Ege Postası
Geri

Gazi Üniversitesi’nde ilk iftarı Alevi-Bektaşiler verdi

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Merkezi, üniversitenin tarihindeki ilk iftar yemeğini organize etti. Rektör Süleyman Büyükberber, Gazi Üniversitesi’nde çok kokteyller, çok içkili törenler yapıldığını...
Gazi Üniversitesi’nde ilk iftarı Alevi-Bektaşiler verdi
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Merkezi, üniversitenin tarihindeki ilk iftar yemeğini organize etti. Rektör Süleyman Büyükberber, Gazi Üniversitesi’nde çok kokteyller, çok içkili törenler yapıldığını ifade ederek, ama ilk defa Kur’an-ı Kerimli bir iftar düzenlendiğini kaydetti.

        Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ile Alevi-Bektaşiler, sevenleri, üniversite öğretim üyesi ve ailelerinden oluşan 400 kişi rektörlük havuz başında üniversite tarihinin ilk iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği iftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından avuç içleri yere bakar şekilde yemek öncesi lokma duası yapıldı. İftariyelikler yenildikten sonra da bu kez yemek duası ile Allah’a şükür ve temenniler iletildi.

        "KARDEŞLİĞİMİZ BİNLERCE YIL DAHA DEVAM ETSİN"

        Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gümüş, iftar yemeğindeki konuşmasında, Anadolu topraklarında binlerce yıl süren kardeşliği bozmaya, kardeşler arasında nifak oluşturmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. "Allah (cc) birlik, beraberlik ve huzurumuzu bozmasın. Kardeşliğimizi binlerce yıl daha devam ettirsin." temennisinde bulundu.

        Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ise katılımcıları hitabında, birbirine girmiş toplumların bir şekilde ayrıştırılmasının imkansız olduğuna dikkat çekti. Büyükberber, "Ayrıştırmak isteyenler yıllardır deniyor ama başarılamıyor, ben başarılacağı kanaatinde de değilim. İnşallah da başarılamaz. İnşallah her birlikte çok rahat, iyi günler görürüz. Allah (cc) hepimize bu konuda yardımcı olsun, hepimizin gözünü açsın. Herkesin İnşallah bundan sonra da bu konularda uyanık olmasını sağlasın." duasını etti.

        "ÇOK İÇKİLİ TÖRENLER YAPILDI AMA İLK KEZ İFTAR DÜZENLENDİ"

        Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırmaları Merkezi’nin çok ciddi aktiviteler yaptığına da işaret eden Büyükberber, "Hepsinden Allah razı olsun. Bu yapılanlar şahsi şeyler değil bu milletin bekası, huzuru ve birlikteliği için yapılıyor. İnşallah bu aktiviteler artarak devam eder. Biz de üniversite olarak hiçbir ayrım gözetmeden herkese eşit mesafede, eşit duyarlılıkta yaklaşmaya devam ederiz. İleride daha güzel aktivitelerde bir araya geliriz." dedi.

        Rektör Büyükberber, Gazi Üniversitesi’nde çok kokteyller, çok içkili törenler yapıldığını ifade ederek, ama ilk defa Kur’an-ı Kerimli bir iftar yapıldığını kaydetti. Büyükberber, "Bunu biz burada erenlerle birlikte yaptık. Çok hoşuma gitti. İnşallah devamını bekliyoruz, biz de elimizden gelen desteği veririz. Biz birbirimizden ayrılamayız, vazgeçemeyiz . Allah birlik ve beraberliğimizi muhafaza etsin." diye konuştu.

        ALEVİ-BEKTAŞİLİK ÇALIŞMALARI YAPAN İLK MERKEZ

        Türk Kültürü Hacı Bektaş Veli Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, 28 Ekim 1987 tarihinde 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu (YÖK) uyarınca bir araştırma ve uygulama merkezi olarak çalışmalarına başladı. Günümüzde Türkiye'de Türk kültünü ekseninde Alevilik ve Bektaşilik konusunda çalışmalar yapan ilk ve en etkin kuruluş konumunda. Merkez, Hacı Bektaş Veli ve onun düşünceleri çerçevesinde oluşan Alevi-Bektaşi kültür varlıklarını bilimsel temellere bağlı olarak araştıran ve uluslararası bilim çevrelerinde saygınlığı olan akademik bir kuruluş olarak biliniyor. 500'den fazla el yazması eseri bünyesinde barındıran merkez, toplum katmanları arasında saygının gelişerek bu yolla toplumsal hoşgörü ve diyaloğun yayılarak sosyal merhamete dönüştüğü bir zemine hizmet düşüncesi, bir, iri ve diri bir Türk toplumu idealiyle hareket ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası