Ege Postası
Geri

Gergerlioğlu'ndan İzmir'de yapılan okulun ismine tepki

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergelioğlu, İzmir’de Belenbaşı subay Esat Oktay Yıldıran’ın isminin verilmesini Meclis gündemine taşıdı. Gergerlioğlu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, “Diyarbakır Cezaevi konusunda ifadelerde işkenceci olduğu net olarak ortaya koyulmuş olan Esat Oktay Yıldıran’ın bir okula isminin verilmesi talebi kimden gelmiştir? Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan işkencelerin iktidar çerçevesinde de kabul edilen bir gerçek olduğu ortada, Diyarbakır Cezaevi’nde işkence görenlerin, şahitlerin çoğunun halen hayatta olduğu düşünüldüğünde bir okula işkenceci olduğu iddia edilen Esat Oktay Yıldıran’ın isminin verilmesi ile ne amaçlanmaktadır” diye sordu.
Gergerlioğlu'ndan İzmir'de yapılan okulun ismine tepki
Haberler / Politika
26 Aralık 2023 Salı 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’in Buca ilçesinde Belenbaşı Köyü’nde yıkılıp tekrar yapılan Belenbaşı İlkokulu’na, 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan işkencelerle bilinen subay Esat Oktay Yıldıran’ın ismi verildi. Törene Esat Oktay Yıldıran’ın ailesi, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Buca  İlçe Mili Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, ilçe protokolü, köy halkı, öğretmen ve öğrenciler katılmıştı.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergelioğlu, konuyu TBMM'ye taşıdı. Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Esat Oktay Yıldıran ismini veren Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri suçu ve suçluyu övmek noktasında soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma açılmışsa şu ana kadar kaç kişi görevden alınmıştır?

-Diyarbakır Cezaevi konusunda ifadelerde işkenceci olduğu net olarak ortaya koyulmuş olan Esat Oktay Yıldıran’ın bir okula isminin verilmesi talebi kimden gelmiştir? Bu talep ve onaylama sürecinden Milli Eğitim Bakanı sayın Yusuf Tekin’in ne zaman haberi olmuştur?

-Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkencelerin iktidar çerçevesinde de kabul edilen bir gerçek olduğu ortada, Diyarbakır Cezaevinde işkence görenlerin, şahitlerin çoğunun halen hayatta olduğu düşünüldüğünde bir okula işkenceci olduğu iddia edilen Esat Oktay Yıldıran’ın isminin verilmesi ile ne amaçlanmaktadır?

-Okullara isim verilmesindeki temel amaç ismi verilen kişinin örnek alınmasıdır. Bu bağlamda o okulda yetişecek çocuklara Esat Oktay Yıldıran hangi insani özelliği ile örnek olması planlanmıştır?” (ANKA)

 

Esat Oktay Yıldıran'ın adı İzmir'de bir ilkokula verildi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası