Ege Postası
Geri

Gençlerin “Yaşam koçu” Tartan

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yaşamından detayları, anılarını gençlerle paylaştı
Gençlerin “Yaşam koçu” Tartan
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Kasım 2012 Salı 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Coşkun Küçüközmen’in öğrencileriyle birlikte her hafta bir konuğu ağırladığı workshopa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan katıldı. Uluslararası Ticaret ve Finansman öğrencilerinin ilgiyle takip ettikleri derste Küçüközmen, “Sınavlarına rağmen sınıfın şimdiye kadar görmediğim çoğunluğu derse katıldı. Bugünkü dersimiz önemli çünkü hem gençlere destek veren hem de deneyimleriyle örnek olan önemli bir konuğumuzu ağırlıyoruz” diye konuştu.

            ÖĞÜT DEĞİL İPUCU

            İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman son sınıf öğrencilerinin katıldığı derste Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yaşamından detayları, anılarını anlattı; şiirlerini okudu. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği Başkan Tartan, “Sizlere öğüt vermiyorum, yaşama dair ipuçları, küçük sihirli dokunuşlar veriyorum” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

            “Dünyayı tanımak başarıya ulaşmak için çok önemli bir ayrıntı. Ben daha lise yıllarında gece muhabiri olarak çalışmaya başladım. Hayata erken atılmak önemli. Öğrenmek, bitmemesi gereken bir alışkanlıktır.  Hiç kimseyi küçümsemeyin, çünkü herkesten öğrenecek bir şey vardır. İnsani duyarlılığa sahip olmak, duygusal olmak çekinilecek bir şey değil. Aksine, sizi siz yapan, yaşamın renkleriyle buluşmanızı sağlayan özellikler.”

            BAŞKAN TARTAN: SAZEN RİSK İYİDİR

            Atasözlerine çok önem verdiğini dile getiren  Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yaşam felsefesinde Atatürk’ün yaşamının çok büyük yeri olduğunu söyledi. Atatürk’ün yaşamının, yarattıklarının herkes için önemli bir yol gösterici olduğunu vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu:

            “Ulu Önder’in yaşamını iyi anlarsanız, hayatta karşınıza çıkan zorluklarla baş etmek için iyi bir yol çizebilirsiniz. Mücadele etmek de güzeldir. Başarıyı hemen elde edemezsiniz. Şartlarınızı zorlayın, bunu yaparken de gücünüzü göstermekten çekinmeyin. Birincide olmuyorsa ikinci kez, üçüncü kez deneyin. Bazen risk almak gerekir. Bundan korkmayın. Ama bunları yaparken hep iyi düşünün, sevgiyle hareket edin. İyilikten zarar gelmez. Bütün iyi niyetinize rağmen bazı şeyler ters gidebilir; yılmayın. Sevginin gücünü yaşamınızın her noktasına taşıyın. Sonunda başarıya ulaştığınızı göreceksiniz.”

            SORULAR EKONOMİ VE SİYASETTEN

Başarılı bir yaşamın kapısını aralamak için gün sayan Uluslararası Ticaret ve Finansman öğrencileri Başkan Tartan’a özellikle ekonomi ve siyaset alanında sorular yöneltti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yıllarından da örneklerle soruları yanıtlayan Başkan Tartan, dersin sonunda şiirlerini okudu. İzmir’in kültür ve sanat etkinlikleri açısından şanslı olduğunu, Konak Belediyesi’nin birçok sanatçıyı izleyiciyle ücretsiz buluşturduğunu hatırlatan Başkan Tartan gençleri kültür ve sanatla buluşmaya davet etti. Başkan Tartan, fikirlerini paylaşmak isteyenleri de Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’ne beklediklerini dile getirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası