Ege Postası
Geri

Gediz havzasına taş ocağı izni

Son dönemde büyük tartışmalara yol açan maden ve taş ocaklarından bir yenisine daha ÇED vizesi geldi. Menemen ilçesinin Maltepe Mahallesi sınırları içerisinde 100 hektarlık alana kurulacak taş ocağı için ön oluru veren İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu kararı Gediz Nehri havzasındaki koruma alanı ile ilgili tartışmalara da yeni bir boyut kattı.
Gediz havzasına taş ocağı izni
Haberler / Güncel
12 Aralık 2014 Cuma 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Özellikle Buca ve Bornova halkının büyük tepkisini toplayan ve çevresel etkileri nedeniyle son dönemde çeşitli eylemlerle protesto edilen taş ocaklarına bir yenisi daha ekleniyor. Menemen ilçesi Maltepe Köyü’nde kurulması planlanan 360 bin ton/yıl kapasiteli kalker ocağı ve kırma eleme tesisine ön oluru veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü projeye ilişkin ÇED sürecinin başlatılmasına da onay verdi.
 

GEDİZ’DE BALIK TUTMAK HAYAL OLDU
Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu’nun 31 Aralık 2012’de “Balık tutacağız” sözünü verdiği Gediz Nehri’nde yaşanan çeşitli çevre faciaları ve tartışmalar son hızıyla devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Gediz Deltası Koruma Bölgesi sınırında yer alan Menemen Maltepe Köyü’nde kurulacak yeni bir taş ocağı tesisi için ÇED vizesi verildi. Söz  konusu alanda Volkan Karakaya tarafından 645 bin TL bedelle hayata geçirilmesi planlanan ve yılda 360 bin ton üretim yapılacak tesisle ilgili başvuruya ön olur veren İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ÇED sürecinin de startını verdi.
 
BAKANLIKTAN MADEN İŞLETME RUHSATI ALDI
100 hektarlık proje sahasında yapılacak faaliyetlere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da maden işletme ruhsatı verilirken, Gediz Havzası koruma alanı tampon bölgesinde kalan ve mera vasfındaki araziler üzerinde faaliyet gösterilecek tesis için 19 hektarda üretim işleri yapılacak.
 
VALİLİK’TEN ÇED VİZESİ GELDİ
Dinamit ve patlayıcı maddelerin de kullanılarak üretim yapılması planlanan tesisle ilgili verilen onay çeşitli tepkileri de beraberinde getirirken, özellikle çevresel etkileri nedeniyle halkın ve sivil toplum örgütlerinin büyük tepki gösterdiği taş ocağı ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından üretim faaliyetlerine başlayacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası