bölündü. Soyer ve Tuncay Özkan cephesi. Oğuz Kaan Salıcı’nın kazandığına dair söylemler var. Salıcı’nın İzmir’de bu kadar etkili olması İzmir’i kaosa sürükler. CHP İzmir’e bir artı kazandırmaz. Salıcı kazandı Özkan kaybettiye getiriyorlar ama biz başından beri Soyer’in istediği ismin  atanacağı belliydi. Genel Başkan ile sadakatli bir ilişki sürdürdü ve geçen kongrede Genel Başkan istediği için aday çıkarmadı ve Kemal bey bunun karşılığında bir jest yaptı’’ ifadelerine yer verdi. 

CHP İZMİR’DE KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR 

İzmir’de Aslanoğlu ile birlikte yeni bir siyasi yapılanmanın başlayacağına işaret eden Umutoğulları, ‘’Aslanoğlu atanırken üzerine Soyer’in adamı olarak geldi. Dışarıda kalan gruplar bir muhalif yapı oluşturacak. Aslanoğlu bu dengeyi nasıl sağlayacağı önemli. 2 ayrı grubu bir araya getirebilecek mi göreceğiz. Aslanoğlu ismi çok krtik genel seçimler için seçim stratejisini götürecek becerilere sahip değil. Balçova belediye başkan adayı olmuş biri ve herhangi bir siyasi faaliyeti yok. CHP için bu kadar kritik bir seçim yöneteceksiniz ve farklı partilerle olan ittifak çalışmaları yürüteceksiniz. Aslanoğlu’nun iletişimi güçlü. Yöneticilik yönü ile ilgili şüphelerim var.  Aslanoğlu’nu isteyenler, Tunç Soyer, Heval Savaş Kaya, Rıfat Nalbantoğlu, Mahir Polat, Ali Engin, Ednan Arslan, Serdar Sandal, Abdül Batur. Bütün kurgu milletvekillerinden başlamış. Bu süreçten sonra  asıl hikaye şimdi başlayacak. Bu isimler içerisinde Batur ile Arslan dışında kalanların hepsi 6 benzemez. Bu isimlerin hiçbir siyasi birliktelikleri yok. Ednan Arslan dışında muhalefetin Soyer ile yaptığı baskıya karşı gelen yoktu. Mahir Polat bu zamana kadar hiç bir açıklama yapmadı. Alin Engin, Serdar Sandal, Abdül Batur ve Tunç Soyer resmine baktığımızda ortak bir amaçları yok. Tek ortak nokta il başkanı atatmaktı. Ali Engin ve Serdar Sandal ve Abdül Batur’da Tunç Soyer ve ekibinden dolayı kabul ediyor’’ ifadelerine yer verdi. 

ASLANOĞLU KİME YAKIN OLACAK? 

Aslanoğlu’nun kime yakın olacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Umutoğulları, ‘’ İl başkanı kime yakın olacak? Soyer aslında, Aslanoğlu’nun patronu. İZBETON ile Şenaol Aslanoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı kooperatif arasında iş anlaşması yapıldı. Soyer mecliste ‘Şenol bey bütün görevlerinden ayrılacak’ dedi. Bu kağıt üzerinde olacak büyük ihtimalle. Kimse siyaset için büyük yatırım yapılmış bir işi bırakmaz. Bırakırsa sorgulamak lazım. Neye karşılık vazgeçildi? Kime yakın olacak? Arslan’a yanaşsa, Polat, diğerine yanaşsa başkası gönül koyacak ve kendi içlerinde bir çekişme başlayacak. Aslanoğlu’nun irade kullanıp kullanmadığını göreceğiz. Aslanoğlu bu yönetim ile devam ederse dengeyi tutabilir. soyer ve ekibi bu yönetimi istemiyor. Bu yönetim ile seçimin yürümeyeceğini söylüyorlar. Aslanoğlu yönetimin istifasını isterse ve Genel Merkez ile istişare ederse bil ki bu yönetimin değişmesinde Soyer ve ekibinin parmağı vardır’’ dedi. 

YÖNETİM ALINIRSA 30 KÜSKÜN OLUR 

CHP’de atamanın yapılmasının ardından yönetimin düşürülüp, düşürülmeyeceği ile ilgili yorumlarda bulunan Gazeteci Umutoğulları, ‘’Deniz Yücel, Muharrem İnce Genel Başkan adayı oldduğunda, Alattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu imza toplamaya başladığından Genel Merkezin yanında durarak bir tavır koydu. Aslanoğlu’ da dengeleri hesaplayıp il yönetimini tutacak mı, tutmayacak mı? İrade koyar ve il yönetimini tutarsa gerçekten iradeli il başkanı olacak. Patron yönetimi istemiyor ve düşürürse tek başına irade koyamaz ve yukarıdan talimat alacağını ortaya koyacaktır. Aslanoğlu’nun bu konuda tavrını göreceğiz. MYK yönetimi düşürmedi.  Yönetimden bazı isimlerin sadakat duygusu ile istifa verelim dediklerini işittik. İl başkanının mevcut yöneticiyi görevden alma yetkisi yok. Mevcut görevlerinden istifalarını alabilir. Bedri Serter geldiğinde insanlar görevlerinden istifa ettiler ve Serter yeni bir görevlendirme yaptı burada da aynısı olabilir. Gelen il başkanı, il sekreterini, yardımcılarını belirleyebilir bu onun hakkıdır. Yönetimin istifasını istemek başka bir şey. MYK toplanıp yönetimi görevden alabilir MYK’nın yetkisi var.  Yönetim alınırsa Soyer’in karşısında olan ekibinin de tepkisini çekebilir. Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atandığında  muhalif olan kesimle bir denge tutturuldu. Yönetim alınırsa il başkanının karşısında 30 küskün olur’’ ifadelerine yer verdi. 

YÖNETİMİN BU HALE DÜŞMESİNİN SEBEBİ YÜCEL’DİR 

Deniz Yücel hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Umutoğulları, ‘’İl yönetimi neden kendi içerisinden seçemedi. Şu an milletvekili olmak için istifa etmek içinler de yönetimin düşeceğini düşündükleri için istifa ettiler. Yönetimin kendi içinden seçememesinin tek sebebi Deniz Yücel’dir. Yücel 5 yıldır birlikte çalıştığı arkadaşlarıyla yeni bir yapılanmaya gitmiş olsaydı bu kurguyu hazırlayabilirdi. Arkadaşlarını satışa getirdi. Milletvekili olmak için satışa getirdi. İl başkanlığı koltuğundan düşünce gücü de gitti. Milletvekili olurken karşısında Tunç Soyer’i almak istemediği için yönetimi kendi haline bıraktı. Kendi siyasi kariyeri için yönetimi harcadı. Yönetim gidecek mi, kalacak mı kaygısının sebebi Yücel’dir. Yönetimin bu hale düşmesinin tek sebebi Deniz Yücel’dir’’ dedi. 

YÜCEL’İN VEKİLLİĞİ İZMİR’E KALIRSA ŞANSI YOK 

Yücel’in milletvekilliği adaylığını değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’Deniz Yücel’in adaylığı Soyer ekibine kaldıysa milletvekilliğini rüyasında göremez. İşi İzmir’e kalırsa şansı sıfır. Bütün delege seçimleri ve ilçe kongreleri yapılırken Yücel, Soyer ve  ekibine kazık attı. Tuncay Özkan ile hareket etti ama kurultay’da Özkan’a operasyon çektiler. Delege seçimlerinde Batur ile yürüdü Siyasi tutarsızlığı var. Yücel’in tek kurtuluşu Genel Başkanının yanında Muharrem İnce’ye karşı aldığı tavır bir nebze onu kurtarır’’ ifadelerine yer verdi. 

MUSTAFA MOROĞLU BİR SONRAKİ DÖNEM BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI OLACAK

Bir sonraki dönem Balçova Belediye Başkanının Aslanoğlu’na yakın olan Mustafa Moroğlu’nun olacağını iddia eden Umutoğulları, ‘’Bizim derdimiz bir yeri dizayn etmek değil, siyasi tabloyu dilimiz döndüğünce değerlendirmek. Bugüne kadar insanlardan kötü yorumlar almadık. Geçen program Murat Aydın’a operasyon çekildiğini söyledik. Aslanoğlu ile ilgili de şunu söylebilirim, Şenol Aslanoğlu il başkanı olarak kalırsa Balçova Belediye Başkanı Mustafa Moroğlu olacaktır. Balçova’da Çalkaya’nın üçüncü dönemi. Bir sonraki dönem olur mu bilemem ama Aslanoğlu’na en yakın isim Moroğlu’’ dedi. 

SOYER EKİBİ İLK ZAFERİNİ KAZANDI 

Şenol Aslanoğlu’nun atanması sonrası sosyal medya üzerinden atılan destek mesajlarını değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’Bu kadar yoğun bir sevgi de siyasetçi için çok tehlikeli. Soyer ekibi ilk zaferini kazandılar. Bunu sadece zafer olarak görmemek lazım, getirdiğiniz kişimnin organizasyon yapısı güçlü değilse zarar da verebilir’’ dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası