Ege Postası
Geri

Gazetecilere saldıran Balyoz sanıkları, yargılandıkları davaya gelmedi

Balyoz davasının karar duruşmasında gazetecilere saldıran sanık Albaylar Mustafa Önsel ile Hanefi Yıldırım, yargılandıkları davanın duruşmasına gelmedi. Sanıkların avukatı Ramazan Bulut, hakim Mehmet Raşit Nas hakkında reddihakim talebinde...
Gazetecilere saldıran Balyoz sanıkları, yargılandıkları davaya gelmedi
Haberler / Güncel
14 Haziran 2013 Cuma 20:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balyoz davasının karar duruşmasında gazetecilere saldıran sanık Albaylar Mustafa Önsel ile Hanefi Yıldırım, yargılandıkları davanın duruşmasına gelmedi. Sanıkların avukatı Ramazan Bulut, hakim Mehmet Raşit Nas hakkında reddihakim talebinde bulundu. Hakim Nas da reddihakim dilekçesindeki üslubu nedeniyle avukat Bulut hakkında suç duyurusunda bulundu.

Balyoz davasının 21 Eylül 2012 tarihinde yapılan karar duruşmasında haklarında 18 yıl hapis cezası verildiğinin açıklanmasının ardından tutuklu sanıklar Hanefi Yıldırım ve Mustafa Önsel, Zaman gazetesi muhabirleri Hanım Büşra Erdal ve Göksel Genç'e saldırı girişiminde bulundu. Erdal ve Genç’e yönelik ağır hakaretlerde bulunan iki sanık, muhabirlere pet şişe fırlatarak yaralamaya çalışmıştı. Tutuklu sanıklara ait bölümden muhabirlerin olduğu bölüme geçmeye çalışan Önsel ve Yıldırım, jandarma görevlileri tarafından güçlükle durduruldu.

Yaşanan olaydan sonra Erdal ve Genç'in Balyoz davasının iki sanığı hakkında şikayetçi olmalarının ardından Önsel ve Yıldırım hakkında bir de hakaret ve yaralamaya teşebbüs suçlamasıyla dava açılmıştı.

Silivri 2. Sulh Ceza mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına Önsel ve Yıldırım GATA’ya sevk edildiği gerekçesiyle katılmadı. Hakim Mehmet Raşit Nas, sanık Yıldırım’ın avukatı Ramazan Bulut'un, celse arasında dava dosyasında bulunan saldırı anına ilişkin kamera görüntüleri CD'sinin tarafına verilmediği gerekçesiyle HSYK’ya şikayette bulunduğunu açıkladı. Ayrıca Nas, avukat Bulut'un mahkemeye verdiği dilekçesiyle de sanıklara karşı hasmane tutum sergilediği, davada taraf olduğu iddiasıyla kendisi hakkında reddihakim talebinde bulunduğunu kaydetti. Bulut’un dilekçesindeki kendisine yönelik ağır ifadelerden dolayı hakim Nas, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Hakim Nas ayrıca reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dosyayı bir üst mahkemeye gönderdi. Duruşma 16 Temmuz 2013’e ertelendi.

Silivri Adliyesi çıkışında şikayetçi Büşra Erdal, olay anını ve bugünkü duruşmada yaşanan gelişmeleri anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası