Ege Postası
Geri

Gediz Göleti'ne 50 bin sazan balığı yavrusu

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'ndeki Gediz Göleti'ne, popülasyonun arttırılması için belediye ekiplerince 50 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Gediz Göleti'ne 50 bin sazan balığı yavrusu
Haberler / Ekonomi
13 Ekim 2015 Salı 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi'nden getirilen 50 bin sazan yavrusu, Gediz Göletine bırakıldı. İç su kaynaklarının değerlendirilmesi, zengin bir protein kaynağı balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulmasının amaçlandığını belirten Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Doğal bir tür olan sazan balıkları sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle çok tercih ediliyor. Yavru balıkların bırakıldığı göletler, ticari avcılığa kapalı olmakla birlikte, sadece amatör balıkçılığa açık yerlerdir.

Gölete 2014 yılı Ağustos Ayında 40 bin sazan balığı yavrusu bırakılmıştı. En son olarak gene belediyemiz tarafından Antalya Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi'nde üretilen 50 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. Balıklandırma çalışmaları dahilinde göletlerdeki balıklar iki yıl içinde büyüyerek çoğalacak. Avlanacak büyüklüğe ulaşacaktır. Ancak amatör balıkçılarımızın iki yıl süreyle avlanmamalarını rica ediyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası