Ege Postası
Geri

Gazeteciler, Seferihisar’da ‘çevre ve iklim’ konuşacak

Genç Gazeteciler için Çevre ve İklim Haberciliği Buluşmaları 13-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Seferihisar’da gerçekleşecek.
Gazeteciler, Seferihisar’da ‘çevre ve iklim’ konuşacak
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2024 Salı 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazetecilikte branşlaşma hedefiyle gerçekleşen “Genç Gazeteciler için Çevre ve İklim Haberciliği Buluşmaları”, 13-14 Temmuz 2024 tarihlerinde İzmir Seferihisar’daki Teos Yazarlar Evi’nde gerçekleşecek. Çevre ve iklim alanında branşlaşmak isteyen genç gazetecilerin alanında uzman gazetecilerle buluşacağı program, Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti, Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteğiyle hayata geçirilecek. 

Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti’nden genç gazetecilere çağrı

Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İnanç Karabulut yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl tarım gazeteciliği ile başladığımız bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Gazetecilikte branşlaşma konusu uzun zamandır mesleğimizin ana konuları arasında yer alıyor. Aynı zamanda çağımızın en büyük sorunu iklim krizi. Genç meslektaşlarımızın bu alanda uzmanlaşmaları ve kapasitelerinin güçlenmesi sektörümüz adına bir zorunluluk. Cemiyet olarak bu çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. Genç meslektaşlarımızı bu eğitimlere katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Neler Konuşulacak? 

İzmirli gazeteci Eral Aytemiz’in koordinatörlüğünde düzenlenecek olan etkinlik kapsamında; Çevre ve İklim Haberciliği’nin Çerçevesi, Çevre ve İklim Haberciliği’nde Gazetecilik Etiği ve Toplumsal Sorumluluk, Çevre ve İklim Alanında Video Haberciliğinde Deneyim Aktarımı, Çevre ve İklim Haberciliği’nin Haber Merkezi ve Yazı İşlerindeki Süreçlerinin İşleyişi, Çevre ve Ekolojide Sürdürülebilirlik Kavramları ve Literatür ve Gazetecilikte Branşlaşma konuşulacak. Prof. Dr. Dilek Takımcı, Özer Akdemir, Kazım Kızıl, Ümit Şahinler, Seher Gümüş’ün katılacağı etkinlikte konuşmacılar, halen okuyan ve yeni mezun olmuş gazetecilere deneyimlerini aktaracak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası