Gaziemir Belediyesi, 1980 darbesinde el koyulan arazilerini geri aldı
İzmir’in Gaziemir Belediyesi, 12 Eylül 1980 askerî darbesinde el koyulan taşınmazlarını geri almayı başardı. Başkan Halil İbrahim Şenol, bugünkü değeri 50 milyon lirayı bulan gayrimenkulleri geri almak için açtığı davayı kazandı....
İzmir’in Gaziemir Belediyesi, 12 Eylül 1980 askerî darbesinde el koyulan taşınmazlarını geri almayı başardı. Başkan Halil İbrahim Şenol, bugünkü değeri 50 milyon lirayı bulan gayrimenkulleri geri almak için açtığı davayı kazandı. Şenol, bir bölümünü uzlaşarak, bir bölümünü de mahkeme kararıyla çok sayıda gayrimenkulü ve arsayı geri almayı başardı.
Gaziemir Belediyesi, 12 Eylül askerî darbesinin ardından kurulan Millî Güvenlik Konseyi’nin, 11 Aralık 1980 Tarih ve 17187 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan kararıyla kapatılarak İzmir Belediyesi’ne bağlandı. Bütün gayrimenkulleri ve tüzel kişilikten doğan hakları da merkez belediyeye devredildi. Gaziemir, 1992 yılında yeniden belediye olma hakkını elde ettikten sonra kaybettiği gayrimenkullerini geri alamadı. Dört yıl önce göreve gelen Başkan Şenol, bunun için çalışma başlattı. Söz konusu taşınmazların bir kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uzlaşarak alan Şenol, aralarında Tansaş ve fidanlık arazisinin de bulunduğu bir kısım gayrimenkuller için de hukuk mücadelesi başlattı.
Unutulan malların geri alınmasında belediyecilik deneyiminin etkili olduğunu söyleyen Şenol, “Uzun yıllar Konak Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 1980 darbesinde kapatılan belediyelerin mallarının sağda solda kaldığını biliyordum. Göreve gelir gelmez hemen hukuki çalışma başlattım. Yaklaşık 50 milyon lira değeri olan, farklı yerlerdeki gayrimenkullerin büyük bölümünü geri aldık. Bir bölümüyle ilgili davalar devam ediyor.” dedi.