Ege Postası
Geri

Gaziler: Başbakan’ın ‘Kürdistan’ demesi, Türk milletini bağlamaz

Çözüm sürecine yönelik Başbakan Erdoğan’ın Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleştirdiği buluşmada ilk kez kullandığı ‘Kürdistan’ sözüne gazilerden tepki geldi....
Gaziler: Başbakan’ın ‘Kürdistan’ demesi, Türk milletini bağlamaz
Haberler / Güncel
25 Kasım 2013 Pazartesi 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çözüm sürecine yönelik Başbakan Erdoğan’ın Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleştirdiği buluşmada ilk kez kullandığı ‘Kürdistan’ sözüne gazilerden tepki geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Başbakan Erdoğan’ın bu sözü kullanmasının Türk milletini ve kendilerini bağlamadığını söyledi. “Ne Kürdistan tanırız ne dünya devini. Yanımızdaki yakınımızdaki ülkeler bizimle dost şekilde yaşadığı sürece sorun yoktur.” dedi.

Geçen hafta Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Diyarbakır’da bir araya gelen Başbakan Erdoğan’ın ‘Kürdistan’a ilişkin sözleri, gazileri üzdü. Gaziler, Başbakan Erdoğan’ın “…Sizin şahsınızda Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz. Biz Erbil'de kendimizi kendi şehrimizde hissettik…" sözlerine tepki gösterdi.

"YAŞANAN MANZARA HOŞ DEĞİLDİ"

Buluşmadan memnun olmadıklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Terörün bitmesi, anaların ağlamaması arzumuzdur. Ancak ecdadımızın ve ordumuzun Türkiye üzerindeki hassasiyetleri neyse, aynı şekilde korunmalıdır. Diyarbakır’da bazı insanlara hak etmedikleri kadar değer verilmiş bir arena sergilendi. Buradan işin sömürücülüğünü yapanlar, kan emenler nemalandı. Ülkemizin gelişmesi için hiçbir varlıkta bulunmayan insanların adeta kahraman ilan edilmesi çok acıdır. Bu kanımıza dokunuyor ve kabul edemiyoruz. Yaşanan manzara da çok hoş değildi.” değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRK MİLLETİNİN ONURUYLA OYNANMAMALI"

Barzani buluşmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Başkan Diril, “Eğer biz vicdanen rahatız, çok mutluyuz, huzurluyuz, İstiklal Savaşı gazilerimizin de kabirlerinde kanlı elbiseleriyle beraber yevmil kıyamede huzuru mahşere çıkacakları gün rahattır diyorlarsa bir sorun yok. Herkes yatağa yattığında vicdani muhasebeyi yapmalıdır. Terör melanetine bulaşmış olanlar Türk milletinin onuru ve gururuyla oynamaya kalkıyorlar. Çözüm sürecinde Türk milletinin hassasiyetlerinin korunması, ön planda tutulması, konunun sulandırılmaması gerekmektedir.” diye konuştu.

"KÜRDİSTAN BİZİ BAĞLAMAZ"

Atatürk’ün ‘Kürdistan’ sözünü konuştuğunu duymadığını ifade eden Başkan Diril, “Sayın Başbakanımızın böyle demesi Türk milletini bağlamaz, bizi bağlamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tek bayrak altında Türkiye Cumhuriyeti’dir. Yanımızdaki yakınımızdaki ülkeler bizimde dost şekilde yaşadığı sürece sorun yoktur. Biz ne Kürdistan tanırız, ne de dünyadaki devi tanırız. Dünyanın en büyük devi Türk milletidir. Gerektiği zaman gereğini yapar. Onun için böyle kelimeler bizi korkutmuyor ürkütmüyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içindeki hiçbir gayri meşru eyleme izin vermeyiz.” açıklamasını yaptı.

"ÖCALAN İLE SÜRDÜRÜLEN SÜRECE KARŞIYIZ"

Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı İrfan Öztürk ise "Abdullah Öcalan ile sürdüren çözüm süreci bizi incitti." dedi. Başkan Öztürk, “Hükümetin terörün bitirilmesine yönelik girişimlerini destekliyoruz. Bize düşen ne varsa da yapmaya hazırız. Ama bizi inciten durumlar yaşanıyor. Burada başvurulan kişinin bebek katili olmasına kesinlikle karşıyız. Gidilen güzergah, 30 bin kişinin katili ile terörün bitirmeye çalışılması yanlıştır. Doğu ve Güneydoğu'da kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri, aşiret liderleri ile ortak çalışma yapılmalıdır. Başbakan yardımcıları bize sizi üzecek hiçbir hareket içinde olmayacaklarını söylemişlerdi. Kalben inanmak istiyoruz ama Öcalan ile yürüyen bir süreci kabul etmiyoruz. Bizim incitildiğimiz nokta burasıdır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası