Ege Postası
Geri

Gediz Nehri'ni ıslah çalışmalarında son durum

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Gediz Nehri’nde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Gediz Nehri'ni ıslah çalışmalarında son durum
Haberler / Ege
8 Aralık 2016 Perşembe 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DSİ tarafından geçen yıl Ağustos ayında başlayan makinalı ıslah çalışmasında bugün itibariyle işin yüzde 88’lık kısmı tamamlandı.16 bin 650 metre boyunda nehrin iki tarafında toplam 4 milyon 300 bin metreküp olarak planlanan kazı çalışmasında geriye 3 bin 700 metrelik bir alan kaldı. 26 adet iş makinası ve 54 personel ile yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 5 milyon 903 bin metreküp kazı gerçekleştirildi. Kısa zamanda tamamlanacak olan ıslah çalışması neticesinde Gediz Nehri’nin İzmir Kıyısında bulunan 400 bin dekar zirai arazi Gediz Nehri’nin olası taşkın zararlarından korunmuş olacak.

“400 Bin Dekar Zirai Araziyi Olası Taşkın Zararından Koruyacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık olarak ıslah çalışmalarına azami gayret gösterdiklerini kaydederek şunları söyledi:

“Biz ıslah çalışmalarına fazlasıyla önem veriyoruz. Hem insanımızı hem de toprağımızı taşkın zararlarından koruyoruz. Gediz Nehri’nde yürüttüğümüz çalışma ile 400 bin dekar zirai araziyi olası taşkın zararından koruyacağız. Böylece çiftçilerimizin zaman zaman yaşadığı bu korkunun da önüne geçmiş olacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası