Ege Postası
Geri

Gazeteci Umutoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar: 'Hamza Dağ bir el freni'

Gazeteci Mithat Umutoğulları TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Umutoğulları açıklamasında, “AK Parti adaylarını belirlerken 3 aday ismi istiyor. Bugüne kadar teşkilatlardan gelen isimler vekillerin, yöneticilerin adamları oluyordu. Hamza Dağ AK Parti’de bir el freni gibi olmuş. AK Parti tam hızlanacak, Dağ freni çekiyor ve durduruyor” dedi.
Gazeteci Umutoğulları’ndan çarpıcı açıklamalar: 'Hamza Dağ bir el freni'
Haberler / Yerel Politika
14 Aralık 2023 Perşembe 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Gazeteci Mithat Umutoğlları TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“SAYGILI AK PARTİ İÇİN BİR ŞANS”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın partiye yeni bir soluk getirdiğini belirten Gazeteci Mithat Umutoğulları, “Bilal Saygılı’nın atanmasını kimse beklemiyordu. Saygılı’nın atanmasını AK Parti’nin İzmir’deki geleneğini de değiştirdi. Genelde il başkanlığını, vekillik, il yöneticiliği gibi görevleri yapan isimler atanıyordu. AK Parti’de aktif siyaset yapan isimler getirildi. Bu defa seçimlere kısa bir süre kala Bilal saygılı gibi aktif siyaset yapmayan bir isim getirildi. Saygılı AK Parti açısından bir şans. AK Parti’de bir çok il başkanının değişik kurumlarla ticari ilişkileri oluyordu. Bu dönem öyle olmadı. Saygılı kendi alanında önemli bir sanayici ve herhangi bir kurum ile işi olmayan biri. Bu sebeple siyasette etkisi çok olacak. Bir meclis üyesini listeye yazarken imarda işini kolaylaştıracak insan olsun diye yazıyorsunuz. Meclis profili ortaya çıktığında bu sefer parayla bayrak asan insan ararlardı ve AK Parti seçimden başarısız çıkardı” dedi.

“SİYASİ BAŞARI GELECEK”

Bilal Saygılı’nın 31 Mart yerel seçimlerde büyük bir sınav vereceğini belirten Gazeteci Umutoğulları, “Saygılı’nın en büyük sınavı bu. Teşkilatlar içerisinde emek veren üyeleri mi yoksa yine vekillerin tanıdığı, genel başkan yardımcıların tanıldığı isimleri mi yazacak? İl yönetimi atandığında İzmir tarihinde bir ilk oldu. AK Parti İzmir’de ilk defa kendi çalışmak istediği isimleri yazdı. Cumhurbaşkanı önüne listeyi koydu ve Cumhurbaşkanı listeyi imzaladı. Önceden herkes kendi adamını listreye yazar ve liste baştan aşağı değişirdi. Saygılı şu an kendi seçtiği yönetim ile çalışıyor. Şu an elde edilecek başarı, onun kendi başarısı olacak. Teşkilatların tanıdığı isimleri getirip ekibine dahil etti. İl Başkanın bu hamlesi siyasi başarı da getirecektir. AK Parti’nin kendi kimliğiyle özleşmiş isimleri getirmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“HAMZA DAĞ’IN BAŞARISIZLIKLARI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın siyasi başarısızlıklarına dikkat çeken Umutoğulları, “AK Parti İzmir’de siyaseten çakılmış durumda. Neden AK Parti başarılı olamıyor? Hamza Dağ, 3 dönemdir Genel Başkan Yardımcılığı yapıyor. Neye göre bir kriter olur? Bir siyasi parti MKYK’sını oluştururken başarılı aktörleri getirir. Hamza Dağ dışındaki siyasi aktörler kendi bölgelerinde partilerini iktidar yaptı. Nihat Zeybekçi, Denizli’de tarih yazdı. İzmir’de Hamza Dağ’ın hiçbir siyasi başarısı yok. AK Parti içerisinde sadece teşkilatları gezdi. İzmir’de Hamza Dağ’ı sorun, uçurumu görürsünüz. Ancak Dağ hala AK Parti’de en güçlü isim olarak görev yapıyor. Hamza Dağ gibi isimler oldukça başarı şansı yok” diye konuştu.

“AK PARTİ KABUK DEĞİŞTİRDİ"

AK Parti’de Saygılı döneminde teşkilat yapısının değiştiğini vurgulayan Gazeteci Umutoğulları, “Bilal Saygılı AK Parti için bu sebeple bir şans. Yeni bir isim, partiye yeni bir soluk getirdi. AK Parti’de bir kabuk değişikliğine neden olacak. Saygılı önümüzdeki süreci doğru kurgularsa, aday konusunda iradeli durursa ben AK Parti’nin bu dönem İzmir’de başarılı olacağını düşünüyorum. Saygılı geçen döneme göre kendi varlığını hissettiriyor. Bu sebeple ben geçmiş dönemlere bakıldığında teşkilatları hareketlendirdiğini ve çalışma ruhu kattı. İl yöneticileri kendi koltuklarını siyasi menfaatleri için kullanmıyor. Parti içi çalışan bir il yönetimi var. AK Parti’de siyaset yapanlar resmi kurumlara baskı yapıyorlardı. İl başkanı, ilçe başkanlarına bir talimat gönderdi. Kimsenin bürokratlara baskı yapmaması ve talepte bulunmamasına yönelik talimat gönderdi. Saygılı, ‘Kimse kendi makamını kişisel menfaatleri için kullanamaz. Kullananı görevden alırım’ dedi. Bu tavırlar bizim daha önce görmediğimiz bir şey. AK Parti’de artık teşkilat için çalışma ve kurumsal kimliğini benimseyen bir yapı oluşuyor. Bu yapı ile birlikte AK Parti’nin alanda etkisi artıyor” diye konuştu.

“ANKARA ZİRVESİ”

31 Mart yerel seçimler öncesi İzmir’de aday adayları sahneye çıkarken siyasi partilerde adaylık için hareketlilik sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir teşkilatını Ankara’ya çağırarak 3 isim istedi.

HAMZA DAĞ EL FRENİ GİBİ

Hamza Dağ’a ‘el freni’ benzetmesi yapan Umutoğulları, “AK Parti adaylarını belirlerken 3 aday ismi istiyor. Bugüne kadar teşkilatlardan gelen isimler vekillerin, yöneticilerin adamları oluyordu. Hamza Dağ AK Parti’de bir el freni gibi olmuş. AK Parti tam hızlanacak, Dağ freni çekiyor ve durduruyor. Selçuk İlçe başkanı istifa etmesine rağmen yine Ankara’daki zirveye katılıyor. Hem belediye başkanlığı için istifa ediyor hem gidip kendi ismini veriyor. Hakan Bayraklı, Hamza Dağ’a yakınlığıyla biliniyor. Bir kaç gün önce birlikte bir künefeciye oturuyorlar ve uzun bir sohbet gerçekleştirmişler. Hamza Dağ’ın Hakan Bayraklı’yı aday yapmak istediği konuşluyor” dedi.

“GANYANCI ADAY ADAYI”

Hakan Bayraklı’ya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Gazeteci Umutoğulları, “Bayraklı’yı Selçuk’a bir sorsunlar. Ekonomik durumuna ve alışkanlıklarına baksınlar. Bu kişi günde 5 defa ganyan oynuyor. Bu ismin siyaset düşünmesi gerekirken ganyan oynuyor. İstifa eden bir kişinin gitmemesi sahada çalışması gerekiyor. Torpil büyük yerden gelince hem ilçe başkanı hem belediye başkan aday adayı oluyor.

“UZAKTAN KUMANDAYLA TEŞKİLATI YÖNLENDİRİYOR”

Genel Merkez siyaseti yapanlara eleştirilerde bulunan Mithat Umutoğulları, “AK Parti’de adalet duygusu kaybedilince parayla bayrak astırıyor. Teşkilatlarda koşturan isimler mi seçilecek yoksa sırtını Genel Başkan Yardımcısına dayanan kişiyi mi seçecek? Saygılı adalet terazisini doğru oturtmalı. Selçuk’ta istifa eden kişiyi atadığın zaman nasıl seçtireceksin? Alanda kim çalışacak? AK Parti’nin önlem alması gerekiyor. Sadece genel merkezde oturarak uzaktan

kumandayla teşkilat yönlendirilemez. İl Başkanı bu çıkışlara izin vermezse güçlü olacaktır ” dedi.

“HAMZA DAĞ İLE İZMİR KAZANILAMAZ”

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Umutoğulları, “AK Parti İzmri’de Büyükşehir adayı için de tehlike var. İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’de büyümüş, İzmir’de hayatını kazanmış İzmir aşığı bir isim. Özgener’in siyasete girmek istemediğini biliyoruz. Zaten Özgener’e bırakmazlar da… Temayülden Hamza Dağ çıkıyor. Genel Başkan Yardımcısı zaten kendi adını temayüle sokuyorsa sıkıntı vardır. AK Parti’de Erdoğan’dan sonra en güçlü isim kendi adını neden torbaya koyar? Çok güçlüysen zaten oraya koymazsın. Hamza Dağ gibi AK Parti’de simgeleşmiş bir isim ile İzmir kazanılamaz. AK Parti’nin seçim kazanabilmesi için diğer siyasi partilerden oy alabilecek bir aday göstermesi gerekiyor. CHP’den birini transfer ederek yapamazsınız. Kendi teşkilatınız içinde en sakin ve tepki toplamayacak bir isim olmalı” dedi.

“DAĞ’IN İZMİR’DE NE İCRAATİ VAR?

Hamza Dağ’ın İzmir’de tepki topladığına dikkat çeken Umutoğulları, “Binali Yıldırım gibi karizmatik bir isim yok. Hamza Dağ’ın İzmir’de ne gibi bir icraati var? Yıldırım’ın İzmir’de bir çok icraati var. Hamza Dağ’ın siyasi kimliği dışında anıldığı bir durum yok.  Yaptığı tek şey, sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanını eleştirmek. Bu durum da onun vizyonunu ortaya koyuyor. Hamza Dağ’ın tek rakibi Tunç Soyer… İzmir’de Hamza Dağ’a karşı bir tepki var. Hamza Dağ aday olduğu an AK Parti tarihinin en düşük oyunu alır. AK Partililer bile oy vermez” diye konuştu.

“KADIN ADAY ŞIK OLUR”

İzmir’de kadın bir aday ile oyların artacağını dile getiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, “Metin Külünk, İzmir’de aday profilini çiziyor ama AK Parti’de 3 dönem genel başkan yardımcılığı yapmış isim okuyamıyor. Çünkü onların AK Parti iktidar olsun diye bir derdi yok. Hamza Dağ neden aday olsun? Metin Bey bir kadın adaya işaret etti. Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir profiline uygun ve İzmir’i çok iyi biliyor. Ceyda Hanım’ı sahada gezerken insanlar CHP vekili sanıyor. Bu kadar sempati toplamış bir ismi neden düşünmüyor? AK Parti, kadın aday profiliyle iyi bir oy artışı yaşar. Bütün bunları İstanbul’daki Metin Külünk düşünüyor, İzmir’deki Genel Başkan yardımcısı kendi adını torbaya koyuyor. Vekil, genel başkan yardımcısı, büyükşehir adayı, her şey sen ol! Bilal Saygılı ortaya iyi bir irade koyamlı. Kadın bir aday olursa çok şık olur” ifadelerine yer verdi.

“BİR TARAFTA BEDEL ÖDEYEN DİĞER TARAFTA GANYAN OYNAYAN”

Selçuk’ta Hakan Bayraklı’nın istifa etmesine rağmen ilçe başkanlarıyla Ankara'daki zirveye katılmasını eleştiren Umutoğulları, “AK Parti ruhunu bilen, AK Parti için her şeyi göz önünde bulunduran insanların aday gösterilmesi gerekiyor. Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, CHP’li belediye başkanı ile kavga etti. Bu isim orada iş yapıyor. CHP’li belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu, görevden aldılar. AK Partili bir ismin irade ortaya koymasının bedeli görevden alınması mı? Girbiyanoğlu bedel ödemiş bir isim, diğer taraftaki isim Dağ ile yakınlığı ile bilinen ve ganyan bayiiden çıkmayan biri. AK partililer mücadele etmenin bedelinin görevden alınarak ödeyecekse neden mücadele etsin? Herkes bölgedeki başkan ile iyi geçinir. Bu örnek yaşadığı sürece AK Parti İzmir’de seçim kazanamaz.  Teşkilat bölgesini seven, vatandaşla bir araya gelen isimleri istiyor. AK Parti teşkilatın istediği isimleri getirirse başarısız olma şansı yok" dedi. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası