Ege Postası
Geri

Gaziantep Büyükşehir 13 milyon kişiyi taramvayla taşıdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında yaptığı 62 bin 497 tramvay seferi ile 12 milyon 915 bin 884 kişiyi, 703 bin 391 kilometre yaparak taşıdı. Burç Kavşağı–İstasyon tramvay hattından sonra Üniversite–Karataş hattını da yapan...
Gaziantep Büyükşehir 13 milyon kişiyi taramvayla taşıdı
Haberler / Genel
3 Haziran 2013 Pazartesi 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında yaptığı 62 bin 497 tramvay seferi ile 12 milyon 915 bin 884 kişiyi, 703 bin 391 kilometre yaparak taşıdı. Burç Kavşağı–İstasyon tramvay hattından sonra Üniversite–Karataş hattını da yapan Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap İbrahimli tramvay hattının yapım çalışmalarını da sürdürüyor.

Köprülü kavşaklar, yollar ve kaldırımlarla trafiği rahatlatmanın çok kalıcı çözüm olamayacağını dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, insanları toplu taşımaya yönlendirmenin önemine dikkat çekti. Bunun için bir toplu taşıma aracı olan tramvay hattını yaygınlaştırmada büyük çaba gösterdiklerini dile getiren Güzelbey, kentte toplu taşıma kalitesinin yükseltilmesi için otobüs hattına yeni otobüsler aldıklarını, Gaziantep halkı için ulaşımı eziyet olmaktan çıkararak keyifli hale getireceklerini söyledi.

İbrahimli hattının tamamlanmasının ardından toplamda 30 kilometrelik bir raylı sistem hattına ulaşacakları bilgisini veren Güzelbey, hedeflerinin organize sanayi bölgesi ile GATEM’i birbirine bağlamak olduğunu kaydetti. Güzelbey, “Burada Devlet Demir Yolları ile gerçekleştirilecek ortak Banliyö Hattı Projesi ile toplamda 55 kilometrelik bir raylı sistem hattına kavuşmuş olacağız.” dedi.

İstanbul’da toplam 120 kilometre tramvay hattının bulunduğunu, kendilerinin ise 55 kilometrelik hatta ulaşmasının büyük bir başarı örneği olduğunu vurgulayan Güzelbey, bunu yerli sermaye ve müteşebbis ile yapan tek belediye olduklarını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası