Ege Postası
Geri

Gaziemir’de Halil Arda’ya operasyon! Mahallesinde oy kullanamadı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile Gaziemir CHP İlçe Örgütü arasında ipler kopma noktasına geldi. İlçe Örgütü, Başkan Arda’nın yurt dışında olacağının bilindiği tarihe denk getirerek, mahalle delege seçimlerini gerçekleştirdi. Böylece Başkan Arda, mahallesinde oy kullanamadı. Gaziemir’de Halil Arda’ya operasyon!
Gaziemir’de Halil Arda’ya operasyon! Mahallesinde oy kullanamadı
Haberler / Yerel Politika
11 Kasım 2019 Pazartesi 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- CHP’nin olağan kurultay sürecine giden yolu oluşturan mahalle delege seçimlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Gaziemir’de ilçe örgütünün seçim gün ve saat kararı nedeniyle Belediye Başkanı Halil Arda, kendi mahallesi Yeşil'de oy kullanamadı. CHP Gaziemir İlçe Örgütü’nün delege seçimlerinde Başkan Halil Arda’yı yok sayan tavrı, ilçe örgütü ile belediye arasında ipleri kopma noktasına getirdiği öğrenildi. İlçe başkanlığının durumu düzeltmek için Başkan Arda'yı iki listeye birden delege yazması da durumu değiştirmedi.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin 7 Ekim'des meclis toplantısında Başkan Halil Arda’nın, 10 Kasım Pazar günü kardeş şehir görüşmeleri için Almanya’ya gitmesi yönünde karar alınmıştı. Gidiş saati dahi bir ay önceden açıkça bilinen Arda’nın oy kullanmasının önüne geçmek amacıyla Beyaz listeyi destekleyen ilçe örgütünün, delege seçimlerini 10 Kasım saat 18.00 – 21.00 saatleri arasına alındığı belirtildi.. Delege seçimlerinde her ortamda tarafsız kalacağını dile getiren Başkan Halil Arda, yapılan bu hareketin ardından kendi mahallesi olan Yeşil Mahallesi’nde oy kullanamadı.

Başkan Halil Arda’nın yakın çevresine, “Hiçbir şekilde seçimlere karışmayacağımı söylememe rağmen bu yapılanları kabul edemem” diyerek sitemini dile getirdiği öğrenilirken, Partililerin duruma , “Başkanımızın yurt dışına çıkacağı tarih neredeyse bir buçuk ay önceden belliydi. Başkanın uçak bileti saati bile belliyken ilçe yönetiminin, delege seçimlerini 10 Kasım akşam saatlerine koyması herkesin kafasında soru işareti bıraktı. Eğer ahlaki davransalardı Yeşil Mahallesi seçimini bir gün önceye alabilirlerdi” yorumları yapıldığı aktarıldı.

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nin de konuyu yakından takip ettiği, gelişmelerden rahatsız olduğu öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası