Ege Postası
Geri

‘Geleceğin Adana’sı için mutlaka güçbirliği sağlanmalı

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’nın Türk sanayisinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu, ancak potansiyelini tam olarak değerlendirilemediğini söyledi. Vali Coş, Adana’yı daha da büyütebilmek, Türk ekonomisinde layık olduğu yere taşıyabilmek...
‘Geleceğin Adana’sı için mutlaka güçbirliği sağlanmalı
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’nın Türk sanayisinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu, ancak potansiyelini tam olarak değerlendirilemediğini söyledi. Vali Coş, Adana’yı daha da büyütebilmek, Türk ekonomisinde layık olduğu yere taşıyabilmek için başta Adana Ticaret Odası olmak üzere tüm kurumlara önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Adana Ticaret Odası’nın, geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yöneticileri Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u ziyaret ederek çeşitli konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcıları Mehmet Şahbaz, Halis Bayrak ve yönetim kurulu üyelerini sıcak bir ilgiyle karşılayan Vali Coş, ATO’nun bugüne kadarki çalışmalarını takdirle izlediğini, önümüzdeki dönemde de yeni yöneticileriyle üstün başarılara imza atacağına inandığını belirtti.

‘Asıl meselenin kendi lokmamızı büyütmek değil, Adana’yı büyütmek olduğu ortadadır.’ diyen Vali Coş, bunun için var göçleriyle çabaladıklarını ifade etti. Türk sanayisinin en önemli merkezlerinden biri sayılan Adana’nın potansiyelini tam olarak değerlendirilemediğini aktaran Coş, buna rağmen ülkemizin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olduğunu vurguladı. Adana’nın bu potansiyeli ile daha da ilerilere gitmesi gerektiğini dile getiren Hüseyin Avni Coş, “İşte bu potansiyelin layıkıyla değerlendirilebilmesi için, hep beraber daha güzel şeyler yapabilmemiz için Adana Ticaret Odası’nın siz değerli yöneticilerine ve ilgili kurumlara son derece önemli görevler düşmektedir. Adana’nın ileri gelen insanları olarak yeni görev aldığınız bu güzide kurumumuzda ortaya koyacağınız performans, şehrimizin ve memleketimizin daha da ileri gitmesini sağlayacak.” dedi.

ATO Başkanı Atila Menevşe de, “Sizlerin önderliğinde kentimizin her geçen gün daha iyi bir vizyona ulaştığını görmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Adana’nın sorunlarını sizin de desteğinizle çözüme kavuşturup eski parlak günlerimize yeniden dönmeyi umut ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmalarında, kent dinamiklerinin birlikte hareket etmesinin sorunların çözümünü kolaylaştıracağını ve hızlandıracağını vurgulayan Menevşe, Vali Coş'a, ATO’nun çalışmalarına ve yeni projelerine ilişkin bilgi verdi. Kentin özellikle son yıllarda, enerji alanındaki gelişmelerin de etkisiyle yerli ve yabancı yatırımlar bakımından cazibe merkezine dönüştüğünü aktaran Menevşe, bu alandaki potansiyelin değerlendirilebilmesine yönelik yurt dışı temaslarına ağırlık verileceğini kaydetti. Menevşe, farklı ülkelerden işadamı heyetlerinin Adana'ya davet edileceğini ve bu ülkelere Adanalı işadamlarının da götürülerek ekonomik ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilebilmesine yönelik girişimlerde bulunulacağını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası