Ege Postası
Geri

Gaziemir’de temizlik atağı

Gaziemir Belediyesi yeni aldığı 3 bin litrelik çöp konteynırlarını vatandaşın kullanımına sundu. Eski konteynırların temizlik, bakım, onarım ve boyası belediyenin atölyelerinde yapıldıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalarda tekrar halkın kullanımına sunulacak.
Gaziemir’de temizlik atağı
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Ağustos 2018 Çarşamba 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’in en temiz ilçelerinden biri olan Gaziemir’de, belediye cadde ve sokaklardaki mevcut çöp konteynırlarını yenileriyle değiştiriyor. 3 bin litre büyüklüğünde yeni çöp konteynırları alan Gaziemir Belediyesi, kullanımdaki konteynırlardan eskiyen ve yıprananları yenileriyle değiştiriyor. Mevcuttaki 800 litrelik konteynırların yerine 3 bin litre kapasiteli çöp konteynırları koyan belediye, daha yüksek kapasiteli bu çöp kutularıyla çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçiyor. 

Konteynırların yenilenmesiyle çevreyi tehdit eden unsurlar, çöplerin neden olduğu mikrop ve bakteri oluşumu, kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor. Kent genelindeki tüm konteynırları belirli aralıklarla yenileriyle değiştiren Gaziemir Belediyesi, eski konteynırların bakım, onarım ve temizliğini atölyelerinde yaptıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalarda tekrar kullanıma sunacak. 

Çöp toplama konusunda devrim niteliğinde uygulama çöpleri belirli saatlerde poşetle toplama sistemini ve geri dönüşüm projesini hayata geçiren ilk belediye olduklarının altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Daha temiz bir Gaziemir için, gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası