Kültürel çalışmalarını fiziki projeleriyle tamamlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir’e kültürel kimlik kazandırdı.
Haberler / Kültür - Sanat
11 Eylül 2014 Perşembe 10:24
PAYLAŞ
İzmir’in en büyük sahnesine Kazım Koyuncu’nun, Atatürk Kültür Merkezi’nin sahnesine Nazım Hikmet’in ismini veren Başkan Şenol, bu sahneleri özgürleştirerek ünlü sanatçıların ve belediye kursiyerlerinin sanatlarını özgürce sahnelemelerini sağladı.
2009 yılında Başkan Şenol’un göreve gelmesiyle özgürleşen Gaziemir’in sahneleri ünlü sanatçıların gözdesi, düzenlenen kurslarla amatörlerin vazgeçilmesi oldu. Adeta ünlüler geçidi yaşanan Gaziemir’de, Halit Akçatepe, Sinan Bengier, Genco Erkal, Ali Poyrazoğlu, Perihan Savaş, Levent Kırca, Ragıp Yavuz, Orhan Aydın Mahşeri Cümbüş Ercüment Balakoğlu, Mehmet Esen gibi sanatçılar sahne aldı.
Tiyatro gruplarının da ilgisini çeken kentin sahnelerinde Yeni Kapı Tiyatrosu, Toprak Sahne Tiyatrosu, Ankara Ekin Tiyatrosu, Aliağa Petrol-İş Sendikası Tiyatrosu, Menemen Belediye Tiyatrosu, Menderes Belediye Tiyatrosu, İzmir Sanat Kulesi, Adım Tiyatrosu, Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu başta olmak üzere birçok tiyatro ekibi oyunlarını sahneleme şansı buldu. Belediye, Atatürk Kültür Merkezi’nde her ay güncellenen takvimiyle farklı oyun, gösteri ve etkinliklerle vatandaşı sanatla buluşturuyor. Merkezde bugüne kadar 80 binden fazla vatandaş çeşitli sanat etkinliklerini izledi.
Başkan Şenol, Gaziemirlilerin kendini geliştirmesi için çok sayıda kültür-sanat kursu açıyor. Resim, müzik, gitar, bale, halk oyunları, tiyatro gibi birçok dalda verilen eğitimlere binlerce kursiyer katılıyor. Kursiyerler katıldıkları kurslardaki kazanımları yılsonunda düzenlenen gösteriler ve sergilerle beğeniye sunuyor.