Ege Postası
Geri

Gezi Parkı olayları Alman basınında

Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesine karşı başlayan gösteri dün gece şiddetlenerek devam etti. Polisin göstericilere müdahalesi ve devamında meydana gelen olaylar Alman basınında da geniş yer buldu. Olaylarla ilgili en dikkat çekici...
Gezi Parkı olayları Alman basınında
Haberler / Dünya
1 Haziran 2013 Cumartesi 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesine karşı başlayan gösteri dün gece şiddetlenerek devam etti. Polisin göstericilere müdahalesi ve devamında meydana gelen olaylar Alman basınında da geniş yer buldu. Olaylarla ilgili en dikkat çekici yorum ise Frankfurter Allgemeine Zeitung'dan (FAZ) geldi. FAZ, İstanbul’daki olayları Alman çevrecilerin Stuttgart’ta ana tren garının yıkılmasına ve ağaçların kesilmesine karşı yaptıkları protestolara benzetti.

Ülkenin en çok satan bulvar gazetesi Bild, internette manşetten verdiği haberinde ‘Türklerin öfke gecesi’ başlığını kullandı. Dün gece yaşanan olayları özetleyen gazete, protestoların nedenini; ‘Gezi Parkı’na yapılacağı söylenen alışveriş merkezi ve bu yüzden 600 kadar ağacın kesilmesi’ olarak aktardı.

“Protestolar ayrıca Başbakan Erdoğan’ın İslamcı muhafazakar yönetimini hedef alıyor” diyen Bild, polisin göstericilere çok sert davrandığını yazdı.

Twitter’da Taksim’le ilgili yazılanlara da yer veren gazete, “Bazı göstericiler, şimdiden Taksim’i diktatör Mübarek’in devrildiği Mısır’ın Tahrir Meydanı’yla kıyaslıyor.” ifadelerini kullandı.

SPIGEL ONLINE: BİNLERCE TÜRK POLİSE KARŞI DURUYOR

Spiegel Online ise, internet sitesinde bu sabah manşetten yer verdiği haberi okuyucularına; ‘Binlerce Türk polise karşı duruyor’ başlığıyla duyurdu.

Son yaşanan protestolar için “Erdoğan hükümeti döneminde görülen en büyük protestolardan biri” tabirini kullanan Spiegel, olaylarla ilgili ayrıntıları aktardı. Muhalefetin de Erdoğan hükümetine yönelik eleştirilerine yer verdi.

FAZ: STUTTGART 21'İ HATIRLATIYOR

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung ise, Taksim olayları için ‘Gezi Parkı’nın öfkeli halkı’ başlığını kullandı.

Polis ve çevreci göstericiler arasında yaşanan gerginliğin, Almanya’nın Stuttgart şehrindekine benzer bir seyir izlediğine dikkat çeken FAZ, burada Stuttgartlı çevrecilerin merkezi tren garının yıkılmasına ve ağaçların kesilmesine karşı çıktıklarını anlattı.

Taksim’deki olayların, polisin göstericilere ait çadırları ateşe vermesiyle başladığına dikkat çeken FAZ, muhalefet partilerinin Erdoğan’a çağrıda bulunduğunu ve Taksim’le ilgili projenin iptalini istediklerini belirtti.

Stuttgart 21 projesi Almanya’da çok büyük tartışmalar neden olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası