Ege Postası
Geri

Gemi Söküm’de zehirlenenlerin aileleri şikayetçi oldu

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri’nde gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden iki işçi ile yaralanan işçilerin aileleri, cumhuriyet başsavcılığına şikayetçi oldu. Söküm yapılmak üzere Gemi Geri Dönüşüm...
Gemi Söküm’de zehirlenenlerin aileleri şikayetçi oldu
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri’nde gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden iki işçi ile yaralanan işçilerin aileleri, cumhuriyet başsavcılığına şikayetçi oldu.

Söküm yapılmak üzere Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'ne getirilen kruvaziyer, 'Pacific Princess' adıyla hizmet verdiği 1970 ve 1980'li yıllarda, tüm dünyada ilgiyle izlenen 'Love Boat (Aşk Gemisi)' adlı televizyon dizisine sahne olmuştu.

Tesislerde yer alan bir firma tarafından satın alınarak söküm amacıyla 6 Ağustos'ta Aliağa’daki tesislere getirilen 'Pacific' adlı geminin makine dairesine giren 11 işçiden 2’si, sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Zehirlenme olayı sonrası soruşturma başlatan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda hayatını kaybeden ve yaralanan işçilerin ailelerinin de ifadesine başvurdu. Bazı aileler, ihmal iddiaları ile savcılığa şikayetçi olduklarını bildirdi.

POLİS İFADE ALMAYI SÜRDÜRÜYOR

Olayla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla harekete geçen ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri de çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Polis, tesislerde çalışan çok sayıda işçi ile firma yetkililerinden de bazılarının ifadelerine başvurdu. İfade alma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

İfadelerin tamamlanmasının ardından, cumhuriyet savcılarının gemiye çıkarak detaylı bir inceleme yapacakları öğrenildi. Cumhuriyet savcılarının gemide detaylı inceleme yapması için motor bölümünde su olduğu için yatık vaziyette bulunan gemi, öncelikle dik konuma getirilecek. Savcılığın yapacağı detaylı incelemede uzman kişilerden oluşan bilirkişi heyetinin de yer alacağı öğrenildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası