Ege Postası
Geri

Geleceğin doktorları Çeşme'de

AVRUPA Tıp Öğrencileri Birliği'nin (European Medical Students Association-EMSA) düzenlediği öğrenci kurultayı, İzmir'in Çeşme ilçesinde yapıldı.
Geleceğin doktorları Çeşme'de
Haberler / İzmir
7 Mayıs 2017 Pazar 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye genelinde Tıp eğitimi veren 28 fakülteden toplam 301 öğrencinin katıldığı kurultay 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi ve EMSA Başkanı Sezen Ersoy, amaçlarının Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği olarak Avrupa'da ve Türkiye'de tıp öğrencileri arasında yapılan eğitimler, oturumlarla vizyonlarını daha da geliştirmek olduğunu belirterek, "Yaptığımız bu çalışmalarla doktor olmanın sadece tıbbi bilgiden ibaret olmadığını bilerek sosyal aktivitelerle de bilgi paylaşımlarında bulunuyoruz. Bunu yaparken de Türkiye'deki 20'den fazla tıp fakültesinde eğitim gören arkadaşlarımızla beraber yılda iki kere toplanıyoruz. Toplantılardaki amacımız birbirimizle kaynaşıp eğitim ve oturumlarla vizyonumuzu daha da geliştirmek. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kurultay gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da EMSA 9 Eylül Tıp Fakültesi olarak evsahipliği yapıyoruz. Bu kurultay için 420 başvuru aldık ama 301 öğrenciyi ağırlayabiliyoruz. Bu şimdiye kadar yapılan en kapsamlı EMSA toplantısı" dedi.


EMSA Tıp Eğitim Direktörü Kaya Kandemir ise Çeşme'de EMSA üyesi 28 Tıp Fakültesi'nden öğrenciler ile bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Burada özellikle köklü tıp fakültelerinden 28'i ile güzel bir organizasyona imza atıyoruz. EMSA olarak 5 alt çalışma kolumuz var. Bunlar kendilerine ait çalışmaları yürütüyor. Tıp bilimi, tıp etiği, halk sağlığı ve Avrupa entegrasyonu üzerine çalışmalar yapılıyor. Öğrenci değişim projeleri üzerinde çalışılıyor. Bu sistem ile öğrenci arkadaşlarımız birbirleri ile kontak kurarak Avrupa'yı çok ucuza gezebiliyorlar, onlarla fikir alışverişinde bulunuyorlar. Başka ülkelerde sağlık sistemlerini inceleme fırsatı bulabiliyorlar. Bizim ile Avrupa arasındaki fark genel olarak eğitim sisteminde çıkıyor. 6 senelik  eğitimi  tamamladıktan sonra uzmanlık alanında bu farkı yaşıyoruz. Tıp öğrencilerinin genel olarak şikayet ettikleri konu bu oluyor. Bu konu ile ilgili değişik çalışmalar yapıyoruz. Almanya veya başka ülkede bulunan doktorlar ile telekonferanslar düzenliyoruz. Geçen yıl 'Almanya'da Uzmanlık' konulu bir çalışmamız, öğrenci arkadaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmüştü. Uluslararası toplantılara katıldıkça tecrübelerimiz daha da artıyor, vizyonumuz daha da gelişiyor. Gelecekte hepimiz doktor olarak hizmet vereceğiz ve bu organizasyonlarla birbirimizi şimdiden tanımaya başlıyoruz. Gelecekte de ortak birçok başarılı işlere imza atacağımıza inanıyoruz" diyerek konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası