Ege Postası
Geri

Genç tenisçiler, dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı kazandı

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ana sponsoru Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteklediği Genç Tenisçiler, tarihinde ilk kez dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı elde etti. Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) yaş gruplarında düzenlediği...
Genç tenisçiler, dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı kazandı
Haberler / Spor
12 Temmuz 2013 Cuma 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ana sponsoru Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteklediği Genç Tenisçiler, tarihinde ilk kez dünya şampiyonasına doğrudan katılma hakkı elde etti.

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) yaş gruplarında düzenlediği Yaz Kupası’nda (European Summer Cup) 64 takımın arasından 5. olan 14 yaş Türkiye Erkek Milli Takımı büyük bir başarıya daha imza attı.

5 - 7 Temmuz tarihleri arasında İspanya'nın Murcia kentinde düzenlenen Yaz Kupası'na katılan 8 takımdan biri olan Türkiye 14 yaş Erkek Milli Takımı, elde ettiği bu beşincilikle Dünya Gençler Tenis Şampiyonası'na da doğrudan katılma hakkı kazandı. Böylece Türk tenisi bu başarıyı da tarihinde ilk kez elde etmiş oldu.

Turnuvada Türkiye'yle birlikte şampiyon Rusya, finalist İtalya'nın yanı sıra Büyük Britanya ve Fransa yer alacak. Statü gereği Summer Cup'ta ilk 5'e giren ülkelerin doğrudan katılabildiği Dünya Gençler Şampiyonası, 5 Ağustos'ta Çek Cumhuriyeti'nin Prostejov kentinde düzenlenecek. Aynı tarihlerde 16 ve 18 yaş altı tenisçilerin katılacağı European Summer Cup (Yaz Kupası) heyecanı da yaşanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası